Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patlıcan Çorbası Tarifleri > Kabak Çorbası (40 adet - 6,164,730 defa bakıldı)

Kabak Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180132
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı orta boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
3 su bardağı süt
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağı ve zeytinyağını tencerenin içerisine alın ve üzerine unu ekleyin. Un pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavurduğunuz una bir çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırarak sütü yavaş yavaş içine ekleyin. (Topaklanmamasına özen gösterin.)
Suyunu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
İnce ince doğranmış olan kabakları içine atın ve yumuşayana kadar pişirin.
Kabaklar yumuşadığında ocaktan alın ve bir blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edin.
İçine baharatları ve ince bir şekilde doğradığınız dereotunu da ekleyip karıştırın.
Kabak çorbanız hazır!
Dilerseniz servis ederken üzerine dereotu ve toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz.


Kabak Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171818
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

İlk olarak kabakları güzelce yıkayıp alacalı soyun.
Daha sonra kabakları rendeleyin ve tavaya alıp zeytinyağında soteleyin.
Tereyağını tencerede eritin ve üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine süt ilave edip güzelce karıştırın ve sonrasında da yavaş yavaş suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Çorbanız kaynadıktan sonra da kabakları ilave edin.
Karabiber ve tuzu da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Dilerseniz üzerine bir tutam ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.



Kabak Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171552
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2023
412 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

İlk olarak kabakları güzelce yıkayıp alacalı soyun.
Daha sonra kabakları rendeleyin ve tavaya alıp zeytinyağında soteleyin.
Tereyağını tencerede eritin ve üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine süt ilave edip güzelce karıştırın ve sonrasında da yavaş yavaş suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Çorbanız kaynadıktan sonra da kabakları ilave edin.
Karabiber ve tuzu da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Dilerseniz üzerine bir tutam ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.



Kabak Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170481
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Kabak 1 Adet
Yoğurt 0.5 Su Bardağı
Mısır Unu 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Nane 1 Demet
Dereotu 1 Demet
Karabiber 1 Tutam
Tereyağı 100 Gram
Soğan 1 Adet
Yumurta 1 Adet

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.



Kabak Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168064
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

3 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane

Kabak çorbası için tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin. Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin. Çorbanızın kıvamı kullandığınız kabakların büyüklüğüne göre değişebilir.
Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Çorbanızı pişirirken, dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Arzuya göre üzerine tereyağı kızdırıp servis edin.



Kabak Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166813
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
169 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

8 adet kabak
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı muskat
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
3 su bardağı tavuk suyu ya da et suyu

8 adet kabağın baş kısımlarını keserek soymadan küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalar haline getirin. Kuru soğanların kabuklarını soyarak ve küp küp doğrayarak hazırlayın. Tencerenin içine bir çay bardağı zeytinyağını ilave ederek, doğradığınız soğan ve sarımsakları kısık ateşte karıştırarak kavurun. İçine kabakları atın, tuzu ve karabiberi ilave edin. Muskat bu çorbaya çok yakıştığı için tencereye muskatı da rendeleyerek ilave edin ve bir çorba kaşığı un ekleyin. 3 su bardağı tavuk suyunu ve iki bardak suyu tencereye ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Çorbalarınızı tabaklara alıp servis yaparken dereotu ile süsleyin.



Kabak Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159096
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
249 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz

İlk olarak havucu ve kabakları rendeleyin.
Patatesi küp küp doğrayıp haşlamaya bırakın.
Patatesler haşlandıktan sonra zeytinyağını tencerede kızdırıp sebzeleri suları çekilene kadar kavurun.
Sebzelerin suyu çekilince haşlanmış patatesleri de ekleyin ve unu ekleyip onu da birkaç dakika kavurun.
Ilık suyu ekleyip un topakları eriyene kadar çorbanızı karıştırın.
Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Ocağı kapatıp çorbanızı el blender’ıyla güzelce ezin.
Ardından sütü, tuzu ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip çorbanızı bir taşım daha kaynatın.
Sıcak servis edin.


Kabak Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159044
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Kabakları alacalı soyup rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyin.
Kabak ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Diğer yandan da tereyağını bir tencerede eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü de ilave edip, güzelce karıştırın. Ardından da yavaş yavaş suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Çorbanız kaynamaya başlayınca içerisine sotelenmiş kabakları ilave edip karıştırın.
Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır.
Dilerseniz çorbanıza ince doğranmış dereotu da ekleyebilir, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.


Kabak Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157556
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

2 tane kabak
2 tane soğan
1 tane domates
2 kapya biber
2 yemek kaşığı bulgur veya kinoa
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir miktar nane, dereotu ve maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Sarımsak

Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayın.
Yıkadığınız sebzeleri büyük parçalar halinde kestikten sonra hepsini bir tencereye alın ve üzerine 2-3 su bardağı su ekleyin.
Yeterince haşlanan sebzeleri blenderdan geçirin ve dilediğiniz baharatlar ile süsleyin.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.



Kabak Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156793
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yeşil kabak
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı süt
5 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz
İsteğe göre pul biber, karabiber, nane

Kabak çorbası için önce kabakların kabuklarını soyun ve doğrayın.
Ardından tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ekleyin. Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynatın.
Kaynamaya başlayınca kabakları da ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin.
Çorbanın kıvamını kendi isteiğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Kabak çorbasının püf noktası dibinin tutmamasıdır. Bu yüzden kaynatırken mutlaka ara ara karıştırın.
İsteğe göre üzeri için pul biber ve tereyağını kızartarak servis edebilirsiniz.



Kabak Çorbası

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153764
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
412 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
Zeytinyağı
Tuz
İstenilen baharatlar

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.



Taze Kabak Çorbası

ragıp bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc152680
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
472 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kutu yoğurt (çırpılmış)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon kabuğu
5 adet taze nane yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kabakların kabuklarını soyup, halka halka doğrayın.
Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, fırına verin. 15-20 dakika pişirin.
Yoğurdu su ile hafifçe sulandırın. 1 diş sarımsak ezip içine ekleyin.
Tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi, bir kaç yaprak taze doğranmış nane ve fırınlanmış kabakları ekleyip karıştırın.



Kabak Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151344
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2020
381 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Birkaç dal maydanoz

Kabakları soyup ufak ufak doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırın.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Un kavrulunca bir yandan hızla çırparak sütü de ekleyin.
Sütün ardından suyu da ilave edip unun topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Çorba kaynamaya başlayınca içine kabakları da ekleyin.
Kabaklar yumuşadığında çorbayı blender’dan geçirip tuzu ve karabiberi ekleyin.
Kıvamı çok koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Çorbanızı üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.



Kabak Çorbası

bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc146791
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet kabak
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet pırasa
1 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 adet patates
6 su bardağı su
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı krema
Yarım demet dereotu

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye koyup ısıtın. Halka doğranmış pırasayı ilave edip kavurun. Sarımsak, ardından un ekleyip karıştırın. Kabakların ve patatesin kabuklarını temizlenip küp doğrayın, daha sonra tencereye ilave edip, 2 dakika soteleyin. Su, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca üzerine kremayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Daha sonra blenderden geçirin. Üzeri için dereotunu blenderden geçirip kremayla karıştırın. Çorbayı servis tabaklarına pay edip, üzerlerini dereotlu krema ile süsleyin ve servis yapın.


Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020


Kabak Çorbası

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144880
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
621 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı süzme yoğurt
Çeyrek demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tane karabiber
Servis için:
5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

Kabakları bol suda yıkayın, uç kısımlarını alın ve kabuklarını incecik soyun.
Dört tarafından uzunlamasına kestiğiniz kabakların ortasında kalan kısımları çıkarın.
Çekirdekli kısımları kullanmanız durumunda çorbanız sulanabilir ve lezzeti değişebilir.
Kabakların kullanacağınız parçalarını doğrayın.
Soğanı da küp küp doğrayın ve üzerine dereotunu kıyın.
Doğradığınız soğanları renk alana kadar, zeytinyağında soteleyin.
Kabakları da ilave ederek 5 dakika daha soteleyin.
Tereyağını derin bir tencerede eritmeye başlayın.
Unu dökün ve kokusu çıkmaya başlayana kadar yaklaşık 3 dakika kadar kavurun.
Soğuk sütü azar azar eklerken güzelce karıştırmaya özen gösterin.
Üzerine soğuk tavuk suyunu ve süzme yoğurdu ilave edin.
Sotelediğiniz sebzelerle çorba karışımını birleştirin ve kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Üzerine son olarak dereotunu ve baharatlarını ekleyerek biraz daha kaynattıktan sonra blender’dan geçirin.
Yoğurt ilavesiyle rengi açılan kabak çorbanızı sıcak servis ederken, üzerine kavrulmuş ceviz içi ya da maydanoz yaprakları ilave edebilirsiniz.



Kabak Çorbası

gezi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc133253
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2018
771 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
2-3 diş sarmısak
1 tane kabak
Tuz
Maydanoz
Dereotu
1 paket krema
Beyaz peyinr
Kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı

Soğanlar minik minik doğranır. Sarmısaklar ezilir. Bir tencere içine sarmısaklar soğanlar konup üzeri bir parmak geçene kadar su doldurulur. Bir miktar tuz eklenir. Tencere kaynerken bir kabak incecik kesilir. Bir demet dereotunun sapları minik minik doğranarak eklenitr. Oda tencereye kaynmaya bırakılır. Bu arada küçük bir tencerede bir miktar yağ ile 3 kaşık un sotelenir. Bolca toz kırmızı biber eklenir.Isınınca kaynayan kabaklı karışımdan azar azar alınıp karıştırılıp ılıştırılır. Sonra hepsi kabaklı tencereye karıştırılır. Blendırda bir paket krema ile büyük iri bir dilim beyaz peynir ve maydanoz yaprakları krem haline getirilir. Bu karışımda ılıtılmaya başlanır bu arada tenceredeki karışımdan kaşık kaşık alınarak gene aynı sıcaklığa getirelerek en son hepsi gene karıştırılır.



Kabak Çorbası

demo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc106032
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2015
1,384 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 adet soğan

Öncelikle irice doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Sonra üzerine iri doğranmış kabakları ve unu ekleyip karıştırın. Suyunu koyup pişirin, mikserden geçirin. Üzerine fesleğen serpin. Sıcak olarak ikram edin.


Kabak Çorbası

hep
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc102676
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2014
1,384 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
4 dal dereotu
Tuz

Kıyılmış soğan, doğranmış havuç, kabak ve sıvı yağı tencereye alıp soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Su ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu iyice çırpın. İçine çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyin. Çorbayı ocaktan almaya yakın yoğurtlu karışımı ilave edin. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.


Kabaklı Çorba

dj murat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100945
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2014
1,672 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kabak
2 taze soğan
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kekik
1,5 su bardağı tavuk suyu
3 adet mantar

Yağı ısıtıp kabak, taze soğan ve mantarları katın. 2 dakika pişirin. Nane, kekik, tavuk suyu ve domates salçasını koyun. Kaynama noktasına gelince makarnayı ekleyip 5 dakika kaynatın.


Kabak Çorbası

genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc95006
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
1,655 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kabak
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı su
3 su bardağı süt
Dereotu
Pul biber

Kabaklar rendelenir,bir tencereye un, sıvı yağ alınır. Un sarı renk alana kadar kavrulur. Süt ve kabak suyu una eklenip karıştılarak kaynatılır. Kaynarken un topaklanmamalıdır. Çorbanın kıvamı kolaylayınca dereotu veya maydanoz eklenip ocakdan alınır. Margarin bir tavada eritilir, pul biber eklenip kızdırılır. Kaselere alınan çorbaların üzererine dökülerek servis edilir.






Kabak Çorbası Tarifleri Patlıcan Çorbası Tarifleri



(40 adet Kabak Çorbası 6,164,730 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort