Kısa URL: https://ml.md/lc143676
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019
730 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
250 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı badem
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun. Elinizi sıvı yağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olsun. Her birinin ortasına haşlanmış bademkoyun.
170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc165909
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr. tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 dilim limon
1 adet kabuk tarçın
Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.