Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ebegümeci Tarifleri > Ispanak Graten (6 adet - 82,278 defa bakıldı)

Ispanak Graten


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanak Graten

HANIMELI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc15834
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
12,287 defa indirildi / yazdırıldı




2 demet ıspanak
2 adet orta boy patates
1 avuç galeta unu
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 dilim kaşar peyniri
karabiber
tuz

Patatesler haşlanır, ıspanaklar temizlenir, yıkanır, az suda haşlanır, daha sonra fırın kabına aktarılır, üzerine haşlanmış ezilmiş patates yerleştirilir. Karabiber, tuz serpilir. Galeta unu serpildikten sonra kaşar dilimleri konur, 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.


Fırında Ispanak Graten

dr. Sema
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc150478
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
415 defa indirildi / yazdırıldı




500 kg.ıspanak
1/2 haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Ispanağı yıkıyarak kaynayan tuzlu suda 1 dk.boyunca diriliklerini kaybedene kadar haşlayın. Sudan alıp, buzlu suda daldırıp, bir müddet bekletin. Sonra ıspanağı sıkarak sularını iyice süzdürün ve doğrayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, ıspanağa ekleyin. Unu, yumurtaları, maydanozu, tuz ve biberleri ekleyip, arzuya göre biraz da kaşar peyniri ekleyip, iyice karıştırın. Fırın kabını yağlatıp, galeta unu serpiştirin. İçine malzemeyi aktarıp, üzerini düzeltin. Kaşar rendesini üzerine serpiştirin. Dilimliyerek, servis yapın.


Ispanak Graten

dr. Sema
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc150475
Gönderme Tarihi: 12.May.2020
574 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
1 kavanoz garnitür
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı doğal tereyağı
2 çay kaşığı un
200 ml süt
1 tabak kaşar rendesi

Ispanakları yıkayın ve süzün. Soğanınızı ince ince doğrayın veya rendeleyebilirsiniz. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları da ekleyerek 6 dakika kadar birlikte kavurun. Altını kapatın ve garnitürü ekleyip karıştırın ardından fırın tepsinize yayın. Sosunuz için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin hafif kızdırın ve ardından 2 çay kaşığı unu ekleyin 200 ml sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 2 dakika daha yakmadan kavurmaya devam edin. Sosun rengi fazla koyu olursa biraz daha süt ilave ederek rengini açabilirsiniz. Tepsiye yaydığınız ıspanağın üzerine sosu her yerine eşit gelecek şekilde yayarak üzerine kaşar rendelerini koyun. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.


Fotoğraf "makara" tarafından gönderildi. 20.07.2020


Ispanak Graten

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156774
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021
242 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ıspanak
250 gr. kaşar peyniri
1 bardak süt
1 yumurta
3 kaşık tereyağı

Ispanaklar ince doğranır ve iyice pişirilir. Tereyağı ile suyunu çektirinceye kadar kavurlduktan sonra ateşe dayanıklı bir kaba alınır. 1 bardak süt içine karıştırılır. Rendelenmiş kaşar yumurtayla karıştırılıp üzerine sürülür ve kızgın fırında yarım saat (üzeri kızarana kadar) pişirilip sıcak servis yapılır.



Ispanak Graten

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165552
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy patates (Haşlanmış)
1 orta boy havuç (Rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanağı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçayı ilave edelim. Birkaç kez çevirelim. Son olarak ıspanağı katalım. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım. Haşlanmış patatesi irice ve yassı şekilde doğrayalım. Havucu irice rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını yayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Hafif ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst pişirme ayarında 20 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. 10 dakika da sadece üst pişirme ayarında üzerini kızartalım.



Ispanak Graten

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180275
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
33 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

600 – 700 gr ıspanak
1 küçük kavanoz garnitür konservesi ( kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
1 kuru soğan
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı un
200 ml süt
En üzerine kaşar rendesi

Ispanaklar yıkanır doğranır, fazla suyu süzülür.
Zeytinyağında küçük doğranmış soğan hafif kavrulur. Süzülmüş ıspanaklar da katılıp 5 dk kadar birlikte kavrulur.
Altı kapatılınca garnitür ilave edilip karıştırılır ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırılır.
Beşamel sos için tereyağı eritilir. Un katılıp bir iki dk kavrulur. Süt hızlıca ilave edilir, karıştırılarak kaynayıncaya kadar yarım ateşte pişirilir. Tuz da ilave edilip bir iki dk daha pişirip altı kapatılır. Beşamelin kıvamı koyuca olacaktır. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
Ispanakların üzerine beşamel sos paylaştırılır. En üste de kaşar rendesi serpilip fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar tutulup sıcak servis yapılır.







Ispanak Graten Tarifleri Ebegümeci Tarifleri



(6 adet Ispanak Graten 82,278 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort