|
Kapuska |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164478
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Lahana
Kıyma
Kırmızı acı biber
Salça
Sıvı yağ
Soğan
Tuz
Acı pul biber
Ufak boy bir lahana fazla iri olmayacak şekilde doğranır. Tencerede ise yemeklik doğranmış 1 soğan, biraz sıvı yağ ile kavrulur.
Daha sonra 250 gr. kıyma eklenir, tahta kaşıkla çevrilir. Ardından salçası, tuzu ve biberleri eklenir. Doğranmış lahanalar ve üzerine kadar su ilave edilir.
Lahanalar yumuşayınca yemeğimiz olmuş demektir.
|
Kapuska |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173039
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1 kg doğranmış lahana
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı kaynar su
Tencereye sıvıyağı koyun. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edin ve kavurun. Ardından doğranmış lahana ilave edin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. 15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katın ve bulgur veya pirinç ekleyin. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. Yemeğiniz servise hazır.
|
Kapuska |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175404
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
1 adet orta boy lahana
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Kapuska nasıl hazırlanır?
Üst yapraklarını aldığınız lahanayı ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarına kadar uzanan kalın kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla çıkartın.
Ardından tekrar iki eşit parçaya böldüğünüz lahanayı, yapraklarına ayırmadan bütün olarak ince ince doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını büyük boy bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı kuzu etini katıp, kızgın yağda renk alana kadar, yüksek ateşte kavurun.
Doğradığınız kuru soğanı tencereye alıp, etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurmaya devam edin.
Suyu süzülen doğranmış lahanaları azar azar tencereye alın. Lahanalar ısıyla etkileşime geçip, pişmeye başladıklarında sinecek ve tencerede yeterli yer kalacaktır.
Domates ve acı biber salçasını, tuz ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın. Sıcak su katıp, karıştırmaya devam ederek sos haline getirin.
Hazırladığınız salçalı karışımı tencereye aktarın. Kapuska yemeğini kapağını kapattığınız tencerede lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Hazırladığınız vitamin deposu kapuska yemeğini, Karaca yemek takımlarının şıklığı ile sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
|
Kapuska |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175779
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2024
120 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy beyaz lahana
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 su bardağı su
Limon
Lahanayı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küçük doğrayın.
Geniş bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
Doğranmış lahanayı ekleyin, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.
Yıkanmış pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
Üzerine suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak lahana yumuşayana kadar pişirin. Arada karıştırabilirsiniz.
Piştikten sonra isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın.
Kapuskayı ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
|
Kapuska |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175987
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2024
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo doğranmış lahana
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar kaynar su
İsteğe göre doğranmış bir adet patates
Önce soğanları yemeklik doğrayın. Ardından tencereye tereyağını ekleyin ve soğanları kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Doğranmış lahanaları ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra kaynar suyu ekleyin.
Birkaç tur kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
Kısık ateşte pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa ulaşınca ocağın altını kapatın. Kapuska hazır. Dileyenler içerisine patates de ekleyebilir.
|
|