Kısa URL: https://ml.md/lc100118
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kase kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kurutulmuş taze fasulye yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür. Tencereye tereyağı konur, orta ateşte eriyince yıkanmış suyu süzülmüş bulgur atılır, bir kaç dakika kavrulur. Sonra haşlanmış fasulye, tuz ve su ilave edilir, karıştırılır. Kapak kapatılır, kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Kek kalıbına pilav bastırılarak yerleştirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151695
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
4 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
7 adet sarımsak
Kurutulmuş fasulyeler haşlanır.
Pilav yapılacak tencerede su kaynatılır.
İçine 4 su bardağı bulgur konulur. Su az gelirse eklenebilir ya da çok gelirse alınabilir.
Tuzu da katıldıktan sonra suyu çekene kadar bulgur pişirilir.
Bulgur suyunu çekince üzerine haşlanıp suyu süzülen fasulyeler konur ve karıştırılır.
Sosu için sarımsaklar ince kıyılır, tereyağında çevirilir.
Bu sos demlenmiş pilavın üzerine gezdirilir.