|
Ispanaklı Tavuk Sarma |
|
kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc102408
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2014
3,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk göğüs eti
500 gram ıspanak
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Tuz
Yarım çay kaşığı safran
Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, galeta ununu, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, salçayı ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ilave ederek iyice yoğurun. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp şekil vererek buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirin ya da tavada pişirin. Fırın kabına alın. 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Ispanaklı Tavuk Göğsü Sarması |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54300
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
3,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 tavuk göğsü (kemiksiz)
1 orta boy soğan
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
Arzuya göre 2 adet sosis (haşlanmış)
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı salça
1 yumurta
kızartmak için sıvı yağ
tuz
karabiber
Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harç yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış sosisi yerleştirip diğer kenarı üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım. Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana dek kızartalım. Göğüs etini fırın kabına alalım. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalım göğüs etinin üzerine kaşar rendesi serperek 220°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim.
ML® Ispanaklı Tavuk için tıklayın
Fotoğraf "meral hamzaoğlu" tarafından gönderildi. 04.11.2014
|
Ispanaklı Tavuk Sarması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43188
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet göğüs eti (avuç içi büyüklüğünde dövülerek inceltilmiş)
½ kg ıspanak
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık tereyağı (sıvı yağ da olabilir)
Bir tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık tereyağı da hafifçe sarartılır. domatesler ilave edilir.
Ispanaklar küçük doğranıp eklenir. Hepsi beraber suyunu çekene kadar kavrulur. İsteğe bağlı tuz ve karabiber eklenir.
Pişirdiğimiz ıspanaklı harçtan piliç göğüslerinin ortasına konup sigara böreği gibi sarılır. Kürdan batırarak kapatılır. Ya bir tencere de az su ile pişirilir ya da yağda kızartılır.
Fotoğraf "Can Kanca" tarafından gönderildi. 21.09.2020
|
ISPANAKLI TAVUK SARMASI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72896
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg ıspanak
6 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
50 gr margarin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
Un
Yumurta
Galeta unu
Sıvıyağ
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile birlikte ağzı kapalı olarak tencerede bir taşım kaynatalım. Suyunu süzüp, ince ince doğrayalım.
Kuru soğanı ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim. Sonra ıspanakları ilave edip, hep birlikte kavuralım. Kavurduğumuz ıspanaklara, yeterince tuz ve karabiber ekleyip, karıştıralım ve ocaktan indirelim.
Her bir tavuk göğsünü ince biftek gibi dövüp, hazırladığımız ıspanaklı içten yeterince koyalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Kalın bir sigara böreği gibi sarıp, önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım. Peçete kağıdının üzerine çıkartarak fazla yağını emdirip, yanında garnitür ile sıcak sıcak servis yapalım.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 01.08.2022
|
Ispanaklı Tavuk Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118348
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
1,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
Alina Zaslavska
4 parça inceltilmiş derisiz tavuk eti
½ demet ıspanak
4 dilim dil peyniri ya da kaşar peynir
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
Pul biber
Tuz
Kekik
Karabiber
Makara ipi ya da kürdan
1 su bardağı su
Ispanağı doğrayıp soğan ile kavuruyoruz. Tuz ve karabiber koyuyoruz. İnceltilmiş tavuk etimizi alıyoruz. İçine biraz kekik serpiyoruz. Dil peynirimizi tavuğun üstüne koyuyoruz. Üzerine ıspanağımızı seriyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Çevresini iple birkaç kez dolayıp bağlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize koyuyoruz. Üzerine fırçayla pul biberli sıvıyağ sürüyoruz. Fırında tavuklar 15 dakika kadar kızarıyor. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı ılık su ile sulandırıp tavukların üzerine döküyoruz. 15 dakika daha 190 derece fırında pişiyoruz. Fırından çıkınca ipi çıkartıp servis tabağına alıyoruz.
|
Ispanaklı Tavuk Sarma |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144538
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
1,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Küp küp doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin.
Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kürdanla tutturun.
Tavada çift taraflı kızartın. Dilimleyip servis yapın.
|
Ispanaklı Tavuk Sarma |
|
ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135004
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
919 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
Yarım demet ıspanak
1 adet haşlanmış havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Çörekotu
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Ispanakları güzelce yıkayıp saplarını kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirdikten sonra ıspanakları kesip ekliyip birlikte kavurarak öldürün. Baharatları göz kararı damak zevkinize göre ekliyin.Yumuşayıp küçülünce ateşten alın. Tavuk göğsünü yağları sinirleri var ise iyi bir şekilde temizleyin. İçinde gözden kaçak kemik olmamasına dikkat edin. Bıçakla enlemesine kesip inceltip buzdolabı poşetine koyup döverek fileto haline getirin. Fakat bütün bunları aldığınız yere yaptırmanız çok vakit kazandıracaktır. Bir tepsi veya borcam içerisine tavuk filetoyu sarabilecek kadar büyüklükte aliminyum folya kağıdı yerleştirelim.Tavuk filetomuzuda ortasına koyalım. Tavuk filetonun üzerine ıspanaklı harctan uygun miktarda uzunlamasına yayalım. Haşlanmış havucumuzu dikey olarak 2-3 parçaya kesin. Bütün olarak ta koyabilirsiniz fakat filetonuzu daha rahat kapatabilmek için kesmeniz daha iyi olacaktır. Sonra tavuk filetomuzu güzelce sarıp üzerine çörek otu serpelim. Minik minik tereyağ parçaları da yerleştirip aliminyum folyayada sarıp yan kısımlarını şeker kağıdı gibi döndürelim. 200 derecede yaklaşık 20 dk. pişirelim. Yavaşça açıp güzelce dilimleyip sıcak olarak servis edelim.
|
Ispanaklı Tavuk Sarma |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152557
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
300 g kadar ıspanak
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Ispanaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük doğranır.
Soğan 1 kaşık margarinle hafif pembeleştirilir.
Ispanaklar ilave edilip kavrularak iç hazırlanır.
Tuz ve karabiber eklenip ateşten alınır.
Tavukgöğsü yarım cmlik dilimlere kesilir ve iyice dövülerek inceltilir.
Üzerine tuz ve karabiber serpilir.
Dövülmüş etlerin üzerine ıspanaklı iç yayılır ve rul sarılır.
Sarılan etlerin uçları kürdanla birleştirilir.
Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulanıp tavada kızdırılmış sıvı yağda her tarafı kızartılarak sıcak servis yapılır.
|
|