Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Lahana Tarifleri > Kabak Karnıyarık (6 adet - 231,902 defa bakıldı)

Kabak Karnıyarık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Karnıyarık

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7986
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006
7,711 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta büyüklükte kabak,
2 adet orta büyüklükte kuru soğan,
300 gram yağsız dana kıyma,
5 diş soyulmuş sarımsak,
4 adet orta büyüklükte domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 kahve fincanı sıvıyağ veya zeytinyağı,
100 gram dilimlenmiş kaşarpeyniri,
yeterince tuz,
istediğiniz oranda karabiber.

Kabakları soyduktan sonra, yan kısmından boydan boya açılacak şekilde düz bir parça keserek çıkaralım. İç kısmını bir tatlı kaşığı yardımı ile çok fazla derine inmeden oyup kayık şekli almasını sağlayalım. İçini oyduğumuz kabakları uygun büyüklükte bir tencereye alıp 1,5 bardak su ekleyelim ve arada bir ters yüz ederek her tarafının haşlanmasını sağlayalım. Haşlanmış kabakları tencereden alıp, margarinle hafifçe yağlanmış fırın kabına fazla sıkıştırmadan aralıksız olarak dizelim. Uygun büyüklükte bir tavaya sıvıyağı veya zeytinyağını alıp küp şeklinde doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyelim. Soğanları pembeleşene kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip 2 dakika kadar daha karıştırarak kavuralım. Domateslerin 2 adedini rendeleyip, salçayı da ekleyerek birkaç kez çevirerek tuzunu, biberini ayarlayalım ve ocaktan indirelim. Kabakların içine kıymalı harcı dolduralım. Domatesleri yuvarlak şekilde kesip, kabakların üzerine kaşar dilimleriyle birlikte yerleştirelim. Kabakların haşlandığı sudan l su bardağı alarak salçaya ekleyip karıştıralım ve fırın kabına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip pembeleşene kadar pişirelim.

ML® Ciğerli Karnıyarık (görsel)


Kabak Karnıyarık

Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc7139
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2006
3,151 defa indirildi / yazdırıldı




6 kabak
2 kuru soğan
2 domates (küp küp doğranmış)
250 gr. kıyma
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
maydanoz
dereotu
1 domates (dilimlenmiş)

Kabakların uç kısımları temizlenir, başından ve sonundan bir parmak yer bırakılıp ortaları kayık şeklinde çıkarılır. Kızgın yağda hafifçe kızartılır. Kıymanın çoğu, soğan biber ve domatesle yağda kavrulur. Sonra kalan kıyma ile beraber tuz ve karabiber eklenip kabaklara doldurulur ve üzerine birer domates dilimi konur. Salçalı su hazırlanır, kabakları örtmeyecek şekilde tepsiye dökün. 220 derece fırında 20 dakika pişirin.


KABAK KARNIYARIK

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19199
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,466 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kabak (5-6 adet)
2 adet soğan
3 adet kırmızı domates
250 gr. kıyma
3 kaşık yağ
dereotu veya maydanoz
tuz
karabiber

1- Kabakların başını ve sert taraflarını kesiniz.
2- Baş ve son kısımlarında 1,5 cm. lik yeri bırakıp kabakları tamamen soyunuz.
3- Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarınız.
4- Tuzlayıp yıkayınız.
5- Kızgın yağda hafif pembe kızartınız.
6- Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz.
7- Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz.
8- Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız.
9- Kabakların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
10- Kabakların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine biber domates dilimi koyunuz.
11- Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
12- Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine dereotu veya maydanoz serpiniz.


Kabak Karnıyarık

vedia
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2015
Mesajlar: 20
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc105739
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2015
1,540 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 Adet Kabak
2 Adet Halka Doğranmış Soğan
2 Adet Küp Doğranmış Domates
250 Gram Kıyma
1 Çorba Kaşığı Salça
3 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz
Karabiber
1 Demet Dereotu veya Maydanoz
2-3 Adet Yeşil Sivribiber
1 Adet Dilim Doğranmış Domates

Kabakların başını ve sert taraflarını traşlayın. Baş ve son kısımlarında 1 cm lik yeri bırakıp, bıçakla çizin. Ortalarını kayık şeklinde çıkarın. Tuzlayıp yıkayın. Kızgın yağda hafif pembe kızartın. Kıymanın çoğunu soğan, biber ve Sana ile hafif kavurun.Domatesleri de ekleyip, kavurmaya devam edin.Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırın. Kabakların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye dizin. Oyuklarına kıymayı doldurup, üzerine bir domates dilimi yerleştirin. Kabakların üstünü örtmeyecek kadar salçalı su ekleyip fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup, üstüne maydanoz veya dereotu serpin.


Kabak Karnıyarık

sinir küpü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc132241
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018
813 defa indirildi / yazdırıldı




https://kalbinidinlesen.com

2 adet ortadan ikiye uzunlamasına kesilmiş ve ortası oyulmuş kabak - 400 gr
Yağsız kıyma - 200 gr
1 adet büyük soğan - 200 gr
2 diş rendelenmiş sarımsak - 4 gr
2 silme çay kaşığı yenibahar - 2 gr
2 silme çay kaşığı kimyon - 2 gr
2 silme çay kaşığı pul biber - 2 gr
2 silme çay kaşığı dolma baharı - 2 gr
3 yemek kaşığı zeytinyağı - 30 gr
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr
Rendelenmiş yağsız kaşar - 50 gr
Süslemek için:
6 orta boy ince doğranmış çeri domates - 30 gr
1 tatlı kaşığı dolusu taze kekik - 5 gr

Kabaklar yağsız kağıt serili bir tepside, 10 dakika boyunca 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Bu sırada küp küp doğranan soğan ve rendelenmiş sarımsaklar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. İçine kıyma ve tüm baharatlar eklenir ve iyice kavrulduktan sonra fırında bir süre kalmış kabakların içerisine doldurulur ve üzerine rende kaşar koyularak 10 dakika daha 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Çeri domates ve taze kekikle süsleyerek servis edilir.

Not: Ülkemizdeki pul biberlere yağ ve tuz eklenebiliyor. Bu nedenle tuz ile kavrulmamış pul biber veya kırmızı toz biber kullanın.



Kabak Karnıyarık

mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc154682
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
366 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kabak
200 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Süslemek için:
Çeri domates

Kabakları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince kıymayı ilave ediyor, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız kabakların ortasına harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 29.03.2021






Kabak Karnıyarık Tarifleri Lahana Tarifleri



(6 adet Kabak Karnıyarık 231,902 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort