|
Ispanak Kökü Mücveri |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1203
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
2,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak kökü
2 soğan
2- 3 kaşık un
3 yumurta
Maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
1- Ispanak kökleri iyice yıkanır. Bir kahve fincanı su ile az haşlanır. Suyu sıkılıp, incecik kıyılır.
2- İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.
3- Kızgın yağa kaşık kaşıp dökülüp kızartılır.
4- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
Not: İstenirse bu karışıma 3- 4 kaşık kavrulmuş yağsız kıymada konur.
|
Ispanak Kökü Mücveri |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3928
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
2,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. Ispanak
3 Adet Taze Sogan
5 Yemek Kasigi Un
4 Adet Yumurta
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
Tuz
Karabiber
Kizartmak Için Sivi Yag
lspanagi ayiklayin. Kök kismini 5 cm. uzunlugunda keserek ayirin, iyice yikayin. 1/2 su bardagi su ile 7 dakika haslayin. Suyunu sikip ince ince kiyin.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kiyip ispanak kökü ile karistirin.
Daha sonra karisima un ve yumurtalari ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandirin.
Hazirladiginiz mücver malzemesini kizgin yaga kasik yardimiyla kisim kisim dökerek kizartin.Kizaran mücverleri kagit havluya koyup fazla yagini çektirdikten sonra servis yapin.
|
Ispanak Kökü Mücveri |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6981
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
2,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo ıspanak
3 adet taze soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
yarım demet maydanoz
2 yumurta
tuz
karabiber
kızartma için yağ.
Yapılışı:
Ispanağın yapraklarını köklerin 5 santim üzerinden kesin. Başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri içinde bulunan su derince bir kaba alınır. Çamurlardan arınması için birkaç saat beklenir. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin. Herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesin, tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuduktan sonra ince ince kıyın. Taze soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta kıyılmış ıspanak kökü, taze soğan, un, peynir, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu bir hamur haline gelince, tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Ispanak kökü mücverini yanında yoğurt veya limon dilimi ile ikram edebilirsiniz
|
|