|
|
Kahvaltı Tartı |
|
MelisU.
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18201
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2007
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
2 su bardağı un
Tuz
Üzeri için:
Yarmşar su bardağı yeşil ve siyah zeytin
3 adet taze soğan
8-10 dal maydanoz
1 kutu labne peyniri
2 adet sosis
Hazırlanışı:
Yumuşak margarin, yumurta, tuz ve un yoğrulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra tart kalıbından biraz büyük açılır. Yağlanmış kalıba yerleştirilir. Hamurun üzerine çatalla delikler yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir. Tart soğurken üst malzemesi hazırlanır. Soğan, maydanoz, sosis ince kıylır. Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır ve labne peynirle bütün malzeme karıştırılır. Soğumuş tartın üzerine yerleştirilir.
|
Kahvaltı Tartı |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155969
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021
391 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart hamuru için:
340 gram un
170 gram tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 adet yumurta
½ gram tuz
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
170 gram jambon
4-5 yemek kaşığı krema
50 gram lor peyniri
6-7 adet mantar
1 adet kırmızı kapya biberi
Taze kekik yaprağı
Tuz
Karabiber
Un, tuz ve tereyağını ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Eğer hamur kendini toparlamazsa suyu ilave edin. Hamuru streçe sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Jambonları soteleyin. Ayrı bir tavada biber ve mantarları soteleyin. 2 yemek kaşığı krema, kekik, tuz, karabiber ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Tart hamurunu kullanacağınız tart kalıbından biraz daha büyük bir şekilde açın ve hamuru kalıba yerleştirin. Çatalla delin ve sırasıyla jambon, mantar biber harcı, krema, 2 yumurta, lor peyniri ve krema koyup 180 derecede 30-40 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
|
|
Kahvaltı Tartı Tarifleri Pasta Tarifleri
|
|