| 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185203 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2025
 20 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg bal kabağı (doğranmış)
 2 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı su
 Üzeri için:
 ince çekilmiş ceviz ve isteğe göre tahin
 
 Doğranmış balkabaklarını geniş bir tencereye yerleştirin.
 Üzerine şekeri serpin ve 1 çay bardağı su ekleyin. Kabakların şekerle sulanması için tencerenin kapağını kapatarak birkaç saat (tercihen 1 gece) bekletin.
 Orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Şerbet kıvam alınca ocaktan alın.
 Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ceviz içi serpin, arzuya göre tahin gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184034 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2025
 34 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg balkabağı
 3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
 Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
 Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
 Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
 Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
 Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
 Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz.
 Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.
 Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
 Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182834 Gönderme Tarihi: 01.May.2025
 96 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg kabak
 1 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı su
 1 çay kaşığı tarçın
 Ceviz içi (isteğe bağlı)
 
 İlk olarak kabakları soyup, dilimleyin veya halkalar halinde kesin.
 Daha sonra bir tencereye kabakları yerleştirip, üzerine toz şeker serpin ve suyu ekleyin.
 Kabaklar suyunu salıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
 Kabaklar piştikten sonra üzerine tarçın serpin ve ceviz içi ekleyin.
 Tatlınız soğuduktan sonra dilerseniz üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182500 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2025
 68 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg bal kabağı
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 1 çay bardağı tahin (isteğe bağlı)
 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
 
 Bal kabaklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri eşit şekilde serpin. Şekerin kabağa iyice işlemesi için kabakları en az 3-4 saat, tercihen bir gece bu şekilde bekletin.
 Kabaklar sulandıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişirme sırasında kabaklar kendi suyunu salacak ve yavaş yavaş şekerle karamelize olacaktır.
 Pişen kabakları soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine bolca ceviz serpin, dilerseniz tahin ve tarçın ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180515 Gönderme Tarihi: 24.Kas.2024
 130 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg balkabağı
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
 Yarım su bardağı su
 Tarçın (isteğe bağlı)
 Tahin (servis için, isteğe bağlı)
 
 Balkabağını dilimleyip kabuklarını soyun. Ardından dilimlediğiniz kabakları uygun büyüklükte parçalara kesin ve geniş bir tencereye yerleştirin.
 Kabak dilimlerinin üzerine toz şekeri serpin. Kabağın doğal su salması ve şekerle birleşmesi için tencereyi yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Bu süre boyunca kabaklar kendi suyunu bırakacak ve şekerle harmanlanacaktır.
 Tencereye yarım su bardağı su ekleyin. Ocağın altını kısık ateşte açın ve kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kabaklar yumuşadığında ve şerbet kıvam aldığında ocaktan alın.
 Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz içi serpebilir, tarçın ekleyebilirsiniz. Tahinli bir lezzet arıyorsanız, balkabağı tatlısını servis ederken üzerine biraz tahin gezdirerek tatlandırabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179701 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
 136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 Kg Bal Kabağı
 1 Kg Toz Şeker
 Süslemek için:
 Ceviz
 
 Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
 Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
 Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179340 Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
 145 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo balkabağı
 3,5 su bardağı şeker
 Yarım çay bardağı su
 4 damla limon suyu
 Süslemek için:
 Ceviz
 
 İlk basta kabakların kabuklarını soyalım, içindeki çekirdekleri temizleyelim, daha sonra küp küp doğrayalım güzelce yıkadıktan donra pişereceğimiz tencereye dizip üzerine şekeri ve suyu güzelce dökelim ,kapağını kapatıp bir gece şekerle dinlendirelim ,sabah kısık ateşte pişirelim, pişmeye yakın limon suyunu ekleyip suyunu çekene kadar güzelce kaynasın, kaynadıktan sonra üzerini cevizle süsleyin.
 
 
 | 
| Bal Kabağı Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179032 Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2024
 176 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilogram bal kabağı (soyulmuş ve dilimlenmiş)
 3 su bardağı toz şeker
 Üzeri için:
 1 çay bardağı ceviz içi
 Yarım çay bardağı tahin
 
 İlk olarak bal kabaklarını soyun.
 Kabağın içerisindeki çekirdekleri bir bıçak yardımı ile sıyırarak çıkarın.
 Kabağın düz olan kısmını kesme tahtanızın üzerine sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımlarını bıçakla soyun.
 İyice temizlemiş olduğunuz kabakları dilimlerle kesin. (Dilimleriniz büyük olursa pişme süresi de daha uzun olacaktır.)
 Geniş bir tencere içerisine kabakları alın.
 Üzerine şeker ilave edin.
 Tencerenin kapağını kapatın ve en az birkaç saat ya da bir gece öncesinden bekletin.
 Bekleme süresinden sonra suyunu salmış olan kabakları ocağa alın.
 Kapağı kapalı olacak şekilde yaklaşık 30-50 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
 Pişmiş olan kabaklarınızı bir borcama alın.
 Soğuduktan sonra tercihinize göre üzerine ceviz ya da tahin ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176311 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
 224 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg balkabağı
 3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre ayarlanabilir, tatsız ise daha fazla şeker eklenilebilir)
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 Kabak tatlısı için kullanılacak olan kabakları ince dilimler halinde kesin. Kabakları soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, istediğiniz uzunlukta ve 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.
 Büyük ve yayvan bir tencereye, kabakları aralarına toz şeker serperek kat kat dizin. Kabakların şekerle buluşması için 2-3 saat veya tercihe bağlı olarak bir gece boyunca ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Bu bekleme sürecinde kabaklar, doğal olarak su salacağından pişirirken ayrıca su eklemeye gerek olmayacak.
 Kabakları kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabakların pişip pişmediğini kontrol etmek için ara sıra bir çatalla kontrol edebilirsiniz.
 Kabak tatlısı piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ardından, servis tabağına alın ve üzerine tahin gezdirip dövülmüş ceviz serperek sunum yapın.
 
 Not: Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırarak da servis edebilirsiniz. Kabak tatlısının şerbetinin koyulaşması için kapak açık olarak bir süre daha pişirmeniz gerekebilir.
 Aynı şekilde, fırında da pişirerek farklı bir lezzet deneyimi elde edebilirsiniz. Kabak tatlısını fırında pişirmek için önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirme işlemine geçebilirsiniz.
 Tatlının özgün bir suyu elde etmek istiyorsanız, pişirme aşamasında yaklaşık 2-3 damla limon suyu ekleyerek şerbeti koyulaştırabilirsiniz. İdeal bir kabak tatlısı için en az 3 saat beklemek önemlidir, bu süre zarfında kabaklar şekerle tam anlamıyla özleşir ve tatlı lezzetini alır. Bu bekleme süreci, tatlının daha yoğun bir aromaya ve dokuya sahip olmasına katkı sağlar.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173132 Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
 293 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.bim.com.tr
 
 2 kg soyulmuş balkabağı
 2.5 su bardak Şafak toz şeker (500gr)
 5 karanfil
 1 çubuk tarçın
 2 avuç Simbat ceviz
 5-6 çorba kaşığı Serel tahin
 2 çorba kaşığı Kerem kaymak
 
 Soyulmuş, yeşil kısımları alınmış 2 kg balkabağını yaklaşık üç parmak kalınlığında doğrayın.
 Doğranmış kabakların üzerine 2,5 su bardağı şeker, 5 karanfil ve 1 çubuk tarçını ilave edin.
 Üzerini yağlı kâğıt ile kapatın ve en az 3 saat kabakların sularını salması için bekletin.
 Sularını salan kabakları 160 derecelik fırında ağzı kapalı şekilde 50 dakika pişirin. • Ardından üzerini açıp fırını 230 dereceye ızgara moduna alın ve 15 dakika güzelce renk alıncaya kadar pişirince servise hazır.
 Tahin, kaymak ve ceviz ile servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173032 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023
 283 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatih Belediyesi
 
 500 gr bal kabağı
 1.5 bardak elma suyu
 3 - 4 adet karanfil
 3 yemek kaşığı ceviz
 2 - 3 yemek kaşığı tahin
 
 Kabağı dilimleyerek tavaya alın. Üzerine elma suyu ve karanfil atarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis ederken üzerine tahin ve ceviz ekleyin.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172678 Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
 310 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 1 ½ kg balkabağı
 300 g toz şeker
 400 ml su
 4-5 adet karanfil
 100 g ceviz, ince doğranmış
 
 Balkabağının çekirdek yatağını iyice temizleyin. Dilimleyip küçük parçalara ayırın.
 Yeşil kısmının kalmamasına özen göstererek kabuklarını kalınca bir şekilde soyun.
 Yıkayıp suyunu süzdükten sonra ateşe dayanıklı, kenarları yüksek bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin. Şekerin tamamını üzerine dökün. Suyu ve karanfilleri ilave edin.
 Kabın üstünü pişirme kâğıdıyla kapatın. 200°C’ye ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirin.
 Hava alabilmesi için kâğıdı bir kürdan ile delerek 1 saat pişirin. Piştikten sonra üzerini açıp soğumaya bırakın.
 Cevizleri serptikten sonra kaymak eşliğinde servis yapın.
 
 Not: Balkabağı tatlısı için kullanılan helvacı kabağı ya da kestane kabağı yoğun ve sıkı etli olmalıdır. Lifli, pişince gevşeyen ve püre gibi dağılan kabak türleri uygun değildir. Sonbahar gelince esnaf lokantaları, adeta kullandıkları kabağın kalitesini müşterilerine kanıtlamak istercesine, bal kabaklarını lokanta girişinde vitrin önüne yığarlar.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171344 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
 245 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.hurriyet.com.tr
 
 1 kg. kabak
 1,5 su bardağı şeker
 1 avuç ceviz içi
 
 Kabakları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Daha sonra kalın tabanlı tencerenin altına dizip üzerine şeker ekleyin, eğer iki sıra halinde olacaksa şekeri ikiye ayırarak, yarısını ekleyin. Ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Dibinde çok çok az şerbet kalana kadar pişirin. Sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek tüketebilirsiniz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.01.2024
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170377 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2023
 215 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Balkabagi 2 Kilogram
 Toz Şeker 5 Su Bardağı
 Ceviz 1 Su Bardağı
 Kaymak 7 Çorba Kaşığı
 
 1 bardak toz şekeri tencerede karamelize edin sonra sıra ile bir kat kabak üstüne şeker şeklinde devam edin kısık ateşte pişirin. Soğuyunca ceviz ve kabakla süsleyin,
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170233 Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
 359 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Temizlenip yıkanan kabakları, tabanı düz bir tencereye dizelim. Üzerine şeker ve 1/2 su bardağı su ilave edelim. Hafif ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
 İlk başta çok su salacaktır. Bu suyu tekrar çekip kabaklar yumuşayana kadar ateşte, kapağı kapalı olarak pişirelim.
 Pişen kabakları bir kenarda soğumaya bırakalım.
 Soğuyan kabakların üzerine biraz tahin ve ufalanmış ceviz serpiştirerek servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | İ Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2014
 Mesajlar: 539
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167809 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
 1,014 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 kilo ayıklanmış balkabağı
 2,5 su bardağı toz şeker
 Üzeri için:
 Kırılmış ceviz
 
 Pişirme tenceresine dilimlenmiş kabaklar konur.
 Üzerine toz şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat sulanması için beklenir.
 Tencere ateşe konur, orta ateşte pişirilir.
 Kabaklar pişince ateşi kapatılır, soğumaya bırakılır.
 Üzerine kırılmış ceviz serperek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164617 Gönderme Tarihi: 03.May.2022
 372 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bal kabağı
 Şeker
 Ceviz
 
 Geceden kabaklar dilimlenip üzerlerini örtecek kadar şeker konup bekletilir. (Ama aynı gün yapmak isterseniz de hiç bekletmeden malzemelerini koyup pişirebilirsiniz.) Sabah 1 fincan su ilave edilip önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir. Köpüğü taşmaması için kapağı açılır. Pekmezle, cevizle, kaymakla, dondurma ile servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Balkabağı Tatlısı | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc163020 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
 422 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg balkabağı
 1,5 kg toz şeker
 Yarım limonun suyu
 250 gram kaymak
 250 gram dövülmüş ceviz içi
 
 Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları, bir gece önceden, yayvan bir tencerenin içinde bir kat kabak, üzerini örtecek şekilde şeker, tekrar kabak ve şeker olarak, iki kat olacak şekilde dinlenmeye bırakın. Ertesi sabah su salmış kabağı kısık ateşte iyice pişirip, limon suyunu ekleyin. Kabakları mikserde püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Cam bir kabın içine streç folyo serin. Tabağın en altına kabak püresinin yarısını boşaltın. Üstüne cevizin yarısı, onun üstüne kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini dökün. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra, bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine kalan cevizi serperek, servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162936 Gönderme Tarihi: 08.Şub.2022
 424 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg balkabağı
 2 su bardağı tozşeker
 1 su bardağı ceviz
 100 gram kaymak
 
 Bir gece önceden kabağın kalın kabuğunu kesip, iç kısmını dilediğiniz şekilde dilimleyin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Toz şekeri üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece dinlendirin. Ertesi gün kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, kendi kendine soğumasını bekleyin. Üzerine ceviz serpip, kaymakla birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162606 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022
 365 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 dilim balkabağı
 3,5 su bardağı toz şeker
 5 adet karanfil
 1 çay bardağı su
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 2 dilim kabağın kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayırın. Soyulan kabakları, üç parmak genişliğinde dilimleyip, tencereye dizin. Üzerine toz şeker, karanfil ve 1 çay bardağı su ekleyip, kaynatın. 10 dakika sonra kısık ateşe alın. 20 dakika daha pişirin. Tencerenin kapağını açık bırakarak soğutun (kararmaması için). Servis tabağına aldığınız kabak tatlılarının üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |