1 bağ ıspanak
1 kıvırcık salata
2 adet orta boy avokado
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı susam
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı hardal
Ispanak ve salata yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Lokmalık parçalar halinde parçalayın. Geniş bir servis tabağına koyun. Avokadoları soyup ince ince dilimleyin. Yaprakların üzerine dağıtın. 1 yemek kaşığı yağı küçük bir tavada kızdırın. Susamı ekleyip kısık ateşte kahverengileşmeye başlayıncaya kadar kavurun. Renk verir vermez ateşten alıp soğumaya bırakın. Limon suyu, kalan yağ ve hardalı tavaya ekleyip karıştırın. Daha sıcakken salatanın üzerine döküp iyice karıştırın. Hemen servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc27744
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
1 adet avokado
10 yaprak ıspanak
200 gr. tonbalığı
2 dilim tulum peyniri
10 adet kavrulmuş dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Limon suyu
Zeytinyağı
Yapılışı:
Avokadoyu ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. İnce kıyılmış ıspanak yapraklarını avokadoların içine pay edin. Üzerlerine ton balığı, tulum peynir, fıstık ve zeytini ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp, avokadoların üzerine gezdirin ve servis yapın.