|
Kahküllü Pilav (Erzincan) |
|
yelpaze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151695
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
447 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
4 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
7 adet sarımsak
Kurutulmuş fasulyeler haşlanır.
Pilav yapılacak tencerede su kaynatılır.
İçine 4 su bardağı bulgur konulur. Su az gelirse eklenebilir ya da çok gelirse alınabilir.
Tuzu da katıldıktan sonra suyu çekene kadar bulgur pişirilir.
Bulgur suyunu çekince üzerine haşlanıp suyu süzülen fasulyeler konur ve karıştırılır.
Sosu için sarımsaklar ince kıyılır, tereyağında çevirilir.
Bu sos demlenmiş pilavın üzerine gezdirilir.
|
|