|
Kakaolu Pasta |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc12374
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2007
3,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta iyice çırpılır, üzerine 5 fincan şeker ve 3,5 yemek kaşığı kakao, elenmiş 5 limon, un, 1 paket homur kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilin ilave edilerek çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılarak fırında pişirilir. Kek pişerken kakaolu sos hazırlanır. Sos için; 4 kahve fincanı su, 4 kahve fincanı şeker, 2 kaşık nişasta, 2 paket kakao, 2 kaşık margarin, bir tutam tuz karıştırılır. Muhallebi kıvamında pişirilir. Kek fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı soğuk süt dökülür. Kek soğuyunca ikiye ayrılır. Kakaolu sosla süslenir.
|
Kakaolu Pasta |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17505
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
3,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 kişilik
Kek malzemesi:
3 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay fincanı süt
Krema için:
1 kg süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
Yarım paket margarin
1 limon kabuğu rendesi
1 kase küçük çikolata parçaları
1 çorba kaşığı pasta süslemeleri
3 yumurta, tozşeker, un, kabartma tozu, kakao ve tuzu çırpın. Yağlanmış kek kalıbına alıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Kek soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki parçanın iç kısmını sütle ıslatın.
Krema malzemelerini bir tencereye alıp muhallebi kıvamında oluncaya kadar pişirin. Krema biraz soğuyunca yarısını bir kekin üzerine ve yanlarına sürün. Diğer keki üzerine kapatıp kalan krema ile kaplayın. Üzerini pasta süslemeleri ve çikolata parçaları ile süsleyin. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
ML® Kakaolu Rulo Pasta için tıklayın
|
KAKAOLU PASTA |
|
sarı tencere
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc42486
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2009
3,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
100 gr. tereyağı
8 yumurta
250 gr. pudra şekeri
bir tutam tuz
150 gr. un
yağlamak için margarin,
serpmek için un.
Kreması ve garnitürü için:
3/4 litre krem şanti
50 gr. pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. iç badem
Hazırlanışı:
Tereyağını tavada eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları pudra şekeri ve tuzla bir kapta çarpın. Bu kabı içi sıcak su dolu bir başka kabın içine oturtun. Pişmeden ocaktan alın. Tekrar çırpın. Unu içine eleyin. Bundan sonra soğumuş olan tereyağını da katın. Kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirin. Yağlayın ve üzerine un serpin. Hamuru içine boşalttıktan sonra önceden kızdırılmış fırının orta gözünde 50 dakika pişirin. Keki fırından ve kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın. Ortasından enlemesine üçe bölün ve her parçayı konyakla ıslatın. Krem şantiyi hafif çarpın, pudra şekeri ile karıştırın. Yarısına kakaoyu katın. Kekin birinci parçasını tabağa yerleştirin. Üzerine kakaolu krem şantiyden sürün. İkinci parçayı yerleştirerek yine krem şantiy sürün. Ve üçüncü parçayı yerleştirin. Üzerine krem şantiyi yayın. Kakaolu krem şantiyi daireler halinde bunun üzerine sıkın. Sonra bir bıçakla pastayı oniki eşit şekle ayırarak çizin. Bu arada kakaolu krema resimde görüldüğü gibi güzel bir görünüm alacaktır. Pastanın etrafına da kalan kremadan sürün. Bademi ince ince kıyın. Pastanın etrafına bunu yapıştırarak servis yapın.
|
Kakaolu Pasta |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64886
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, hafif erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı dökün.
Fotoğraf "lapa" tarafından gönderildi. 26.08.2014
|
KAKAOLU PASTA |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67546
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çay fincanı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Kreması için:
4 su bardağı süt
12 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı antepfıstığı (kabuksuz)
Yarım çay bardağı
hindistancevizi
Yarım adet limon kabuğu rendesi
Yarım paket margarin
Tozşeker ve yumurtaları derince bir kaba koyarak boza kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
İçine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu ve sütü de katıp iyice karıştıralım. Bu karışımı, yağladığımız kek kalıbına döktükten sonra orta ısıdaki fırında (170 °C) pişirelim.
Piştiğini anlamak için keke bir kürdan batırıp çıkartalım. Çıkarttığımız zaman kürdana kek hamuru bulaşmıyorsa pişmiş demektir. O zaman fırından çıkartıp soğumasını bekleyelim.
Kek soğurken biz de krema malzemelerinin hepsini soğuk olarak iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Elde ettiğimiz kakaolu kremayı kaymak yapmaması için arada bir karıştırarak soğutalım.
Kek hamurunu enine kesip ikiye böldükten sonra hamura süt serperek ıslatalım. Hazırladığımız kremayı kek parçasının birine sürüp üzerine antepfıstıklarının yarısını serpiştirelim ve diğer kek parçasını da onun üzerine kapatalım. Kekimizin üstünü ve etrafını kalan krema ile iyice sıvadıktan sonra iri kıydığımız antepfıstığı ve hindistancevizi rendesi ile süsleyip soğuk olarak servis yapalım.
|
Kakaolu Pasta |
|
yaren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73938
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal suyu
1 poşet krem şanti
Şekerle yumurta çırpılır. Portakal hariç diğer malzemeler ilave edilir. Yağlanmış kare borcama dökülür, fırına verilir. Pişen kek ortadan kesilir. Portakal suyu ile ıslatılır. 1 poşet krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Ardından kekin arasına ve üzerine sürüklerek 1-2 saat buzdolabında bekleritilir. Daha sonra servise alınır.
|
KAKAOLU PASTA |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74276
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012
2,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
5 fincan şeker
3 bardak un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 paket Şekerli Vanilin
2 bardak süt (üzeri için)
1/2 paket Krem şanti
1/2 paket Çikolatalı sos
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Karışıma un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin, Fırından çıkarttıktan sonra 2 bardak sütü eşit miktarda kekin üzerine yedirin. (ikisinden biri sıcak olacak. Keki soğuduktan sonra hazırlayacak iseniz süt sıcak olmalı), Krem Şantiyi tarifine göre hazırlayın, kekin her tarafına eşit miktarda sürün ve en üste çikolata sosunu hazırlayıp yine eşit miktarda sürün.
|
Kakaolu Pasta |
|
Mutlu Mesut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2012
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc81903
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
2 adet muz
1 su bardağı şeker
1'er paket kabartma tozu, vanilya
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Kek kalıbı için:
1 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı un
Margarini eritin, üzerine kakao ve çikolatayı ekleyin. Şekeri de ilave edip ocaktan alın. 3 çorba kaşığı sosu üzeri için kenara ayırın. Yumurta, rendelenmiş muz ve margarinli kakaolu karışımı çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin. Harcı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Muhallebi için; yumurta sarısı, süt, şeker ve unu koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine margarini ekleyip iki dakika karıştırın. Üçte birini üzeri için ayırıp ortadan ikiye bölünmüş kekin arasına dökün. Üzerini ayırdığınız muhallebi ve çikolatalı karışımla süsleyip servis yapın.
|
Kakaolu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161227
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2021
517 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı+2 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
2 su bardağı+2 kahve fincanı benmari usulü eritilmiş margarin
2 su bardağı+6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Çikolatalı krema için:
1 su bardağı krema
200 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Süslemek için:
Çilek
Hazır çikolata ruloları
Öncelikle çikolatalı kremayı hazırlayın. Bunun için kremayı kaynatmadan ısıtın. Parçaladığınız çikolatayı ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya ilave edip, mikserin hızlı devriyle çırpın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Kek için yumurta ve tozşekeri mikserle çırpıp, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyin. İçinden 2 su bardağı+2 kahve fincanı karışımı alıp buzdolabında dinlendirin. Eritilmiş margarini, unla birlikte yumurtalı karışıma ilave edin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdanla kontrol ederek pişirin. Kek ılıkken, buzdolabından aldığınız diğer karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Kek soğuyunca enlemesine 2 veya 3'e bölün. Kek parçalarını sütle ıslatın. Aralarına ve üzerine bir gece önceden hazırladığınız kremayı sürün. Çikolata ruloları ve çilekle süsleyip servis yapın.
Not: Dilediğiniz kat miktarına göre aynı işlemi tekrarlayarak çok katlı pasta da hazırlayabilirsiniz.
|
Kakaolu Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161330
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kakaolu hazır 2'li pandispanya
1 paket krem şanti
1 paket vanilyalı puding
1 paket kakao
6 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması
12 çorba kaşığı portakal suyu
6 çorba kaşığı nescafe
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı ufalanmış ceviz
Üzeri için:
5 adet
Granül çikolata
Krema için krem şanti, puding, kakao, 3 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması, 6 çorba kaşığı portakal suyu, 4 çorba kaşığı nescafe, 2 su bardağı sütü mikserle iyice çırpın. Kekik ıslatmak için kalan 3 çorba kaşığı sürülebilir çikolata kreması, 6 çorba kaşığı portakal suyu, 2 çorba kaşığı nescafe, 1 su bardağı süt, su ve toz şekeri tavada karıştırarak ısıtın. 2 kat keki bu karışımla ıslatın. Arasına krema sürün. İkinci kekin üzerine de krema sürün. Üzerine top çikolata yerleştirin. Granül çikolata serpiştirip, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Kakaolu Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168533
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
Dolgu için:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu bir çırpma kalıbına alın. Üzerine pandispanya unu ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. Kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin, kalan hamuru kalıba alın ve aynı şekilde pişirin. Süre sonunda fırından alın ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyaların her ikisini de enlemesine ikiye keserek 4 parça pandispanya elde edin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katlardan birini ters çevirerek servis tabağına alın. Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına alın. Servis tabağındaki pandispanyayı sütün 1/4'ü ile ıslatın. Üzerine toplar şeklinde krema sıkarak kaplayın. 1 yemek kaşığı çikolata parçaları serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine koyun. Aynı işlemi tekrarlayarak pandispanyaları üs üste koyun. En üste sadece krema sıkın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda pastanızın üzerine kakao serpin. Çikolata parçaları ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|