|
Izgara Tavuk |
 |
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130246
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 kg tavuk eti
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı acı sos
10 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sarımsakları temizleyip, ezin.
Tavuk hariç diğer tüm malzemeleri kapaklı geniş bir kabın içinde karıştırın.
Daha sonra tavukları da kaba alın ve bu sosla birlikte güzelce harmanlayın.
1 gece buz dolabında bekledikten sonra ertesi gün ızgarada pişirin.

|
Tavuk Izgara |
 |
Ay Han
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135206
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
1,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. kemiksiz ızgara tavuk
1/2 kabak
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet sivribiber
Hazırlanmış olan tavuk göğsü, ısıtılmış ve yağlanmış ızgaranın üzerine atılarak kızartılır. Garnitür için ikiye bölünmüş domates ve biber ızgarada pişirilerek, küp şeklinde doğranmış havuç ve kabak ise haşlanarak tavuğun yanına servis yapılır.

|
Tavuk Izgara |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159874
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 adet tavuk but
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tavuğu kemiğinden ayırıyoruz. Tavuğa, soya sosu, kimyon, kırmızı toz biber, ezdiğimiz sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek tavuğu marine ediyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavada tavuğu kızartıyoruz. Ürünlerimizi tabaklıyoruz.

|
|