Kısa URL: https://ml.md/lc45600
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 su bardağı bulgur
1/2 kg. kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak su
Tuz
1 baş soğan
Kabakların üstü kazınır. Bir tencerede su konularak kabaklar haşlanır. Haşlanan kabakların üzerine bulgur dökülerek karıştırılıp tuz eklenir. Önce hızlı, sonra hafif ateşte pişirilir. Hafif sulu iken ateşten alınır. Soğan ince kıyılarak tereyağında sarartılır ve aşın üzerine dökülerek 5 dk. bekletilir. Sıcak servis edilir.
Not: Bu aş tel tel olmaz. Hafif peltemsi bir görünüm verir, tıpkı italyan rizottosu gibi.
Kısa URL: https://ml.md/lc104403
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2015
2,056 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
2 adet yeşil kabak
1 su bardağı iri bulgur
1 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon
Tuz
Kabakların kabuğu soyulur ve çok küçük olmayacak şekilde doğranır. Bazıları küçük mekik şeklinde doğrar. Soğanlar ince doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenir, kimyon serpilir ve karıştırılır. İçine bulgur ilave edilir. Sıcak su eklenerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.