|
Kakaolu Muhallebi |
|
sülük
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc143695
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Süt, nişasta, irmik, şeker ve kakaoyu bir araya getirin. Karıştırarak kaynattıktan sonra 3-4 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın.
Hafifçe ıslatılmış kaselere dökün, isteğe göre servis yapmadan hemen önce ters çevirerek servis yapın.
|
Kakaolu Muhallebi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104784
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2015
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
7 su bardağı süt (1750 gram)
1,5 su bardağı toz şeker (330 gram)
1 kahve fincanı kakao
1/2 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı su
1/2 fincan ararot ya da patates unu
Sütün ve şekerin yarısını, bir taşım kaynatalım ve bir kenara koyalım.
Başka bir tencereye geri kalan toz şekeri, kakaoyu, nişastayı ve ararotu koyup kuru kuruya karıştınp geri kalan sütü de ilave edelim.
Bu karışımı yavaş yavaş sıcak süte karıştırıp kısık ateşte telle çırpa çırpa boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Kaseye doldurup soğumaya bırakalım, sonra servis yapalım.
|
Kakaolu Muhallebi |
|
Zennube
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2010
Mesajlar: 33 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc46432
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2010
6,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 su bardağı süt
7 yemek kaşığı tozşeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı (taze kaymak ya da krema da kullanılabilir)
Yapılışı
Süt ve tozşeker orta boy bir tencereye koyulur.
Un ve kakao ilave edilip kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Henüz sıcak haldeyken vanilya, yumurta sarıları ve tereyağı ilave edilir. Mikserin yüksek devriyle en az 7-8 dakika kadar çırpılır.
Muhallebi kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırılıp buzdolabında bekletilir. Hindistancevizi, fındık, badem ve gofretle süslenerek servise sunulur.
|
Kakaolu Muhallebi |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24027
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
3,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tencereye soğuk süt, pirinç unu, nişasta, kakao ve şeker konur. Pürüz kalmayana dek karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alalana dek pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır. Muhallebi kaselere konur. Buzdolabında en az 2 saat soğutulur.
|
KAKAOLU MUHALLEBİ |
|
kumbara
Aşçı
Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24022
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
3,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı un
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 paket kakao
1 su bardağı şeker
1 kilo süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir tencereye un, şeker, yumurta, kakao koyup karıştırın. Süt ilave edip karıştıra, karıştıra pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Vanilya ve tereyağını ilave edip mikserle çırpın. Kaselere boşaltıp buzdolabında dondurun.
|
Kakaolu Muhallebi |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2357
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
4,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr şeker
80 gr prinç unu
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis yapın.
|
|