Kısa URL: https://ml.md/lc115474
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1000 gr. Isırganotu
1000 gr. Su
300 gr. Mısır Unu
50 gr. Tereyağı
10 gr. Sarımsak
5 gr. Tuz
5 gr. Karabiber
Isırganları ayıklayarak yıkayınız ve 500 gr su ile haşlayınız. Haşlama sırasında çıkan suyun yansını başka bir tencereye alınız ve mısır unu ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Koyulaşmaya başlayınca haşlanmış ısırganı ekleyiniz. Başka bir tavada tereyağında sanmsağı kavurunuz, tuz ve karabiberi ekleyiniz. 5 dakika kadar kavurunuz. Tabaklara aldığınız ısırgan yemeğinin üzerine tereyağlı sarımsak sosunu dökerek servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc146726
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
757 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram ayıklanmış ısırgan otu
300 gram mısır unu
80 gram tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın.
Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın.
Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyin.
Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı tereyağını gezdirin.