|
KABAKLI MAKARNA |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc8728
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. makarna
500 gr. kabak
2 çorba kaşığı margarin
40 gr. kaşar peyniri
tuz
YAPILIŞI:
Makarnaları, tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün. Bir taraftan kabaklan kazıyıp, bir tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tavaya margarin, tuz ve biber koyarak kabaklan zaman zaman kanştırarak pişirin. Haşlanmış makarnalarla kabakları karıştınp üzerine kaşar peynirlerini serpin.
ML® Kabaklı Makarna için tıklayın
|
KABAKLI MAKARNA |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9650
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. sakız kabağı
2 çorba kaşığı SANA
Tuz, karabiber
500 gr. makarna (fiyonk veya uzun)
4 çorba kaşığı rende kaşar
2 çorba kaşığı SANA
Kabakları yıkayıp, üzerini kazıyıp küçük karelere kesin. 2 çorba kaşığı SANA'yı tavada ısıtın. Kabakları atın, tuz, karabiber ilâve edin. Ara sıra karıştırarak pişirin. Bol tuzlu suda makarnaları haşlayın, süzün, soğumadan servis tabağına alın. 2 çorba kaşığı erimiş SANA'yı üzerine dökün, rende kaşarı serpin. Pişen kabakları da koyup yavaşça karıştırın. Hemen servis yapın.
ML® Kabaklı Ege Makarnası için tıklayın
|
Kabaklı Makarna |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13818
Gönderme Tarihi: 18.May.2007
2,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo sakız kabağını küçük tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı, içinde iki çorba kaşığı sadeyağ bulunan bir tavaya koyup tuzunu ve karabiberini serptikten sonra vakit vakit karıştırarak pişirmeli.
Beri yanda yarım kiloluk bir paket makarnayı tuzlu kaynar suda haşlamalı. Makarnalar diriliğini kaybederken ateşten indirip suyunu süzmeli. Kabakların içine boşaltıp bir-iki kere kevgirle harmanlamalı ve servis tabağına almalı. Makarnanın üstüne iki kaşık rendelenmiş kaşer peyniri serptikten sonra servis yapmalı.
ML® Kabaklı Makarna (görsel)
|
KABAKLI MAKARNA |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19728
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. makarna, istenilen çeşit,
2 adet kabak,
2 adet domates,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 kaşık yağ,
1/2 demet maydanoz,
1 bardak zeytinyağı,
tuz,
karabiber.
Yapılışı:
1- Makarnaları bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz.
2- Bir kaşık erimiş yağ gezdirip tencereyi silkeleyerek makarnaları ıslatınız.
3- Kabakların kabuklarım soyup 1 cm. lik parçalara doğrayınız.
4- Tuzla hafif oğup yıkayınız.
5- Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup soğanları küçük doğrayıp hafif pembeleştiriniz.
6- Soğan pembeleşince domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp üzerine koyunuz.
7- Domatesler kavrulurken havucun kabuğunu kazıyıp rendeden geçirip domateslerin üzerine koyup tuz, karabiber, koyup 20-25 dakika pişiriniz.
8- Bir tavaya veya kızartma kabına bolca zeytinyağı koyup kızdırın.
9- Kuruladığınız kabakları kızdırılmış zeytinyağına atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
10- Kabakları da domateslerin üzerine koyup orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
11- Kabaklar plşince tencereyi ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz koyup karıştırınız.
12- Makarnaları servis tabağına boşaltıp üzerine patlıcanlı salçayı sıcak olarak boşaltıp servis yapınız.
|
Kabaklı Makarna |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31261
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 adet kabak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Kabakların kabukları kazınır ve ince daire şeklinde doğranı. Tavada zeytinyağında sotelenir. Üzerine pul biber ve az tuz eklenir. Bu arada makarna bilindiği gibi pişirilir. Servis tabağına konur. Üzerine sotelenmiş kabak ve sarımsaklı yoğurt bırakılır.
|
Kabaklı Makarna |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64476
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bekletin. Kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "perlit" tarafından gönderildi. 24.08.2015
|
Kabaklı Makarna |
|
nevtosun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2013
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90297
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2013
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket domatesli makarna
1 orta boy kabak
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Makarnaları tuzlu suda on dakika haşlayın, süzün. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Ardından üzerine makarnaları katıp, beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ilavesiyle servis yapın.
|
Kabaklı Makarna |
|
Didem Aksel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2010
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90572
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2013
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı makarna
2 adet kabak
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı çiğ badem
2 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet dereotu
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın. Kabakları doğrayıp az suda haşlayıp süzün. Kıyılmış bademi, dereotunu, haşlanmış kabağı, peyniri ve çam fıstığını harmanlayıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı katın, makarnayla karıştırın.
|
Kabaklı Makarna |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107293
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
1 paket erişte
1 adet taze taze soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon
1 bardak chedar peyniri
6 yemek un
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kabartma tozu
5 adet yumurta
1 çay kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|