Kısa URL: https://ml.md/lc43167
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
1 kg. ıspanak (ayıklanıp yıkanmış)
30 gr. margarin
3-4 yumurta
35 cl. krema
100 gr. şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı (1 çorba kaşığı su ile çırpılmış)
500 gr. basit tart hamuru
Hazırlanışı:
Ispanağı sıcak suda 1 dakika haşlayın. Suyunu iyice sıktıktan sonra dağrayın ve margarinde 2 dakika pişirin. Yumurtaları krema ve şeker ile köpürünceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi katın. Bu karışımı ıspanak ile karıştırın. Tart kalıbına hamuru açıp yerleştirin. Bir miktarını kafes için ayırın. Ispanaklı karışımı tartın üzerine dağıtın. Sonra kalan hamurdan şeritler yapıp tartın kafes şeklinde üzerine örtün. Yumurta sarısı-su karışımını da kafeslere sürdükten sonra kızdırılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc71361
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. ıspanak
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu yoğurun. Kalan unu 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 1 kaşık yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.