Kısa URL: https://ml.md/lc29107
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
1,963 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 kg Bal kabağı
2,5 bardak toz şeker
1 bardak su
100 g çekilmiş iç ceviz
Bal kabağının çekirdeklerini çıkarıp kalın kabuğunu soyun. İki parmak genişliğinde parçalara doğrayın. Sonra bu parça kabakları bir tencereye döşeyin. Üzerine toz şekeri serpin. Suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kabaklar pişince, ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca delikli kepçe ile dilimleri parçalamadan kabakları servis tabağına alın. Kalan suyunu üzerinde gezdirin. Çekilmiş iç ceviz serperek, servis yapın.
Not: Arzu ederseniz kabakları ayıklayıp tencereye dizin. Üzerine şekeri serperek bir gece bekletin. Pişirirken isteğe bağlı olarak 2 adet karanfil ilave edebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc85129
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kg. bal kabağı
2 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı hindistancevizi
1 Çay Bardağı su
Kabağı soyup parçalayın. Yıkayıp süzün ve yayvan bir tencereye yerleştirin ve kabakların üzerine çay kaşığı ucuyla margarin yerleştirin. Üzerine şekeri dökün ve suyu gezdirin. Ağzını kapatıp 2 saat kadar bekletin. Daha sonra kısık ateşte ağzı kapalı pişirin. Servis esnasında üzerine hindistancevizi ekleyin.