|
Kabaklı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173510
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2023
207 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kabak
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
250 gr. beyaz peynir
2.5 su bardağı un
Öncelikle yumurtaları iyece çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kabaklı Kek |
|
dipnot
Aşçı
Kayıt: 04.02.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128794
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
1,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kabak
2-3 dal maydanoz
Yarım demet dereotu
1.5 su bardağı lor peyniri
Tuz
Kırmızı pul biber
Nane
Yumurtalar, zeytinyağı ve yoğurdu geniş bir kasede çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Rendeleyip suyunu sıktığınız kabaklar, ince kıydığınız yeşillikler ve lor peynirini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tekrar karıştırın. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
|
Fırında Kabaklı Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108144
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
2,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kabak
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı mercan köşk
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.
Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada margarin 2 dakika kadar pişirin.
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
Üzerine mercanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Her sırada çok az tuz serpin.
Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Kabaklı Kek |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70571
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş peynir
1 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ demet dereotu
Yumurta, dereotu, rendelenmiş kabak ve peynir, yoğurt ve yağı derin bir kapta karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayalım. Azar azar ekleyerek sıvı harcımızla karıştıralım. Fırın kabını, sıvı yağ ile yağlayalım. Hazırladığımız karışımı, 170 derecelik fırında 35-40 dk kadar pişirelim.
|
Kabaklı Kek |
|
esin
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17557
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
2,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sakız kabağı
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Kabaklar rendelenir, fazla suyu hafif sıkılır, çukur kaba yumurta, yoğurt, peynir, zeytinyağı, rende kabak, konur, karıştırıldıktan sonra üzerine elenmiş un, kabartma tozu, kıyılmış maydanoz ve tuz eklenir, kısa süre karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür, 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
|
Kabaklı Kek |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9791
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 su bardağı kabak rendesi
2 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
125 gram margarin
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yumurtaları şekerle çırpın. Eritilmiş, soğutulmuş margarin, ceviz, tarçın ve kabak rendesi ilave edin. Un eleyip, kabartma tozu ile karışıma ekleyin. Yağlanmış kek kabına dökün ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
|
Kabaklı Kek |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2331
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
3 yumurta
1 çorba kaşığı tarçın
2 orta boy kızartma kabağı
1 paket kabartma tozu
Kabaklar iyice yıkanıp kabukları ile rendelenir. Tüm malzeme karıştırılıp pişince kesilerek üzerine pudra şekeri serpilir.
|
Kabaklı Kek |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2330
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
2,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tane orta boy kabak (yeşil)
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabaklar rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Tüm malzemeler karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür ve yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
|
|