|
Kağıtta Tekir Balığı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165818
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2022
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg tekir balığı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet dilimlenmiş domates
2 adet halka doğranmış soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Limon dilimleri
Tuz
Karabiber
Tekir balıklarının pullarını ve içini temizleyip yıkadıktan sonra süzgece alın. Süzülen balıkları zeytinyağı, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ile harmanlayın. Kestiğiniz yağlı kağıtların içine 7-8 adet tekir balığı, domates ve soğan dilimleri koyun. Bu aşamadan sonra yağlı kağıdı güzelce kapatmanız gerekiyor. Balık paketlerini pamuklu bir iple bağladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tekir balıkları bu şekilde kendi suyunda pişecek ve kızartılmadığı için besin değerlerini koruyacak.
Not: Dilerseniz aroma katması için paketlerin içine birer bütün defne yaprağı da koyabilirsiniz.
|
Kağıtta Tekir |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153041
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
750 gram tekir
1 adet soğan
2'şer adet domates ve sivri biber
10 dal maydanoz
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın.
Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın ve üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.
Balıkları yerleştirip, tuz ve karabiber serpin. Tereyağını küçük parçalar halinde koyup, dilimlenmiş limonu yerleştirin ve üzerini folyo ile kapatın.
Hazırladığınız tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açıp sıcak olarak servis yapın.
Not: Alüminyum folyo yerine yağlı pişirme kağıdı kullanabilirsiniz, daha kolay bir servis için size yardımcı olacaktır.
|
Kağıtta Tekir Balığı |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81559
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
4,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 yağlı kâğıt, 45x70 santim
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak balık suyu
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
Kâğıdın yarısını boyuna, diğer yarısının üzerine kapatıp fazla küçültmeden kalp biçimi kesiniz ve içini tamamen yağlayıp muhafaza ediniz.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak ince ince kıyınız.
Küçük bir tencereyi ateşe koyup kızdırınız. Sonra tereyağını ve balıkları koyup soğanı serpiniz. Balıkları 1 dakika altüst ediniz
Sonra mantarı ve defne yaprağını, tuzunu ve domatesini ve balık suyunu ilâve edip ağzını kapatınız ve ağır ateşte 8 dakika pişirip balıkları başka bir kaba bozmadan çıkarınız.
Balığın kalan suyu 1 bardak olmalıdır. Fazla ise, biraz kaynatıp çektiriniz ve ateşten alınız.
Tereyağını ve maydanozunu ilâve edip bir kere karıştırıp, kâğıda sarıp pişiriniz. Servis yapınız.
|
|