Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elma Tatlısı Tarifleri > Kabak Tatlısı (79 adet - 19,455,857 defa bakıldı)

Kabak Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KABAK TATLISI

bitter
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc30749
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008
6,274 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Kabağı dilimleyip kabuğunu soyun ve çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Etli kısımlarını iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tencereye kabakları yerleştirip toz şekeri üzerine serpin. Suyu üzerine gezdirip kapağını kapalı bir şekilde kısık ateşte, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına aldığınız kabağın üzerine çekilmiş cevizi serpip servis yapın.


Kabak Tatlısı

nabzet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc24473
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
6,042 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. bal kabağı
3 çay fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
(istenirse) 2 diş karanfil
2 çay fincanı ince çekilmiş iç ceviz ya da fındık

Kabağı önce ikiye, sonra dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Kabuklarını soyun, dilimleri ikiye ya da üçe bölerek iyice yıkayın.
Bir tencereye kabak dilimlerini düzgün bir şekilde dizip, tencerenin büyüklüğüne göre 2, ya da 3 sırada bir toz şeker serpiştirin ve dilimlerin en üstüne kalan şekeri dökün.
Ağır ateşe oturtarak, 1-2 dakika sonra suyunu ekleyin. İsterseniz 1-2 diş karanfil atıp, arada bir tencereyi silkeleyerek 45-50 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alınca kabakları soğumaya bırakın. Sonra dağıtım tabağına yerleştirip üzerlerine ince çekilmiş iç ceviz ya da fındık serpiştirerek servis yapın.


BALKABAĞI TATLISI

hüseyin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc23960
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
6,333 defa indirildi / yazdırıldı




3 kilo balkabağı
yarım fincan su
1 miktar ceviz veya hindistancevizi
500 gr şeker
2 adet karanfil

Kabağın kabuğunu keskin bir bıçakla soyunuz. Dilimleyip yıkayınız. Çelik tencereye dizerek istifleyiniz üzerine şeker serpiniz. Suyu da döküp ağır ateşte pişiriniz. Karanfili ilave edin. Hamur gibi pişince ateşten alınız. Soğuyunca servis tabağına alıp ceviz serpiniz.


KABAK TATLISI

alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21287
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
6,220 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. bal kabağı
1 avuç ceviz içi
2 su bardağı şeker

Kabağı yıkayıp çekirdek yatağını kaşıkla çıkartınız. Önce boyuna sonra enine keserek dilimleyiniz. (Dilimlerin kalınlığı 1,5-2 cm. olmalıdır) Kabuğunu soyup tencereye diziniz. Şekerini serpip kıvamlaşıncaya kadar kaynatınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine dövülmüş ceviz serpiniz.


KABAK TATLISI

Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc19875
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
5,954 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. helvacı kabağı,
2 bardak şeker,
1/2 çay fincanı ceviz içi.

1 Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cm kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyunuz.
2 Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştiriniz.
3 Kabağın yansına gelecek kadar su koyunuz.
4 Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
5 Tahmini 1/2 bardak su kalınca şekeri serperek ilave ediniz.
6 Buğusu ile şeker eridikten sonra kapağı açınız.
7 Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakınız.
8 Tabağa koyarken üzerine ceviz içi serpip servis yapınız.


Kabak Tatlısı

pelikan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc18253
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
6,249 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg balkabağı
1.5 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Balkabağını soyup çekirdekli kısımlarını temizleyin ve iri parçalara kesin. Kabakları düz tabanlı geniş bir tencereye alıp şeker ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kabaklar suyunu salıp çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kabakları kevgirle servis tabağına alın ve üzerine ceviz serpip servis yapın.


Balkabağı Tatlısı

Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537
Şehir: Beşevler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15998
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
7,054 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg. balkabağı
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak

Kabağı, çekirdeklerini ve liflerini temizleyin ve dilimlere ayırın. Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip atın. Büyük dilimleri 4 cm. uzunluğunda doğrayın. Tatlıyı pişireceğiniz tencereye 1 kat kabak sıralayın. Üzerine şeker serpin. Bir kat daha sıralayın ve yine şeker serpin. Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. Kabaklarınızı bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşe oturtun. Kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp harlı ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. Sonra üzerine pekmezi gezdirin. Kapağı tekrar kapatıp 4-5 dakika daha pişirin. Ateşten indirip soğutun. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kaymakla servis yapın.



KABAK TATLISI

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc11713
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007
6,097 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kabak
2 adet havuç
2 avuç bayat ekmek rendesi
100 gr ceviz
sarımsak
3 kaşık mayonez
3 kaşık yoğurt

Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, hafif yağlanmış teflon tavada hafifçe pişirin ardından 2 adet havucu da rendeleyip kabağa ekleyin ve çok az suyunu çektirin. Soğuyunca yoğurdu mayonezi sarımsağı cevizi ve tuzunu ekleyip
karıştırın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.


BALKABAĞI TATLISI

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10879
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
7,119 defa indirildi / yazdırıldı




4 kilo balkabağı
1 kilo toz şeker
1-2 bardak su
100 gr. çekilmiş ceviz

Kabak bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir ve kabuğu ile içi temizlenir. Bir kabın içine konup üzerine de su ilâve edilerek haşlanır. Kabaklar pişince suyu süzülür ve üzerine toz şeker ilave edilerek tekrar kaynatılır. Dilimler adeta şeffaf bir hale gelince ateşten alınır ve üzerine ince kıyılmış ceviz veya varsa fıstık konarak ve soğuk olarak servis yapılır.


Balkabağı Tatlısı

Asegul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10747
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
14,756 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg balkabağı
2 kahve fincanı su
400 gr (1+3/5 su bardağı) tozşeker
Üzeri için:
100 gr dövülmüş ceviz

Kabağın çekirdekleri çıkarılıp kabuğu soyularak ayıklanır. Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür, yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir. Üzerine tozşeker serpilir. 2 kahve fincanı su ilave edildikten sonra, tencerenin kapağı örtülür ve orta ateşe oturtulur. Kabaklar kendi suyuyla yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra, kevgirle parçalan mamaya dikkat edilerek tencereden alınıp tabaklara konur. Soğuyunca, üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.


KABAK TATLISI

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10045
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
6,564 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg bal kabağı
3 bardak şeker
1 bardak ceviz içi

Akşamdan kabak yıkanıp kabukları soyulur ve iki santim kalınlıkta dilimlenir. Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir, ikinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilir. Tekrar dizilip şekerlenir. Ertesi gün hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğutup servis tabağına alınır. Üzerine dövülmüş ceviz içi dökülüp, soğutularak servis yapılır.


Kabak Tatlısı

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8914
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
6,728 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg. soyulmuş tatlı kabağı
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet karanfil

Kabakları yıkayın, tencereye dizin, üstüne şekeri dökün, karanfilleri atın, suyunu ekleyin, harlı ateşte kaynatın, altını kısın, 45 dakika pişirin.
Tencerenin ağzını açın, 15 dakika orta harlıda kaynatın. Bu sırada kabak kızarıyor ve parlıyor. Soğuyunca servis tabağına alın.
Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.


Fotoğraf "evvel" tarafından gönderildi. 07.11.2014


Kabak Tatlısı

Hakime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc7916
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
6,368 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. helvacı kabağı
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi

Kabakları dilimleyin ve soyun. İki parmak kalınlığında parçalara ayırıp yıkayın. Uygun boyda bir tencereye dizin, kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pişince üzerine bir su bardağı şeker döküp kapağını tekrar kapatın, 15 dakika daha pişirin. Geri kalan şekeri ilave edin, 10 dakika daha pişmeye bırakın. Ocağı söndürüp demlenmeye bırakın. Soğuyunca ceviz içi serperek servis yapın.


Kabak Tatlısı

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc6734
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
6,447 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. balkabagi
3 su bardagi tozseker
1 kahve fincani su
1/2 bardak ceviz içi

Kabagi, bir parmak uzunlugunda, iki santim genisliginde dilimleri ayirin. Kabuklarini ve içlerini kesip yikadiktan sonra dibi düz bir tencere veya tepsiye bir kat kabak, bir kat seker koyarak hepsini yerlestirrin.
Üzeri kapali olarak orta ateste 1 saat pisirin. Gerekiyorsa kapak açik olarak suyunu çektirin. Sogudugu zaman servis tabagina alip üzerine dövülmüs ceviz serpin.


Kabak Tatlısı

ÇelikKapı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2005
Mesajlar: 25
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc4581
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
7,541 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. balkabagi
3 su bardagi toz seker
1 su bardagi su
1 su bardagi dövülmüs ceviz

Kabagin çekirdeklerini çikartip kabuklarini soyun ve kabaklari iri küpler halinde dograyin. Tencereye aldiginiz kabaklarin üzerine sekeri döküp 1 su bardagi suyu ekleyin. Kaynamaya baslayan kabagi kisik atese alip 30 dakika pisirin. Soguyan kabagi dövülmüs cevizle servis edin.



KABAK TATLISI

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2328
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
6,587 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
Yarım kilo toz şeker
200 gram çekilmiş ceviz

Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.


ML® Ballı Muz için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023


BALKABAĞI TATLISI

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc1725
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
7,146 defa indirildi / yazdırıldı




3 kg bal kabağı
1.5 kg toz şeker
225 gr kaymak
1.5 su bardağı ceviz

Kabakları ufak ufak doğrayıp, şekerle birlikte hiç su koymadan pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca bir çatal yardımıyla ezip püre haline getiin. Pürenin yansını, içi folyo döşenmiş, yuvarlak bir kaba koyun, üzerini kaşıkla düzgünleştirip, şekil verin. Üzerinre kaymak ve çekilmiş ceviz koyun. Artan kabak püresini de kaymağın üzeırine koyup, buzdolabında soğutun. Sonra kalıbı ters yüz edip, tatlıyı bir tabağa alın ve üzerini kalan cevizle süsleyip servis yapın.


ML® Fırında Kabak Tatlısı için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.12.2023


Kabak Tatlısı

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1372
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
7,754 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. bal kabağı
2,5 su bardağı şeker
4- 5 tane karanfil
1 su bardağı ceviz veya fındık içi

Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
Orta ateşte pişirilir.
Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.
Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.



Kabak Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc697
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
9,228 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.


ML® Balkabağı Pastası için tıklayın



Fotoğraf "AnnemAnnem" tarafından gönderildi. 06.08.2020






Kabak Tatlısı Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri



(79 adet Kabak Tatlısı 19,455,857 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort