Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balkabağı Tarifleri > Ispanak Kavurması (16 adet - 4,381,928 defa bakıldı)

Ispanak Kavurması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanak Kavurması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179312
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024
54 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak

Ispanakları güzelce yıkayalım sirkeli suda bekletelim. 10-15 dk bekledikten sonra süzelim. Doğrayalım. Bu arada tavada yağı ,soğanı, salçayı kavuralım. Üzerine ıspanakları ekleyelim suyu da ekleyip tuz ve karabiberi serpip 10-15 dk pişirelim. Üzerine sarımsakyoğurtla servis edelim.


Ispanak Kavurması

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164473
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
354 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ıspanak
Zeytinyağı
2 soğan
Tuz

Ispanaklar köklerinden ayrılıp, iyice yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
İyice suyu süzülmüş ıspanaklar bir tahtanın üzerinde 2, 3 parmak kalınlığında kesilir.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranıp yarım fincan zeytinyağı ile kavrulur.
Daha sonra doğranmış ıspanaklar içine atılır ve devamlı tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
Bıraktığı suyu çekip rengi değişince olmuş demektir.
Genellikle yoğurtla birlikte soğuk tüketilir.



Ispanak Kavurma

şen şef
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc134809
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018
1,398 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
2 baş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. yoğurt
5 diş sarmısak

Ispanakları güzelce yıkayıp köklerini kesin. Az tuzlu kaynayan suda yaprakları 3-4 dk. tutun. Sonra kevgirle alın. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Ispanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberini koyup kuvvetli ateşte tahta kaşıkla kavurun. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edin.



Ispanak Kavurması

A. Adnan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc112796
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2015
2,558 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu ıspanağı
2 adet kuru soğan
2-3 yumurta
2 adet domates rendesi veya salça
Tuz
Karabiber
Yağ

Ispanaklar ayıklanır, doğranır ve iyice yıkanarak süzgece konulur. Soğanlar yemeklik doğranarak yağda kavrulur. Domatesi konulur. Domatesler suyunu çekince çırpılmış yumurtalar üzerine gezdirilerek kapak kapatılır. Yumurtalar kabarıp pişince kaşıkla şöyle bir karıştırılır. Tuzu ve k. biberi atılır. Haşlanmış veya çiğden ıspanaklar tencereye alınır. Karıştırarak pişirilir. Su konmaz. Kendi suyu ile kavrulur. Ispanaklar pisince servise hazırdır.


Ispanak Kavurma

hülagü dinç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc97259
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014
3,362 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
3 diş sarımsak
1 demet taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 su bardağı mısır unu
Aldığı kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı

Öncelikle mısır ununu tuzlu sıcak suyun içinde ezin. Ve tereyağını tavada eritip mısır ununu ince bir kat halinde döküp, iki yüzünü pişirip ekmek gibi ya da cips gibi hazırlayın. Ispanak kavurma için de yıkanmış ve irice doğranmış ıspanakları taze soğan zeytinyağı ve sarımsakla tavada 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın


Ispanak Kavurması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96282
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
3,258 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1.5 kg ıspanak
4 adet iri soğan
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 g yoğurt
3 diş sarımsak

Ispanaklar yıkanıp ayıklanır, kendi suyunda haşlanır.
Ilınınca avuç arasında suyu sıkılarak doğranır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Ispanaklar ve tuz ilavesiyle yağı kalıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
Et suyu eklenerek hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
Sarımsaklı yoğurtla servise alınır.

Not: Soğanı kavrulduktan sonra yumurta da eklenebilir.


Ispanak Kavurması

şemsigül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2013
Mesajlar: 24
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc93965
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2013
3,377 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
1 soğan
1 çay bardağı bulgur
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
4 diş sarımsak

Ispanakları bol suda iyice yıkayıp irice kıyın. Öncelikle rendelenmiş soğanı zeytinyağında 3 dakika kadar kavurun. İçine bulgur ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgurun üzerine çok az miktarda sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Son olarak kıydığınız ıspanakları da ekleyip 10 dakika daha kavurun. Servis tabağına alın, üzerine istenirse bol sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.


ISPANAK KAVURMASI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84400
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
3,174 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo ıspanak
1 kahve kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
4 adet orta boy soğan ince kıyılmış
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az hindistancevizi
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı et suyu (yoksa su)

1) Ispanakların köklerini keserek temizleyiniz. 5 defa yıkayıp bir süzgece çıkarınız.
2) Yeterli büyüklükteki bir tencereye bol su koyup içerisine 1 kahve kaşığı karbonat atıp kaynatınız.
3) Ispanağı ilâve edip kevgirle bastırarak ve altüst ederek 5 dakika haşlayınız.
4) Ateşten alıp üzerine soğuk su akıtıp soğutunuz. İki ovucunuzla sıkarak bir tahtanın üzerine çıkarıp, ince olarak kıyınız.
5) Bir tencereye yağ ve soğanı ilâve edip sarartmadan 5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra ıspanağı, tuzunu, hindistancevizini ve karabiberi ve suyunu ilâve edip zaman zaman karıştırarak 15 dakika kavurup servis yapınız.

Not: Kavururken kapak kapamayınız; rengi sararır.


ISPANAK KAVURMASI

mırmır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc61372
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
3,405 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
200 gram kıyma
2 baş soğan
tuz

Bir tava içerisinde yağın üzerine, soğanları ince ince kıyınız. Hafif pembe bir hal alınca üzerine kıymayı koyarak kavurunuz. Diğer tarafta temizlediğiniz ıspanakları iyice yıkayıp başka bir tencere içinde haşlayınız. Haşladığınız ıspanakların suyunu sıkarak, bıçakla kıyınız. Hazırladığınız bu ıspanakları tavadaki malzemeye ilâve ederek üzerine yarım bardak et suyu veya su koyarak yarım saat kavurarak pişiriniz. Pişen ıspanağı servis tabağına alarak sofraya getiriniz.


ISPANAK KAVURMASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60988
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011
3,858 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı hindistancevizi, rendesi
1/4 su bardağı et suyu yada su
1 kahve kaşığı karbonat

Ispanakları alacak büyüklükte bir tencereye su doldurunuz. İçine bir kahve kaşığı karbonat atıp iyice kaynatınız.
Ispanakları tencereye atıp üstünü delikli kepçeyle bastırınız. Sık sık karıştırarak 5 dakika haşlayınız.
Ispanakları tencereden alıp süzdükten sonra soğuk suyla yıkayınız. Mutfak tahtasının üstünde keskin bir bıçakla ince kıyınız.
Orta boy bir tencerede yağı eritiniz. Soğanı ekleyip, delikli kepçeyle karıştırarak, soğanlar sarardıktan sonra tuzu, hindistancevizi rendesini, karabiberi, suyu yada et suyunu ekleyiniz. Karıştırarak 15 dakika sote edip, servis ediniz.

Not: Hazırlanması kolay olan ıspanak kavurmasını yaparken, ıspanakların renginin bozulmaması için tencerenin kapağını kapamamak gerekir.


ISPANAK KAVURMASI

Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc56671
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010
3,870 defa indirildi / yazdırıldı




Ispanak yaprakları şatlar derecede defalarca sudan geçirir. Güzelce doğranır, kevgirde süzülmeğe terkedilir. Soğanlar ince ince doğranır.
Ocakta, harlı bir ateş hazırlanır. Tavada sadeyağından kâfi miktarda kızdırılır, ıspanakları ve soğanları içine dökülür. Tahta kaşıkla karıştırarak istediği gibi kavurulur.
Bir yandan kaymak gibi bir yoğurda birkaç diş havanda dövülmüş sarmısağı da katarak ve tuzunu da atarak hepsini iyice halledip ıspanak kavurmasının üstüne bolca gezdirip francala ile sofraya getirilir.

Not: Bazıları da, ıspanak kavurmasına, gözler açarak taze yumurtaların yalnız sarılarını kırarak yerler ki, bu da iyi ve kuvvetli bir yemektir. Lâkin sarımsaklı yoğurtla daha enfestir.


ISPANAK KAVURMASI

zeliş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2007
Mesajlar: 31
Şehir: Bodrum-Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc17902
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2007
4,195 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 demet ıspanak
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yapımı:
Ispanaklar yıkanır, ince doğranır. Tencereye yağ konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğan katılır, pembeleştirilir. Üzerine salça ve ıspanak katılır. Orta ateşte ara sıra çevirerek kavrulur. En son tuz ve karabiber katılır. Ispanaklar tamamen solunca ateşten alınır. ( Ben bu tarz pişmiş ıspanağı börek içi olarak da kullanıyorum.)


ISPANAK KAVURMASI

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13434
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2007
5,840 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1+1/2 kilo ıspanak,
5 baş soğan,
6 çorba kaşığı sadeyağ,
2 kahve kaşığı karabiber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Ispanakları bol akarsuda birkaç defa iyice yıkamalı. Sonra bunları içinde kaynar tuzlu su bulunan bir tencereye atmalı ve 3 dakika kadar haşlamalı. Ispanak yaprakları diriliklerini kaybetmek üzereyken bunları süzerek tencereden almalı ve suyu iyice süzüldükten sonra kıyarcasına doğrayıp bir kenara bırakmalı.
Beri yanda bir tencereye İnce ince doğranmış soğanlarla sadeyağı, koymalı. Tencereyi ateşe oturttuktan sonra tahta kaşıkla kavurarak soğanları pembe bir renk alıncaya kadar kavurmalı. Tuz ve karabiberi serptikten sonra doğranmış ıspanakları katmalı ve karıştırarak bunları 20 dakika kuvvetli bir ateşte kavurmalı.
Ispanak kavrulduktan sonra servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı. İsteyenler bu kavrulmuş ıspanağı küçük sahanlara bölüp üzerlerine yumurta kırdıktan sonra bir - iki dakika ateşte tutup yumurtalı olarak servis yapabilirler. Bazı kimseler de bu kavrulmuş ıspanakla börek yapmaktan hoşlanırlar. Ancak bu ıspanaktan börek yapımından yararlanabilmek için ıspanağı pişirdikten sonra soğutmak gerekir.


Ispanak Kavurması

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc3595
Gönderme Tarihi: 09.May.2006
4,660 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
500 gr ispanak
2 orta boy soğan
1 çay kasigi tuz-karabiber
1 çay kasigi toz seker
1 tepeleme yemek kasigi margarin

YAPILIŞ TARİFİ
Ince dogranmis soğan ve yagi çelik tencereye koyun. Normal ateste soğan suyunu çekip börttügü zaman, yikanmis ve suyu süzülerek kiyilmis ispanagi katin. Tuz, karabiber ve seker koyup kisik ateste 20-25 dk pisirin.


Ispanak Kavurması

HandeT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc1040
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2006
6,456 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
3 orta boy ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı etsuyu ya da su
tuz
karabiber
karbonat

Ispanağın köklerini ayırın, iyice yıkayıp karbonatlı kaynar suda 5 dakika haşlayarak suyunu süzüp soğutun, ince ince kıyın. Yağı bir tencerede eritip soğanı katın ve sarartmadan bir kaç defa çevirin. Sonra diğer malzemenin hepsini katıp 15 dakika kavurarak ateşten alın.


Ispanak Kavurması

Cansu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc372
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2005
5,504 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ıspanak
2 baş kuru soğan
2 kaşık tereyağı
yeteri kadar tuz

Bir tencere içinde yağla kıyılmış soğan kavrulur. Temizlenmiş, köksüz ıspanak haşlanır. İyice suyu sıkılır, bir bıçakla kıyılır, kavrulan soğanla karıştırılır. Hafif ateşte yarım bardak etsuyu ile yarım saat kavrularak pişirilir. Arzuya göre garnitür olarak ya da üzerine yumurta kırılarak tüketilir.






Ispanak Kavurması Tarifleri Balkabağı Tarifleri



(16 adet Ispanak Kavurması 4,381,928 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort