Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Isırgan Çorbası (Ordu) (3 adet - 61,947 defa bakıldı)

Isırgan Çorbası (Ordu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Isırgan Çorbası (Ordu)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110775
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2015
2,436 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

½ kg. Isırgan
1 yemek kaşığı tereyağ
½ demet taze nane
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mısır unu
½ yemek kaşığı biber salça
1 çay bardağı bulgur
2 adet yeşil pırasa yaprağı
2 çay kaşığı tuz
Yeterince sıcak su

İnce ince doğranmış pırasa yaprağı, ezilmiş sarımsak, teryağı ile kavrulur. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine kaynamış sıcak su ilave edilir. Kaynayan suyun içine yıkanmış ve ince ince doğranmış ısırgan ilave edilir. Yarı pişince bulgur katılır. Bulgur pişince ince ince doğranmış nane, mısır unu, (topaklanmaması için azar azar katılarak karıştırılır) tuz ilave edilerek ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.



Isırgan Çorbası (Ordu)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115843
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
2,541 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

½ kg. Isırgan
1 adet kuru soğan
1 tutam yaş veya kuru nane
3 diş kuru veya yeşil sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı salça
½ su bardağı bulgur veya pirinç
1 tutam yeşil pırasa yaprağı
1 tutam pezik
2 adet acı biber
Su (miktarı çorba kıvamı)

Isırgan, pezik, pırasa ince ince doğranıp kaynar suya eklenir. 2 adet kırmızı biber konulur. İyice kaynayınca un ilave edilir. İnmesine yakın nanesi doğranır. Piştikten sonra ince ince doğranmış sarımsak ve soğan tereyağında salça ile birlikte kızdırılır. Bu sos çorbanın içine dökülüp, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.



Isırgan Çorbası (Ordu)

böğürtlen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc118837
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
2,820 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu Büyükşehir Belediyesi

500 gr ısırganotu
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı barbun fasulye
5-6 dal pırasa
Yarım çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 avuç mısır unu
1 tutam taze nane
2 lt su
Tuz

Isırganotu teker teker ayıklanır. Bol suda yıkanır. Orta kalınlıkta doğranır. Soğan küp küp doğaranıp yağda kavrulur. İçine pul biber, doğranmış ısırgan, yeşil mercimek, bulgur, barbun fasulye ve tuz ilave edilip 5 dk buharda pişirilir. Diğer yandan kaynatılmış olan 2 İt su tencereye ilave edilip bir avuç mısır unu da bulanarak çorba 15-20 dk kısık ateşte pişirilir. İnce ince doğranmış pırasa, taze nane, tereyağı ile ayrı birtavada kavrulur. Çorbanın üzerine yakılır. Sıcakservis edilir.







Isırgan Çorbası (Ordu) Tarifleri Bartın Yemekleri



(3 adet Isırgan Çorbası (Ordu) 61,947 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort