Ispanaklar doğrandıktan sonra kaynar suya batırılıp çıkarılır ve süzülür. Avuç içinde hafifçe sıkılır. Sonra yayvan bir tencereye alınır. Diğer tarafta kavrulmuş kıyma, soğan, salça, yağ, tuz, karabiberle bir iç harç hazırlanır ıspanakların üzerine dökülür. Bir miktar su ve bir kaç çırpılmış yumurta da üzerine gezdirilerek pişmesi sağlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc50449
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. ıspanak
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gr. kıyma ya da pastırma
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp bol suyla iyice yıkayıp doğrayın. Bir tencerede temizlediğiniz ıspanakları az su ile haşlayarak süzün. Bir kapta yağı eritip piyaz şeklinde doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışıma haşladığınız ıspanakları da ilave ederek tekrar kavurun. Ispanakları kavurmadan 5 dakika önce yumurtaları yemeğin üzerine kırın. Yumurtalar piştikten sonra da servis yapın.