Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Yaş Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Yaş Pasta

püre
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc155856
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
1,279 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet küçük kök ıspanak
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
Ceviz içi
1 paket krem şanti
2 bardak süt

Ispanakları yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Tavada kendi suyunu çekene kadar, kavurup robottan geçirin.
Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek ayarında iyice çırpın, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
Robotta kıydığınız ıspanakları da ekleyip tekrar çırpın. Bir borcama yağlı kağıt serip karışımı içine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Fırından alınca kekin kenarlarından bir kısmını ayırıp ufalayıp kenara koyun.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp keki bir bıçakla ikiye bölüp arasına hazırladığınız krem şantinin yarısını sürün, muz dilimlerini ve ceviz içini serpiştirin.
Kekin ikinci katını üzerine kapatıp üzerine kalan krem şantiyi sürün, ufaladığınız kekleri en üste serpiştirin. İsteğe göre üzerine damla çikolata serpişitirip servis yapın.



Ispanaklı Yaş Pasta

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125112
Gönderme Tarihi: 06.May.2017
1,531 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

Üç yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 çay bardağı haşlanmış ıspanak
1,5 su bardağı un
Şerbeti için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
1 poşet sade krem-şanti
1 su bardağı süt

Öncelikle krem-şantiyi bir su bardağı süt ile karıştırıp buzdolabına alalım. Sonra haşlanmış ıspanakları blenderdan geçirelim. Bir çay bardağı su ve bir çay bardağı şekeri koyu bir şerbet yapıp soğumaya bırakalım.
Bir kaba yumurta, şeker, süt, ıspanak, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırarak kek hamurumuzu hazırlayalım. 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım. Kalıptan çıkartıp kenarlarım bir parmak kalınlığında keselim. Kekin yüzeyinden de bir iki santim kadar kalınlıkta üst kabuğunu alalım. Kekten aldığımız bu parçaları iyice soğuduktan sonra blendırdan geçirelim.
Kekimizi servis edeceğimiz bir tabağa ya da tepsiye alalım. Kekin yüzeyine soğumuş olan şerbetten bir iki kaşık gezdirelim. Yumurta fırçası da kullanabiliriz. Krem-şantiyi kekin yüzeyine yayalım. Üzerine kalan şerbetten bir iki kaşık gezdirelim. Üzerine blendırdan geçirdiğimiz kek kırıntılarım serpelim ve tüm yüzeyi kırıntılarla kaplayalım. Dolapta iki saat kadar bekletelim.



Ispanaklı Yaş Pasta

istiridye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc118569
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
1,505 defa indirildi / yazdırıldı




Selda Toycu

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak çiğ şekilde rondodan geçirilmiş
Ara Kreması İçin:
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1 su bardağı süt
1 paket sade kremşanti

Ara kremamızı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağı hariç malzemelerimizi süte ekleyip karıştıralım. Ocağa alıp pişirelim. Koyulaşınca içine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim. Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım. Bir kenarda elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim. Kaşıkla karıştıralım. Ardından 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım. Yuvarlak fırın kabımızı yağlayalım. Karışımı dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Pişen keki soğumaya bırakalım. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan keki ortadan ikiye bölelim. Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından biraz parça ayıralım. Kekin orta kısmına kremayı sürelim. Ardından 2. katı üzerine kapatalım. Üzerini kremşanti ile kaplayalım. Ayırdığımız kek parçasını ufalayalım. Kremşanti ile kapladığımız pastamızın üzerine serpelim.



Ispanaklı Yaş Pasta

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc114595
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2016
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
250 gram ıspanak yaprağı
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 çay bardağı şeker
200 gram labne peyniri
Islatma şurubu için:
8-10 yemek kaşığı süt

Ispanak püresi için; 250 gram ıspanak yaprağı yıkanır, suyu süzülür, robotta püre haline getirilir.
Keki için; yumurta ve şeker bir kapta köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu ve ıspanak püresi eklenerek tekrar çırpılır.
Kelepçeli bir kek kalıbı yağlanarak, kek harcı dökülür, 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Kreması için; süt, şeker, un bir tencerede göz göz olana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra labne peyniri ilave edilip mikserle çırpılır.
Hazırlanışı; Soğumuş kek kalıptan çıkarılır, bıçakla tüm çevresi daire şeklinde 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar robotta çekilerek parçalanır.
Kek eninden ikiye kesilir. Birinci parça servis tabağına alınır, üzeri 4-5 yemek kaşığı sütle ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine dökülerek düzeltilir.
İkinci kek parçası üzerine kapatılır, tekrar 4-5 kaşık sütle ıslatılır, kalan krema üzerine ve yanlarına düzgünce yayılır.
Robotta çekilen kek kırıntıları kekik üzerine ve yanlarına serpişitirilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.



Ispanaklı Yaş Pasta

salime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2014
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc95179
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014
1,627 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Eritilmiş margarin , un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.






Ispanaklı Yaş Pasta Tarifleri Kayısılı Pasta Tarifleri



(5 adet Ispanaklı Yaş Pasta 36,009 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort