|
Fırında Kağıtta Pastırma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170401
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 1 Adet
Maydanoz 1 Tutam
Tereyağı 1 Çay Kaşığı
Pastırma 18 Dilim
Pastırmaların çemenlerini temizleyiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayınız. Maydanozları yıkayın.
Pastırmaları COOK yağlı kağıdın üstüne dizin.
Üzerine 1 çay kaşı kadar tereyağı, halka şeklinde kesilmiş domatesler ve birazda maydanoz doğrayın.
Kağıdı katlayıp fırında 10 dakika kadar pişirin.
|
Folyoda Pastirma |
|
dilşad
Aşçı
Kayıt: 10.05.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc125217
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
3,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-15 dilim pastırma
3 ince dilim limon
1 adet domates
2-3 dal maydanoz
1 çay kaşığı Kekik, Karabiber
1 tatlı kaşığı margarin
40-50 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyo
40-50 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Kabukları soyulmuş ve halka olarak kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. Yağ, kekik, karabiber ve 3 ince dilim limon da eklendikten sonra, maydanoz serpiştirilip, alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200C'de 20 dakika pişilir.
|
KÂĞITTA PASTIRMA |
|
aytop
Aşçı
Kayıt: 09.12.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103558
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2014
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
50 g pastırma
1 domates
15 g asma yaprağı
1 limon
1 yemek kaşığı tereyağı
½ demet dereotu
1 çarliston biber
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir. Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
Kağıtta Pastırma |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103281
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr az yağlı pastırma
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 kaşık yağ
1 adet limon
1 demet maydonoz
Soyulan domatesler ve çekirdekleri ayıklanan biberler yemeklik doğranır dikdörtgen şeklinde kesilen yağlı kağıdın üzerine koyulur domates ve biberlerin üzeri 3 dilim pastırmayla kapatılır pastırmanın üzerine bir dilim limon, bir çay kaşığı yağ ve bir tutam maydanoz koyulur. Malzemeleri içine koyduğumuz yağlı kağıt katlanıp kenarları içe doğru kıvrılarak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir aynı şekilde diğer kağıtta pastırmalar da hazırlanır fırına koyularak pişirilir.
|
PASTIRMA KÂĞITTA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80667
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2012
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet yağlı kâğıt, 24x30 santim boyunda
1 dilim limon kabuksuz, lira gibi kesilmiş
8-10 dilim pastırma (40 gram)
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 dilim soyulmuş domates
1) Kâğıdın tam ortasına 10 santimlik kısmına pastırmaları diziniz. Pastırmanın üzerine domatesi ve limonu koyunuz. Domates ve limonun üzerine maydanozu serpip kâğıdın bir ucunu pastırmanın üzerine kapatınız.
2) Diğer ucunu kapanmış kısmın üzerine kapatıp, kâğıdın karşılıklı diğer iki ucunu dikkatlice sıkıştırarak kıvırınız.
3) Küllü ızgarada veya fırında veya soba demirinin üzerinde 1'er dakika alt ve üstünü pişirip servis yapınız.
|
Kağıtta Pastırma |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63323
Gönderme Tarihi: 20.May.2011
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr pastırma (ince doğranmış)
1 dilim domates (kabuğu soyulmuş)
1 dilim limon (kabuğu soyulmuş)
1 çay kaşığı maydanoz (iri kıyılmış)
1/2 kahve kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
Önce, ızgaranızı kızdırınız. 25x30 boyutlarında bir yağlı kağıdın ortasına önce pastırmaları döşeyip, üstüne domates ve limon dilimlerini yerleştiriniz. Tuz, biber ve maydanozu serptikten sonra kağıdı, bütün malzemeyi örtecek biçimde katlayıp, toplu iğne ile tutturunuz. Izgarada, paketin her iki yanını 1'er dakika pişiriniz. Paketi ızgaradan alıp, ısıtılmış bir tabağa koyarak toplu iğnelerini çıkarıp atınız. Kağıtta pastırmayı, piştiği yağlı kağıdın içinde servis ediniz.
|
Kağıtta Pastırma |
|
toz pembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58513
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g pastırma
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar alüminyum folyo
1 çay kaşığı tuz
Alüminyum folyo, fırın tepsisinin içine kayık şeklinde açılarak hazırlanır. Tabanı az miktarda tereyağı ile yağlanır. Sırasıyla pastırma, yeşil biber, domates ve kalan tereyağı eklenerek 150 derecelik fırına sürülür. 20-25 dakika kadar pişirildikten sonra folyonun ağzı açılarak yüzeyi kızartılır. Son olarak ince kıyılmış maydanoz üzerine serpiştirilerek sıcak servis edilir.
|
KAĞITTA PASTIRMA |
|
kolleksiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc36638
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
150 gr. pastırma
2 domates
6 sivri biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
maydanoz
yağlı kağıt.
Biberleri ve soyulmuş domatesi dilimleyin, ikiye katlanmış yağlı kağıdın her iki yüzünü de sıvı yağlayağlayın. Kağıdın ortasına sırasıyla domatesin yarısını, pastırmayı, biberi, maydanozyapraklarınıve kalan domatesi üst üste dizin. Kağıdın kenarlarını ortaya doğru katlayıp, uçlarını bükerek paketleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
|
KAĞITTA PASTIRMA |
|
balıkçı kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26578
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2008
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
100 gr. ince kesilmiş pastırma,
1 adet orta boy domates,
1 limon,
1/2 demet maydanoz,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı:
4 adet dikdörtgen şeklinde kesilmiş yağlı kağıdı, fırın tepsisine dizin. Pastırmalar eşit miktarda bu kağıtların üzerine dağıtın. Pastırmaların üzerine birer dilim domates ve birer dilim limon ile süsleyin. Üzerlerine tuz, biber ekip ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek kağıdı paket yapın. Kağıdı bir kürdan ile tutturun. Tepsiyi fırına verip, 10 dakika pişirin. Kürdanları çıkarıp, kağıd ile birlikte tabaklara alın ve servis yapın.
|
PASTIRMA KÂĞITTA |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12495
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişi için):
250 gram yağlıca pastırma,
1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
1 tabaka kalın yağ kâğıdı.
Yapımı: Yağ kâğıdının ortasını sadeyağla iyice bulamalı. Sonra bu yağın üstüne zevke göre ortaya yağlı veya tam yağlı pastırmayı yerleştirmeli. Sonra kâğıdın yanlarını pastırmanın üstüne kapatarak bunu güzelce paketlemeli. Paketin yanlarını açılmaması için ataş denilen raptiye-. lerle tutturduktan sonra paketi küçük bir tepsiye koymalı ve kızgın bir fırına sürmeli.
Pastırmalar fırında 15-20 dakika kadar kaldıktan sonra tepsiyi fırından almalı ve yağ kâğıdı paketini bir börek küreğiyle tepsiden almalı ve servis tabağına yerleştirip hemen sofraya götürmeli. Pastırma sofraya gelince kâğıdın üstünü kesip açmalı ve buradan pastırmaları çıkarıp tabaklara servis yapmalı. İsteyenler bu paketi bir parça yerine beş ayrı paket olarak pişirebilirler. O vakit herkese kendi paketini kendi tabağında açar ve pastırmalarını üstten açılmış yağ kâğıdı paketinin içinde yer.
|
KÂĞITTA PASTIRMA |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11273
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2007
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram pastırma
2 adet yağ kâğıdı
1 çorba kaşığı tereyağı
1) Üstüne 1 silme çorba kaşığı tereyağı sürülmüş bir yağ kâğıdının orta kısmına, yağlıca tarafından 200 gram pastırma döşedikten sonra, kâğıdın yanlarını pastırmanın üstüne kapatmak suretile paket yapmalı ve pakedi sıkıca bağlamalıdır.
2) Sonra bu pastırma pakedini, bir tabak içinde kızgınca fırına sürerek 15-20 dakika kadar bırakmak suretile pişirmeli, sonra da pakedi tabağı ile birlikte fırında alarak kâğıdın üst kısmını kesmeli ve kâğıdın alt kısmı ile birlikte bir tabak içinde servis yapmalıdır.
|
Pastırma Kağıtta |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc6995
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
100 gram dilimlenmiş orta yağlı pastırma,
1 orta boy domates,
1 sivri biber,
1/3 demet dereotu,
yarım limon,
3 çay kaşığı zeytinyağı,
aliminyum mutfak folyosu
Yapılışı:
Pastırmanın çemenlerini ayıklayın. Domatesi ve yarım limonu kabuklarını soymadan ince yuvarlak halkalar halinde kesin. Biberin sap ve tohumlarını ayıklayın ve halka şeklinde doğrayın. Dereotunu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın ve yapraklarını ayırın. Aliminyum folyoyu bohça şeklinde katlanabilecek gibi açarak ortasına domates, biber, limon, dereotu, pastırma ve üzerine zeytinyağı olarak birkaç kat üstüste dizerek hava almayacak şekilde kapatın. Paketi yağsız tavaya koyarak orta ateşte 5 dakika süre ile tutun. Bir tabağa alarak sofraya getirin. Çıkacak buharın elinizi yakmamasına dikkat ederek bir bıçak ile folyoyu kesin. Bunun benzerini sucuk ve peynir ile yapabilirsiniz. Tabaklara servis edildiğinden kısa bir süre sonra pastırmalar sertleşeceği için kısa süre için de olsa yenmesi uygun olur.
|
Kağıtta Pastırma |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6695
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
150 gr. pastirma (ince dilim)
1 yemek kasigi tereyağı veya margarin
1 orta boy domates
½ demet maydanoz
Kabugu soyulmus 2-3 adet limon
Alüminyum folyo veya yagli kagit
Yapilisi:
1) Yaglanmis kagit uzerine pastirmalari yerlestirin. Kabuklari ve çekirdekleri çikarilip dogranmis domatesi ve kiyilmis maydanozu serpistirin. Limon dilimlerini siralayin.
2) Pastirmanin üzerine kagitla sararak kapatin. Firinda, izgarada ya da teflon tavada 10 dakika pisirin.
|
Kağıtta Pastırma |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4956
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
3,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
100 gr. İnce Dilimlenmiş Pastırma
2 Domates
3 Sivribiber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Dal Maydanoz
6 Dilim Limon
6 Alüminyum Folyo (15 x 15cm.)
YAPILIŞ TARİFİ
15 x 15 kesilmiş 6 alüminyum folyonun iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. İkişer dilim pastırmayı üzerlerine yerleştirin. Pastırmaların üzerine 5er dilim domates, yemeklik doğranmış bir miktar yeşil biber, maydanoz ve limon dilimi ile fındık büyüklüğünde tereyağını sırasıyla dizin. Alüminyum folyoları katlayarak kapatın. Orta hararetli fırında 20 - 25 dakika kadar pişirerek servis yapın.
|
Kağıtta Pastırma |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc284
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2005
3,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim pastırma
1 dilim domates
1 dilim ince kabuksuz limon
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Pastırmayı alüminyum folyo ya da yağlı kağıdın ortasına dizin üzerine domates ve limonu koyun. Maydanozu da serpip kağıdı pastırmanın üzerine kapatın, uçlarını sıkıştırın. Tavada alt ve üstünü çevivrerek bir kaç dakika pişirin.
|
|