Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yaprak Sarması Tarifleri > Kabak Dolması (27 adet - 689,563 defa bakıldı)

Kabak Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Dolması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177554
Gönderme Tarihi: 01.May.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

6 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
250 gr kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber

Öncelikle kabak soyacağıyla kabakları şerit halinde çizin. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Pirinci kaynar suda dakika bekletip süzün. Soğanı ince ince doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. İç malzemeyi çiğden harç hazırlayacağız. Derin bir kaseye soğan, kıyma, dereotu, salça, su, sıvıya, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından suyu ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.



Kabak Dolması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177141
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
97 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet büyük boy kabak
250 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)
1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Tuz
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 demet taze nane veya fesleğen (ince doğranmış)
2 su bardağı sıcak su
Limon dilimleri (servis için)

Kabakların üst kısımlarını kesip içini çıkartın. Kabakların içini oymak için bir çay kaşığı kullanabilirsiniz. İçini çıkardığınız kabakları yıkayıp süzün.
İçini çıkardığınız kabakları tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin. Bu işlemin amacı, kabakların acısını almak içindir.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya yıkanmış pirinci ekleyin. Birkaç dakika pirinçler de kavrulduktan sonra salçayı, tuz ve baharatları da ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız karışıma ince doğranmış maydanoz ve taze nane veya fesleğen ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Kabakların ağız kısmına sıkıca kapatın.
Tencereye sıkıca dizdiğiniz kabakların üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Kabaklar pişerken ara sıra kontrol edin, suyunu çekip çekmediğini kontrol edin. Eğer suyu çabuk çekiliyorsa, azıcık daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kabaklar piştikten sonra ocaktan alın ve biraz dinlendirin.
Servis yaparken üzerine limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.



Kabak Dolması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170274
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2023
189 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kabak
Yarım adet kuru soğan
1 diş sarımsak
200 gram kıyma
300 gram pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Karabiber
Toz biber
Nane
Fesleğen

Kabaklar küçükse üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Ancak büyük kabakları tam ortadan kesip içini oyun.
Bir kabın içinde pirinç, baharatlar kıyma ve ayçiçek yağını karıştırın.
Akabinde bu karışımı kabakların içine koyun.
Arından tencereye yerleştirip yarısına kadar su doldurun.
30 dakika boyunca kaynatın.
Kabak dolmanız servise hazır.



Kabak Dolması

çintar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc131613
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
812 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
1 adet domates
2 küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı pirinç
1 tutam maydanoz
150 gr kıyma
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
1.5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Suyu için:
Yarım yemek kaşığı salça

Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın. Kabakları çizgili bir biçimde soyun. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabaklan tencereye sıralayın. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.



Kabak Dolması

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124664
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
1,888 defa indirildi / yazdırıldı




7 adet kabak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu

Kabaklar ortadan ikiye kesilerek, delmeden oyulur.
İçi için, pirinç ve bulgur yıkanarak karıştırma kabına alınır.
Maydanoz kıyılır, soğan ve domates doğranarak pirinç ve bulgurların üzerine eklenir.
Salça, pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ ve nar ekşisi de eklenerek harç iyice karıştırılır.
Harç oyulan kabakların içine yarıyı biraz geçecek kadar doldurulur, kabaklar bir tencereye dik olarak dizilir.
Dolmaların ağzına birer parça domates konarak kapatılır.
1 yemek kaşığı salça sulandırarak tenceredeki kabakların bir santim altında kalacak kadar ilave edilir.
Tencere hızlı ayeşe konur, kaynayınca ateş kısılır. Kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.



Kabak Dolması

teşhis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2015
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc111148
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,344 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak
1 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Nane
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak

Kabakların üzerini kazıyıp yıkayın. Sonra ikiye bölerek içlerini oyun hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve diğer malzemelerin hepsini çiğden bir kabın içinde karıştırın. Oyulmuş kabakların içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı kadar su koyup 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.



Kabak Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111100
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,418 defa indirildi / yazdırıldı




Almanya Türk Toplumu

1 kilo kabak
250 gr. orta yaglı kuzu kıyması
5 çorba kasıgı sıyı yag
2 yemek kasıgı pirinç
Biraz tuz
1 çay kasıgı karabiber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 domates (1 tanesi kabakların üzerine)
1 soğan

Kıyma bir tepsiye konur. Snce kıyılmıs sogan, maydanoz, dereotu, 1 adet rendelenmis domates, tuz, karabiber, temizlenmis pirinç katılır. 2 çorba kasıgı su ilave edilir. Hepsi iyice yogurularak iç harcı hazırlanır. Kabaklar yıkanır. Üstlerinin sekilli olması isteniyorsa, kabukları tırtıllı bir bıçakla soyulur, kabakların içleri oyulur (kabaktan çıkan iç daha sonra istenirse mücver yapımında kullanılabilir) ve bu oyuga hazırlanan harç doldurulur. Kabakların üzerine domates dilimleri konur ve kabaklar agız kısmı yukarı gelmek suretiyle tencereye yerlestirilir. Piserken dagılmalarını önlemek için kabakların üzeri bir tabakla kapatılır, tencereye 5 çorba kasıgı sıvıyag ve 2 bardak su ilave edilir. Orta hararetli ateste kabak ve pirinçler yumusayıncaya kadar pisirilir. Kabak dolması istenirse yoğurtla servis yapılır.



Kabak Dolması

Ayşe Gül
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 05.06.2015
Mesajlar: 16
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc108169
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015
1,527 defa indirildi / yazdırıldı




8-10 adet kabak
200 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 demet maydanoz, nane, dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber,
1 su bardağı su

Kabakların içlerini oyup yıkayın ve süzün. Bu arada içi için soğanı rendeleyip üzerine pirinci, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve 1 su bardağı suyu salçayla karıştırıp ekleyin. Bu iç harcı da kabakların içlerine doldurun. Fazla doldurmayın ki pişerken açılmasın. Tencereye dolmaları dizin ve üzerine bir tabak kapatın, 1-2 bardak da sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Servis tabaklarına dizip ikram edin. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın.



Kabak Dolması

timsal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.10.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc102629
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014
2,000 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet küçük kabak
150 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 domates
1 soğan
Yarım demet dereotu

Minik kabakların içlerini oyun ve bir miktar zeytinyağı sürüp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Bu arada tencerede zeytinyağını ve soğanı 5 dakika kavurun. Üzerine pirinci, kıymayı, sarımsakları ve dereotunu kıyıp ekleyin. Çok az su ekleyip karıştırın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin. Bu karışımı kabakların içlerine doldurun. Tencereye dizin ve pirinçler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dolma pişince servis tabağına dizin.



KABAK DOLMASI

nilperi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Hakkari
Kısa URL: https://ml.md/lc101449
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2014
1,770 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet sakız kabağı
300 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı biber, tuz

Kabakların içlerini oyun. Kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış nohudu ekleyin. Salça ve baharatları da katıp yoğurun. Kabakları hazırladığınız harçla doldurun. Üst kısımlarına domatesten kapak yapın ve tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını döküp pişirin.


Kabak Dolması

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc97581
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2014
1,631 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kabak
İçi için:
500 g yağlı koyun döşü kıyması
5 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer iç malzemeleri ile iyice karıştırılır.
Kabaklar soyulmadan ya da kazınarak uzunluğuna göre 2 ya da 3 kere kesilir ve içleri oyulur.
Oyulan kabakların içleri hazırlanan iç ile doldurulur ve bir tencereye dik olarak dizilir. Üzerine çıkan kabak içlerinden ya da domates dilimlerinden kapak yapılır.
Üzerine etsuyu ve tuz eklenir. Hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.

Not: Ocak yerine fırında da pişirilebilir.


Kabak Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96337
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
1,856 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
Yeteri kadar kabak

Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Kabaklar yıkanır, kazınır ikiye bölünür ve kabak oyacağı ile oyulur. Kazırlanan içle doldurulur ve tencereye dik olarak dizilir. Üzerlerinlerine domatesten kapak yapılır.
Et suyu ve tuzu eklenir. Dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.

Not: Ocak yerine fırında da pişirilebilir. Eğer terbiyeli yapılacaksa ateşten almadan hemen önce terbiyesi eklenmelidir.


Kabak Dolması

Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc91952
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,911 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kabak
200 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 demet maydanoz, nane, dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Kimyon
Tuz
Karabiber

Kabakların içlerini oyun. Rendelenmiş soğan, doğranmış yeşillikler, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve 1 su bardağı suda açılmış salçayı yoğurun ve kabakların içine doldurun. Üzerine bir kapak kapatın. 1-2 bardak sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.


Kabak Dolması

tahta çanak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2013
Mesajlar: 20
Şehir: Adapazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc91732
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2013
2,086 defa indirildi / yazdırıldı




4 kabak
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
Baharat
Sarımsaklı yoğurt

Kabakların dışını şekillice kazıyıp içlerini oyun. Haşlanmış yeşil mercimeği, pirinci ve rendelenmiş soğanı karıştırın, zeytinyağını gezdirin. Kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatı, rendelenmiş sarımsağı da ekleyip iç harcını hazırlayın. Bu harcı kabakların içine doldurun. İsteyen kıyma da koyabilir iç harcına. Ocak üzerince çok kısık ateşte az su ekleyerek pişmeye bırakın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir. Bu yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt çok güzel oluyor.


Kabak Dolması

cembiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc79933
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
2,035 defa indirildi / yazdırıldı




7 adet kabak
250 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kabakların içlerini dikkatlice oyup çıkartın. Doğranmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun. Üzerine dolma fıstığını, kıyılmış dereotunu, kuş üzümünü ve pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker ve kıymayı ekledikten sonra üzerini geçmeyecek kadar suyu ilave edip pirinçleri biraz pişirin. Suyunu çekince karışımı kabakların içlerine doldurun ve tencereye dizin. Az suda 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis tabağına dizip üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve soğutup servis yapın. .


Kabak Dolması

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc77703
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
2,105 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yuvarlak kabak
1 kâse taze kaşar rendesi
2 adet yumurta
3 kaşık un
Yarım demet dereotu
Karabiber
Tuz

Kabakların içleri oyulur. Yumurtalar çırpılır ve un, peynir, baharatlar, ince kıyılmış dereotu ile karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme kabakların içlerine doldurulur. Fırınımız 160 derecede ısıtılır ve kabaklar 40 - 45 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.


Kabak Dolması

yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc76854
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012
2,410 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet tombul kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz ve dereotu
8-10 dal nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip kapak yapın. İçlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp karıştırın. Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu koyun. 30 dakika pişirin.


Kabak Dolması

feriha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc75530
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
2,246 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kabak
1/3 su bardağı pirinç
3-4 yemek kaşığı mısırözü ya da zeytinyağı
Bir miktar su
Bir miktar tuz-karabiber
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
1/4 demet dereotu

Kabaklari yikadiktan sonra buyuklugune gore 2 veya 3 esit parcaya bolun. Iclerini kenarlari tercihen kenarlari keskin bir cay veya tatli kasigi ile dondurerek oyun. Yan duvardan yarim dipten yarim cm'den fazlaca bir pay birakarak duzgunce oymaya devam edin. Sogani ve kabuklari soyulmus domatesi robottan gecirin veya yemeklik dograyin. Genisce bir kaseye aktarin. Dogranmis dereotunu, yikanmis pirinci, kiymayi, tuz ve karabiberi ilave edip karisana kadar hafifce yogurun. Hazirladiginiz harci kabaklarin icine paylastirarak doldurun. Orta buyuklukte bir tencereye dik olarak yanyana dizin. Salcayi 1 bardak kadar su ile karistirip dolmalarin uzerine gezdirerek dokun. Yaginida yine ustune gezdirip ocaga koyun. Kaynadiktan sonra orta ateste kabak yumusayip ici iyice pisene kadar ocakta tutun. Piserken suyunu cekerse ustune cikmayacak kadar su ilave edebilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra tercihen yoğurtla birlikte servis yapin.


Kabak Dolması

doğanay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70670
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,154 defa indirildi / yazdırıldı




20 adet kabak
1 su bardağı pirinç
1 adet rendelenmiş havuç
2 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
Tuz

Kabakların üzeri çizgili şekilde kazınır ve ikiye kesilip içi oyulur (çok küçük oldukları için biraz zorlayacaktır, dikkatli oymak gerekir). İçi için zeytinyağında soğan ve rendelenmiş havuç kavrulur. Maydanoz, dereotu eklenip karıştırılır. Domates ve biber salçası, kuru nane, baharatlar eklenir. En son olarak da pirinç ve yarım bardak su eklenir, 5 dk kısık ateşte pişirilir. Oyulan kabakların içine hazırladığımız harç doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilip kabakların yarısına gelecek kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Önce har sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Kabak Dolması

otorite
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc68003
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,251 defa indirildi / yazdırıldı




4 kabak
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kimyon
3 karabiber
Domates

Kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça, soğan (rendelenmiş) , kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. Sonra oyacak ile içlerini oyup, hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun. Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini bir iki dakika soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su koyun, tuzunu da ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yanında yoğurt ile servis yapın.






Kabak Dolması Tarifleri Yaprak Sarması Tarifleri



(27 adet Kabak Dolması 689,563 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort