2 adet ortadan ikiye uzunlamasına kesilmiş ve ortası oyulmuş kabak - 400 gr
Yağsız kıyma - 200 gr
1 adet büyük soğan - 200 gr
2 diş rendelenmiş sarımsak - 4 gr
2 silme çay kaşığı yenibahar - 2 gr
2 silme çay kaşığı kimyon - 2 gr
2 silme çay kaşığı pul biber - 2 gr
2 silme çay kaşığı dolma baharı - 2 gr
3 yemek kaşığı zeytinyağı - 30 gr
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr
Rendelenmiş yağsız kaşar - 50 gr
Süslemek için:
6 orta boy ince doğranmış çeri domates - 30 gr
1 tatlı kaşığı dolusu taze kekik - 5 gr
Kabaklar yağsız kağıt serili bir tepside, 10 dakika boyunca 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Bu sırada küp küp doğranan soğan ve rendelenmiş sarımsaklar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. İçine kıyma ve tüm baharatlar eklenir ve iyice kavrulduktan sonra fırında bir süre kalmış kabakların içerisine doldurulur ve üzerine rende kaşar koyularak 10 dakika daha 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Çeri domates ve taze kekikle süsleyerek servis edilir.
Not: Ülkemizdeki pul biberlere yağ ve tuz eklenebiliyor. Bu nedenle tuz ile kavrulmamış pul biber veya kırmızı toz biber kullanın.
Kısa URL: https://ml.md/lc154682
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
358 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet kabak
200 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Süslemek için:
Çeri domates
Kabakları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince kıymayı ilave ediyor, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız kabakların ortasına harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 29.03.2021