1 paket erişte
3 adet kabak
2 adet taze soğan
4 yemek kaşığı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Kabakların üst kısımlarını bıçakla kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencereye koyup kabakları atın. Karabiber ve tuz ilave edip ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince içine soğan, maydanoz, dereotu atıp krema ilave edin.
Makarnaları kabakların içine ilave edip 4-5 dakika tencerede karıştırın. Beyaz peynir ilave edip servis yapın.
|