Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Tavuk Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Tavuk Sarma

yemek dostu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc152557
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
756 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011


2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
300 g kadar ıspanak
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Ispanaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük doğranır.
Soğan 1 kaşık margarinle hafif pembeleştirilir.
Ispanaklar ilave edilip kavrularak iç hazırlanır.
Tuz ve karabiber eklenip ateşten alınır.
Tavukgöğsü yarım cm’lik dilimlere kesilir ve iyice dövülerek inceltilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpilir.
Dövülmüş etlerin üzerine ıspanaklı iç yayılır ve rul sarılır.
Sarılan etlerin uçları kürdanla birleştirilir.
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulanıp tavada kızdırılmış sıvı yağda her tarafı kızartılarak sıcak servis yapılır.



Ispanaklı Tavuk Sarma

hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc144538
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
1,056 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Küp küp doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin.
Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kürdanla tutturun.
Tavada çift taraflı kızartın. Dilimleyip servis yapın.



Ispanaklı Tavuk Sarma

ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc135004
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
919 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk göğsü
Yarım demet ıspanak
1 adet haşlanmış havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Çörekotu
Pulbiber
Kimyon
Tuz

Ispanakları güzelce yıkayıp saplarını kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirdikten sonra ıspanakları kesip ekliyip birlikte kavurarak öldürün. Baharatları göz kararı damak zevkinize göre ekliyin.Yumuşayıp küçülünce ateşten alın. Tavuk göğsünü yağları sinirleri var ise iyi bir şekilde temizleyin. İçinde gözden kaçak kemik olmamasına dikkat edin. Bıçakla enlemesine kesip inceltip buzdolabı poşetine koyup döverek fileto haline getirin. Fakat bütün bunları aldığınız yere yaptırmanız çok vakit kazandıracaktır. Bir tepsi veya borcam içerisine tavuk filetoyu sarabilecek kadar büyüklükte aliminyum folya kağıdı yerleştirelim.Tavuk filetomuzuda ortasına koyalım. Tavuk filetonun üzerine ıspanaklı harctan uygun miktarda uzunlamasına yayalım. Haşlanmış havucumuzu dikey olarak 2-3 parçaya kesin. Bütün olarak ta koyabilirsiniz fakat filetonuzu daha rahat kapatabilmek için kesmeniz daha iyi olacaktır. Sonra tavuk filetomuzu güzelce sarıp üzerine çörek otu serpelim. Minik minik tereyağ parçaları da yerleştirip aliminyum folyayada sarıp yan kısımlarını şeker kağıdı gibi döndürelim. 200 derecede yaklaşık 20 dk. pişirelim. Yavaşça açıp güzelce dilimleyip sıcak olarak servis edelim.



Ispanaklı Tavuk Sarma

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118348
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
1,477 defa indirildi / yazdırıldı




Alina Zaslavska

4 parça inceltilmiş derisiz tavuk eti
½ demet ıspanak
4 dilim dil peyniri ya da kaşar peynir
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Pul biber
Tuz
Kekik
Karabiber
Makara ipi ya da kürdan
1 su bardağı su

Ispanağı doğrayıp soğan ile kavuruyoruz. Tuz ve karabiber koyuyoruz. İnceltilmiş tavuk etimizi alıyoruz. İçine biraz kekik serpiyoruz. Dil peynirimizi tavuğun üstüne koyuyoruz. Üzerine ıspanağımızı seriyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Çevresini iple birkaç kez dolayıp bağlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize koyuyoruz. Üzerine fırçayla pul biberli sıvıyağ sürüyoruz. Fırında tavuklar 15 dakika kadar kızarıyor. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı ılık su ile sulandırıp tavukların üzerine döküyoruz. 15 dakika daha 190 derece fırında pişiyoruz. Fırından çıkınca ipi çıkartıp servis tabağına alıyoruz.



Ispanaklı Tavuk Sarma

kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc102408
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2014
3,570 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram tavuk göğüs eti
500 gram ıspanak
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Tuz
Yarım çay kaşığı safran

Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, galeta ununu, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, salçayı ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ilave ederek iyice yoğurun. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp şekil vererek buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirin ya da tavada pişirin. Fırın kabına alın. 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyin. Sıcak olarak ikram edin.



ISPANAKLI TAVUK SARMASI

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc72896
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
1,950 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1 kg ıspanak
6 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
50 gr margarin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
Un
Yumurta
Galeta unu
Sıvıyağ

Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile birlikte ağzı kapalı olarak tencerede bir taşım kaynatalım. Suyunu süzüp, ince ince doğrayalım.
Kuru soğanı ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim. Sonra ıspanakları ilave edip, hep birlikte kavuralım. Kavurduğumuz ıspanaklara, yeterince tuz ve karabiber ekleyip, karıştıralım ve ocaktan indirelim.
Her bir tavuk göğsünü ince biftek gibi dövüp, hazırladığımız ıspanaklı içten yeterince koyalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Kalın bir sigara böreği gibi sarıp, önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım. Peçete kağıdının üzerine çıkartarak fazla yağını emdirip, yanında garnitür ile sıcak sıcak servis yapalım.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 01.08.2022


Ispanaklı Tavuk Göğsü Sarması

Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc54300
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
3,397 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 tavuk göğsü (kemiksiz)
1 orta boy soğan
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
Arzuya göre 2 adet sosis (haşlanmış)
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı salça
1 yumurta
kızartmak için sıvı yağ
tuz
karabiber

Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harç yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış sosisi yerleştirip diğer kenarı üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım. Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartalım. Göğüs etini fırın kabına alalım. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalım göğüs etinin üzerine kaşar rendesi serperek 220°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.


ML® Ispanaklı Tavuk için tıklayın



Fotoğraf "meral hamzaoğlu" tarafından gönderildi. 04.11.2014


Ispanaklı Tavuk Sarması

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43188
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,522 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet göğüs eti (avuç içi büyüklüğünde dövülerek inceltilmiş)
½ kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık tereyağı (sıvı yağ da olabilir)

Bir tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık tereyağı da hafifçe sarartılır. domatesler ilave edilir.
Ispanaklar küçük doğranıp eklenir. Hepsi beraber suyunu çekene kadar kavrulur. İsteğe bağlı tuz ve karabiber eklenir.
Pişirdiğimiz ıspanaklı harçtan piliç göğüslerinin ortasına konup sigara böreği gibi sarılır. Kürdan batırarak kapatılır. Ya bir tencere de az su ile pişirilir ya da yağda kızartılır.


Fotoğraf "Can Kanca" tarafından gönderildi. 21.09.2020






Ispanaklı Tavuk Sarması Tarifleri Mantar Dolması Tarifleri



(8 adet Ispanaklı Tavuk Sarması 186,967 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort