|
Kalburabastı |
|
meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23667
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı bütün ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur yoğurma kabına yağlar konur. Üzerine süt ve limon suyunda karıştırılmış karbonat eklenir, karıştırılır. Sert ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Rendenin üzerine konur ve bastırılır. Ortasına bütün ceviz konur ve rulo gibi yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana akadr pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir.
|
KALBURABASMA |
|
merhamet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23120
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
8,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz içi
Şurubu:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı:
Ceviz hariç diğer malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Avuç içinde açıp, içine ceviz koyun ve kapatın. Rendenin tırtıllı kısmını hamurun üzerine bastırıp, şekil verin. Daha sonra fırınlayıp, çıkınca üzerine soğuk şerbet dökün.
|
Kalburabastı |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19925
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
içi için:
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
Şurup için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Derin bir kaba erimiş, soğumuş tereyağı konur. Üzerine süt ve yumurta eklenir. Parmak uçlarıyla iyice karıştırılır. Üzerine tuz, karbonat ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Rendenin üzerinde açılır. Ortasına ceviz konur ve rulo yapar gibi katlanır. Yağlanmış tepsiye az aralık bırakarak dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altın rengini alana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurup gezdirilir. 3-4 saat sora servise sunulabilir.
|
Kalbura Bastı Tatlısı |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17746
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2007
8,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Rukiye Karamuça
250 gr tereyağı,
1/3 bardak sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 bardak süt,
4 bardak un
Hamuru:
1,5 bardak şeker,
1 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Unu bir kaba koyup ortasını açıyoruz ve tereyağını veya sıvı yağı koyuyoruz, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elimizle veya mikserle karıştırmaya başlıyoruz. Yumuşak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur. Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirirseniz daha güzel bir sonuç alırsınız. Hamuru küçük top büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Rendemizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açıyoruz ve içi kısmen boş daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kısmında rendenin delik izleri kalacaktır. Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Şurubu: Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynattık. Soğutup, henüz çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine attık. Daha sonra tatlılar şurupta biraz kalınca servis tabağına alıyoruz ve şurubun hepsini üstlerine döküyoruz.
|
Kalbura bastı |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16907
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat,
un.
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker,
4 su bardağı su,
yarım limon
Oda ısısında bekletip yumuşattığınız yağı, yoğurdu, ılık suyu, üzerine 4-5 damla limon sıktığınız karbonatı ve unu karıştırın.
Yoğurarak, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarladığınız parçalan geniş delikli bir kevgirin içinde veya rendenin kalın tarafına bastırarak yassüaştırıp yuvarlayın.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri altın şansı renk alana dek pişirin.
Şerbet için, şekeri tencereye koyduktan sonra su ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. Fırından çıkardığınız kalbura basmaların ılınmasını bekleyip, şerbeti ılık olarak üzerine dökün.
ML® Balbaba için tıklayın
ML® Balbaba (görsel)
|
Kalbura Bastı |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15994
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
alabildiği kadar un
içi için;
2 su bardağı ceviz içi
şurubu için,
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Tereyağı yakmadan eritilir, yoğurma kabına süt ve pudra şekeri konur, iyice karıştırılır, üzerine eritilmiş tereyağı, tuz, un ve kabartma tozu eklenir, orta sertlikte bir hamur yapılır.
Hamur 20 dakika dinlendirilir, hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, bir kalburun üzerine ya da rendeye bastırarak çay tabağından küçük açılır.
Ortasına ceviz konur ve rulo yaparak kaldırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet gezdirilir.
ML® Kalbur Kurabiyesi için tıklayın
|
Kalbura bastı |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9508
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Yapılması kolay, lezzeti, güzel bir tatlıdır. Münasip bir tepsiye 3.5 su bardağı elenmiş un, 1 bardak yoğurt, 1/2 bardak bitkisel yağ, 1/2 bardak erimiş margarin (veya tereyağı) 1/2 bardak toz şeker ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak bunları 10 dakika kadar iyice yoğurun. Hamur çok yumuşak olursa azar azar un ekleyin. Ancak hamurun çok sert olmamasına dikkat edin. Bu hamuru, üzerine bir nemli bez örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Sonra, bu hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde oval biçimde ve 1/2 santim kalınlığında yassıltın, bu parçayı, uzunlamasına kendi ekseni üstünde bükerek şekil verin. Fırın tepsisini iyice yağlayıp hamurları dizin, orta sıcaklıktaki fırına verin. Öteyandan, 3 bardak suda, 3 bardak şekeri kaynatıp, indirirken 1 tatlı kaşığı limon suyu ile kestirip, soğutun. Hamurlar fırından çıkarılınca, 3-4 dakika bekletildikten sonra üzerine soğutulmuş şurubu dökün.
ML® Perçem için tıklayın
|
Kalbura Bastı |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4012
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
3,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Su Bardagi Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardagi Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz Içi
Surup Için:
4 Su Bardagi Su
1 Kg Toz Seker
1/2 Limon Suyu
Sekeri su ile kaynatin. Tencereyi ocaktan alip,limon suyunu sikin. Sogumaya birakin. Bir kapta süt ve sekeri çirpin. Un ve kabartma tozu da ekleyip, yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Elinizle hafifçe açin. Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastirarak yerlestirin. Ortasina dövülmüs ceviz koyun. Hamurun kenarlarini bir digerinin üzerine dikkatlice kapayin. Böylece dis yüzeyde desen olusacaktir.
Yaglanmis firin tepsisine dizin.Önceden isitilmis 180 dereceli firinda kizarana dek pisirin. Firindan aldiginiz kurabiyelerin üzerine soguk serbeti gezdirin. Bikaç dakika daha firinda tutun.
ML® Kakaolu Kalburabastı için tıklayın
|
Kalbura Bastı |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2359
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
5,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi:
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu
Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün.
|
Kalburabastı |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc456
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005
4,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
karbonat
1 kahve fincanı sirke
aldığı kadar un
şerbeti için;
4 su bardağı şeker
üzerini örtecek kadar su
bir miktar limon suyu
Önce şerbet hazırlanır, soğutulur. Sirke ve karbonat bir kapta eritilir, hamur malzemesinin tümüne karıştırılır. Ele yapışmayacak hamur yapılır. Delikli kepçe üzerinde 1 ceviz büyüklüğündeki hamur bastırarak açılır, ortasına ceviz ve tarçın karışımı konur, poğaça gibi katlanır, delikli kepçenin şeklini almış tatlılar fırın tepsisine dizilir, orta hararetli fırında pembe renkli pişirilir. Soğuk şerbet fırından çıkan sıcak tatlıa dökülür.
ML® Kalburabastı için tıklayın
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
|
|