Ispanakları güzelce yıkayıp köklerini kesin. Az tuzlu kaynayan suda yaprakları 3-4 dk. tutun. Sonra kevgirle alın. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Ispanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberini koyup kuvvetli ateşte tahta kaşıkla kavurun. Sıcak veya soğuk servis edilebilir. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc164473
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
354 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. ıspanak
Zeytinyağı
2 soğan
Tuz
Ispanaklar köklerinden ayrılıp, iyice yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
İyice suyu süzülmüş ıspanaklar bir tahtanın üzerinde 2, 3 parmak kalınlığında kesilir.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranıp yarım fincan zeytinyağı ile kavrulur.
Daha sonra doğranmış ıspanaklar içine atılır ve devamlı tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
Bıraktığı suyu çekip rengi değişince olmuş demektir.
Genellikle yoğurtla birlikte soğuk tüketilir.