Kısa URL: https://ml.md/lc139940
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
713 defa indirildi / yazdırıldı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
2 su bardağı pilavlık pirinç
200 gr tereyağı
300 gr kuşbaşı koyun / dana eti
4 su bardağı su ya da et suyu
2 adet kuru Soğan
Tuz
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur.
Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur.
Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur.
Tuz ve Su ilave edilir.
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık tereyağ konur. Bir tepsiye ters yüz edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc164170
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2022
184 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma İnci Bozkurt - Melek Yaman
Soğan
Tavuk Eti (haşlanmış) veya İsteğe Göre Kuşbaşı Et
Yağ
Pirinç
Su veya Tavuk Suyu
Karabiber
Tuz
Pul biber
Pirinci ıslayın. Tavuğu haşlayın. Tencereye soğanı halka halka doğrayın. Haşlanmış tavuğu üzerine döşeyin.
Pirinci üstüne dökün. Karabiber, tuz ve pul biber ekleyin. Kenarından hafif su verip kaynamaya bırakın.
Bu esnada hiç karıştırılmaz. Piştikten sonra ters çevrilir ve etler üstüne gelir.