|
JÖLELİ TARTÖLET |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc38288
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2009
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
1/2 desilitre süt
150-200 gr. yağ
Bir tutam tuz
200 gr. şeker
Limon kabuğu rendesi
2 yumurta
5 gr. kabartma tozu
Çilek ya da mevsim meyvesi
1 paket meyveli jöle
Şeker, yumurta, süt, tuz, limon kabuğu hepsini şeker eriyinceye kadar çarpınız.
Yağ ve un ilâve ediniz. Fazla yoğurmaymız.
Tart kalıbınızın büyüklüğüne göre hamuru açınız ve kalıba yerleştiriniz.
Orta ısı derecesindeki fırında pişiriniz.
Tartöletlerin içi çilek veya başka bir meyve ile doldurulur.
Üzerlerine çok iyi pişmiş meyve jölesi dökülür.
Not: Soğuduktan sonra arzu edilirse üzerleri krem şantiyle süslenir.
|
JÖLELİ TARTÖLET |
|
ali ağa
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71547
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2012
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sable hamuru malzemesi
Yarım ölçü pasta kremi
5 adet portakal
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
1 su bardağı su
6-7 yaprak jelâtin
Sable hamurunu hazırlayıp, tartölat kalıplarına yerleştiriniz.
Hamuru çatalla birkaç yerinden delip, orta ısıdaki fırında hamuru pişiriniz.
Fırından alınca, soğutup orta kısımlarını pasta kremiyle doldurup, kalıplarından çıkarınız.
Diğer tarafta portakalların suyunu sıkıp, süzgeçten geçiriniz.
İçerisine 1 bardak su ve tozşekeri koyup, eritiniz.
Bu karışımı biraz ısıtıp, içerisine yıkanmış jelâtini koyup, onu da eritiniz.
Jelâtinii bu suyu çok temiz tartölat kalıplarına koyup, dondurunuz. (Eğer iyi donmazsa, 1-2 jelâtîn yaprağı daha konabilir.)
Kalıptaki jöle iyice donunca kalıplar sıcak suya daldırılıp, jöle ele ters çevrilir. Sonra bu jöleleri tartöiatların üzerine koyup, tartölatlarınızı servis yapınız.
Not: Arzu ederseniz jölenin üstü süslenebilir.
|
JÖLELİ TARTÖLET |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95739
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014
2,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
500 gr Un
180 gr. Pudra şekeri
2 adet Yumurta
250 gr. Margarin
1 pk. Vanilya
Krema için:
1 kg. Süt
120 gr. Mısır nişastası
3 yumurta
250 gr. Toz şeker
100 gr. Margarin
1 paket Vanilya
Üzeri için:
Kivi
Muz
Çilek
Vişne
Krem Şanti
Unu tezgaha eleyiniz.
Margarini içine koyup bıçakla kıyınız.
Yumurta, pudra şeker ve vanilyayı koyup bir hamur hazırlayınız.
Hamur toplandığında 10-15 dk. serin bir yerde dinlendiriniz.
Toz şeker ve yumurtayı karıştırınız.
Unu ve nişastayı ilave ediniz.
Sütü yavaşça dökünüz ve karıştırınız.
Koyulaşıp krema haline gelince ocaktan alınız.
Margarin ve vanilyayı koyunuz.
Arada karıştırarak soğutunuz.
Soğuyunca içine bir miktar (1/3 oranında) krem şanti ilave ediniz.
Hamurun şekillendirilmesi
Hamuru tezgâh üzerinde merdaneyle 7-8 mm. incelikte açınız.
Tartölet kalıplarına yerleştiriniz.
Hamurun pişirilmesi
Kabarmaması için hamuru çatalla deliniz.
Fırında 160-180 C° sıcaklıkta 20-25 dk. pişiriniz.
Tartöletler soğuyunca kalıplardan çıkarınız.
Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurunuz.
Üzerini dilimlediğiniz meyveler ile süsleyiniz.
Sade soğuk jöleyi bir miktar su ile inceltiniz.
Bir fırça veya pürmüz ile meyvelerin üzerini jöle ile kaplayınız.
|
|