Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > Kafes Turta (2 adet - 98,942 defa bakıldı)

Kafes Turta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kafes Turta

potpori
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2010
Mesajlar: 48
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc49291
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
2,939 defa indirildi / yazdırıldı




Gerekli malzemeler:
Un (2 bardak)
Margarin (Yarım paket)
Pudra şekeri (yarım bardak)
Yumurta (1 adet)
Su (1 çorba kaşığı)
İçi için:
Marmelat (200 gram, çilek)
Marmelat (4 çorba kaşığı, kayısı)
Pudra şekeri (4 çorba kaşığı)
Süslemek için:
Pudra şekeri (2 çorba kaşığı)

Oval bir kaba 2 bardak un koyun. Ortasını açıp, içerisine 1 adet yumurta, yarım paket margarin ve yarım bardak pudra şekeri koyun. 1 çorba kaşığı su koyup, hamur kendini toparlayana kadar yani 3-4 dakika yoğurun. Bu sürenin sonunda hamuru tezgahın üzerine alın. 1-2 dakika daha elinizle bastırarak yoğurun. Birkaç tutam un alarak tezgahın üzerine ve hamurun üzerine dökün. Bir merdane yardımıyla hamuru açın.
2Yanm santimetre kalınlığında açtığınız hamurun üzerine 8 cm çapında bir porsiyonluk tart kalıbını koyun. Hamuru kalıbın kenarlarından biraz fazla olacak şekilde hamur kesme ruleti ile kesin. Kestiğiniz hamuru kalıbın içerisine koyup elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Bir bıçakla kalıbın kenarlarından taşan fazla kısmı kesin. Elinizle kalıbın içindeki hamurun diplerine ve kenarlarına bastırarak sıkıştırın. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın. Kalan hamuru toparlayıp tezgaha koyun. Bir tutam un serpip tekrar aynı incelikte açın. Hamur kesme ruleti yardımıyla 1-1, 5 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesip, uzun kısmını ikiye kesin.
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların içerisine 200 gram çilek marmeladını eşit biçimde paylaştırarak koyun. Bir kaşık yardımıyla yerleştirdiğiniz marmeladı kalıplann içerisine yaydırın. Üzerlerine birer kaşık kayısı marmeladı ilave edin.
Önceden hazırladığınız ince şeritler halindeki hamurları kalıbın üzerine eşit aralıklarla dizin. Bu işlemi tüm kalıplar için uygulayın.
Üzerini ince şeritlerle kapattığınız hamurları önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verip 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alıp kalıplarından çıkarın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servise hazır hale getirin.


Kafes Turta

keklik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc50830
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2010
2,780 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr un
1/2 çay kaşığı tarçın
75 gr tereyağı
50 gr şeker
50 gr makineden geçirilmiş badem
2 çay kaşığı limon rendesi
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
300 gr çilek reçeli

Un ile tarçını bir kaba eleyin. Karışım ekmek kırıntılarını andırana dek tereyağı ile ovuşturun. Şeker, badem ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Yumurta sarıları ve sert bir hamur olması için yeterli nicelikte limon suyunu da ekleyin. Unlanmış yüzeye alıp, hafifçe yoğurun. Hamurun üçte ikisi ile 18-20 cm. çapındaki yivli tart kalıbını doldurun. Kalıp halkasını iyice bastırıp, fazlalıklarını kesin. Hamurun kalıbın her yanına eşit yoğunlukta yayılmasına özen gösterin. Üstüne çilek reçelini yayın ve kalan hamuru kurabiye keseceği ya da keskin bir bıçakla şeritler halinde kesip, reçelin üstüne kafes biçiminde döşeyin. Orta ısıdaki fırında 25-30 dakika, üstü pembeleşene dek pişirin. Soğumaya bırakın ve kalıbın halkasını çıkarın.






Kafes Turta Tarifleri Pasta Tarifleri



(2 adet Kafes Turta 98,942 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort