| 
 | 
| BALKABAĞI TATLISI | 
|  | Dilek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.08.2005
 Mesajlar: 72
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1725 Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
 7,309 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 kg bal kabağı
 1.5  kg  toz şeker
 225 gr  kaymak
 1.5 su bardağı ceviz
 
 Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla  ezip püre haline getiin. Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba  koyun, üzerini  kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin. Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun. Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı  ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Fırında Kabak Tatlısı için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023
 
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1372 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
 7,908 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kg. bal kabağı
 2,5 su bardağı şeker
 4- 5 tane karanfil
 1 su bardağı ceviz veya fındık içi
 
 Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
 Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
 Orta ateşte pişirilir.
 Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.
 Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.
 
 
  
 
 | 
| Kabak Tatlısı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc697 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
 9,383 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo balkabağı
 3 bardak toz şeker
 1 bardak dövülmüş ceviz
 
 Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 ML® Balkabağı Pastası için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "AnnemAnnem" tarafından gönderildi. 06.08.2020
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |