|
Kağıtta Pastırma |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc284
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2005
3,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim pastırma
1 dilim domates
1 dilim ince kabuksuz limon
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
Pastırmayı alüminyum folyo ya da yağlı kağıdın ortasına dizin üzerine domates ve limonu koyun. Maydanozu da serpip kağıdı pastırmanın üzerine kapatın, uçlarını sıkıştırın. Tavada alt ve üstünü çevivrerek bir kaç dakika pişirin.
|
KÂĞITTA PASTIRMA |
|
aytop
Aşçı
Kayıt: 09.12.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103558
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2014
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
50 g pastırma
1 domates
15 g asma yaprağı
1 limon
1 yemek kaşığı tereyağı
½ demet dereotu
1 çarliston biber
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir. Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
Folyoda Pastirma |
|
dilşad
Aşçı
Kayıt: 10.05.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc125217
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
3,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-15 dilim pastırma
3 ince dilim limon
1 adet domates
2-3 dal maydanoz
1 çay kaşığı Kekik, Karabiber
1 tatlı kaşığı margarin
40-50 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyo
40-50 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Kabukları soyulmuş ve halka olarak kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. Yağ, kekik, karabiber ve 3 ince dilim limon da eklendikten sonra, maydanoz serpiştirilip, alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200C'de 20 dakika pişilir.
|
Fırında Kağıtta Pastırma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170401
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 1 Adet
Maydanoz 1 Tutam
Tereyağı 1 Çay Kaşığı
Pastırma 18 Dilim
Pastırmaların çemenlerini temizleyiniz. Domatesleri yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayınız. Maydanozları yıkayın.
Pastırmaları COOK yağlı kağıdın üstüne dizin.
Üzerine 1 çay kaşı kadar tereyağı, halka şeklinde kesilmiş domatesler ve birazda maydanoz doğrayın.
Kağıdı katlayıp fırında 10 dakika kadar pişirin.
|
|