|
|
KAFESLİ TARTOLET |
|
mihmandar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2011
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71513
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sable hamuru malzemesi
750 gr. ekşi elma
150 gr. tozşeker (6 çorba kaşığı)
2 çorba kaşığı marmelât
50 gr. hindistancevizi veya fıstık
Sable hamurunu hazırlayınız.
Yarım cm. kalınlıkta merdaneyle açınız.
Tartölat kalıplarının ağzından biraz daha büyük olarak hamurları kesiniz.
Tartölat kalıplarını güzelce yağlayınız.
Hamurları kalıbın içine iyice yerleştiriniz.
Elmaları yıkayıp, soyunuz.
2-3 mm. incelikte dilimlere doğrayınız.
İçerisine 150 gr. tozşekeri koyup, elmaları altüst edip, fırın tepsisine koyunuz.
Tepsiyi sıcak fırına koyup, elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Fırından alıp, soğutup, tartölat kalıplarının içerisine kâfi miktarda koyunuz.
Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem çapına getiriniz.
Tartölat kalıplarının üzerini bu çubuklarla kafes yapınız.
Kafesin üzerine yumurta sarısı sürüp, kalıpları fırına koyunuz.
Orta ısıda 20-25 dakika pişirip, fırından alınız.
Soğutup, üzerine marmelât sürünüz.
Kalıptan çıkarıp, servis yapınız.
|
Kafesli Tartolet |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66789
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta sarısı
150 gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
Tartın içine:
5 orta boy elma
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri (üzerine elemek için)
Elmaları soyup rendeleyelim. Şeker ekleyerek elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirelim, içine iri dövülmüş fındık ve tarçını ekleyip soğutalım. Unun ortasını açıp yoğurdu, yumuşamış margarini, şekeri, yumurta sarılarını, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğurup ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasmı kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim. Elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayalım. Diğer hamuru 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurdan 1/2 cm. inceliğinde şeritler keselim. Şeritleri elmalı malzeme üzerine kafes oluşturacak şekilde yerleştirelim. Tartı 180° ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kafeslerin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapalım.
|
|
Kafesli Tartolet Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|