2 yumurta sarısı
150 gr. margarin (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Tartın içine:
5 orta boy elma
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri (üzerine elemek için)
Elmaları soyup rendeleyelim. Şeker ekleyerek elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirelim, içine iri dövülmüş fındık ve tarçını ekleyip soğutalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, şekeri, yumurta sarılarını, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğurup ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim. Elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayalım. Diğer hamuru 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurdan 1/2 cm. inceliğinde şeritler keselim. Şeritleri elmalı malzeme üzerine kafes oluşturacak şekilde yerleştirelim. Tartı 180 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kafeslerin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc66193
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,139 defa indirildi / yazdırıldı
Tart hamuru
200 gr. kayısı marmelatı
1 adet yumurta sarısı
50 gr. yeşil fıstık veya hindistancevizi rendesi
Arzu ederseniz meyve veya şekerleme
Tart hamurunu hazırlayınız.
Hamurdan 1 yumurta büyüklüğü parça ayırınız.
Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbınıza yerleştiriniz.
Üzerine marmelattan 2 çorba kaşığı ayırıp, kalanını hamurun üzerine yayınız.
Arzu ederseniz marmelatın üzerine meyve dilimi veya şekerleme de koyabilirsiniz.
Ayırdığınız hamurlardan «baton sale»de olduğu gibi çubuklar yapınız.
Yaptığınız çubukları marmelatın üzerine kafes şeklinde aralıklı olarak yerleştiriniz.
Çubukların üzerine yumurta sarısı sürünüz.
Isıtılmış orta ısılı fırına kalıbı koyup, 20-25 dakika pişiriniz.
Fırından alıp biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarınız.
Tartı servis tabağına alınız.
Ayırdığınız 2 çorba kaşığı marmelatı az bir suyla ısıtıp tartın üzerine her tarafa gelecek şekilde ya dökün veya fırçayla sürünüz.
Yeşil fıstık veya hindistancevizi serpip, servis yapınız.