|
Fırında Kabaklı Kek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108144
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
2,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kabak
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı mercan köşk
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.
Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada margarin 2 dakika kadar pişirin.
Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
Üzerine mercanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Her sırada çok az tuz serpin.
Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Kabaklı Kek |
|
dipnot
Aşçı
Kayıt: 04.02.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128794
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
1,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kabak
2-3 dal maydanoz
Yarım demet dereotu
1.5 su bardağı lor peyniri
Tuz
Kırmızı pul biber
Nane
Yumurtalar, zeytinyağı ve yoğurdu geniş bir kasede çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Rendeleyip suyunu sıktığınız kabaklar, ince kıydığınız yeşillikler ve lor peynirini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tekrar karıştırın. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
|
Kabaklı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173510
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy kabak
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
250 gr. beyaz peynir
2.5 su bardağı un
Öncelikle yumurtaları iyece çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|