|
Kapuska |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1193
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2006
3,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. lahana
250 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
2 çorba kaşığı pirinç
tuz
Lahana yaprakları bol suda iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Sıcak suda biraz kaynatılıp hemen kevgire çıkarılır. Uygun bir tencerede yağ, kıyılmış soğan ve kıyma ile birlikte kavrulur. Salça konduktan sonra lahanalar ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. 5 dakika ara ile karıştırıldıktan sonra sebzelerin üzerini aşacak kadar sıcak su konur ve kısık ateşte kaynatılır. Pişmesine yakın ayıklanıp, yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilerek biraz kaynatılır.
ML® Kapuska için tıklayın
Fotoğraf "adım dilek" tarafından gönderildi. 16.03.2020
|
Kapuska |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc1342
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
2,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo lahana
yeteri kadar margarin
ince doğranmış 2 orta boy soğan
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
kırmızı biber
2 bardak su ya da et suyu
Lahana yapraklarını yıkayıp dilimleyin. Yağı bir tencerede eriterek soğanları 2 dakik kavurun, ardından kıymayı katıp 5 dakika daha birlikte kavurun. Sonra salçayı ve lahanayı ve diğer malzemelerin hepsini katıp pişirin.
|
Kapuska (Lahana Bastı) |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9981
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
6,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo lahana
4 baş soğan
2 bardak su «Tercihan et veya kemik suyu»
250 gr. kuşbaşı doğranmış koyun eti
1 veya 1,5 küçük paket yağ
Yarım fincan salça
2-4 tane acı kırmızı biber «Arzuya bağlı»
1 tatlı kaşığı tuz
Yağ bir tencereye konarak küçük doğranmış olan soğan 5 dakika kadar börttürülüp, sonra kuşbaşı etler yıkanarak ilâve edilir. Etler suyunu salıp çekinceye kadar, arada bir de karıştırmak suretiyle orta hararetle yarım saat kadar kavrulur. Sonra buna bir fincan suda ezilerek sulandırılmış salça, su, birkaç parçaya doğranmış kırmızı biberler ve tuz da konup, orta ateşte 10-15 dakika daha pişirilip koçan kısmı ile koçana yakın sert kısımları ve dıştan kaba yaprağı alınıp, iç ve beyaz yaprakları yıkanıp doğranmış olan lahana da ilâve edilir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp 1,5 saat müddetle hafif ateşte pişirilir ve bu müddet sonunda ateşten alınıp tabaklara konarak sıcak servis yapılır.
|
KAPUSKA |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc12821
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
125 Gr margarin
3 Adet orta boy soğan
250 Gr kuşbaşı dana eti
1 Adet ufak lahana
Yarın su bardağı su
Tuz, tane karabiber, salça
Kırmızıbiber (arzuya göre)
Hazırlanışı:
Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş margarin içinde bir güzel kavurunuz.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz.
Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ve yeterince tuz katın.
Yarın su bardağı su ilave edip yavaş yavaş etin pişmesini bekleyin.
Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayın.
Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıyın.
Kıyılmış lahana yapraklarını salçalı etin üzerine koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Herkes acı sevmez, sevenler için parçalanmamış kuru acı kırmızıbiberi bütün olarak lahanaların üzerine yerleştiriniz.
Salçalı eti yarım saat pişirin, lahanaları ilave ettikten sonra da yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kez suyunu bakmak için açın, gerekirse sıcak su ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Düz bir fırın tepsisine alın ve 7-8 dakika fırında bekletin, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.
|
KAPUSKA |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16386
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gr. Lahana
2 Domates
250 gr. Kuşbaşı et
2 Kırmızı biber
3 Soğan
2 Bardak su
4 Kaşık sadeyağ
Tuz.
Soğanı doğrayın, kuşbaşı koyun etini, yağda soğanlarla birlikte et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Ufak doğranmış domates, 2 bardak su, tuz ve kırmızı biber katıp 40 dakika pişirin.
Sonra doğranmış lahana katın; lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan indirin.
|
Kapuska |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20076
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2007
3,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım adet orta boy lahana
250 gr kıyma
1 adet büyük soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, pul biber, tuz
1 su bardağı scak su
Soğan ince doğranır, tencereye aktarılır. Üzerine yağ eklenir, pembeleştirilir. Kıyma katılır, suyunu bırakıp çekince salça, tuz, pul biber ve karabiber katılır. Karışım başka bir kaba alınır. Çiğ lahanalar ince kıyılır, kıymanın kavrulduğu tencereye konur. Üzerine kıymalı karışım ve yıkanmış piriç konur. 1 su bardağı sıcak su eklenir. Kapak kapatılır, orta ateşte 30-35 dakika pişirilir.
|
Kapuska |
|
nurevren
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24337
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 orta boy lahana
500 gr. kuşbaşı doğranmış koyun eti
3 çorba kaşığı yağ
3 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber (çuşka)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Eti yıkayın; yağı ve ince doğranmış soğanı etle birlikte büyük bir tencereye koyup ağır ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Bu sırada dış yapraklarını atarak kökünü çıkardığınız lahanayı iyice yıkayıp, önce ikiye sonra dörde bölerek tütün kıyımı ince şeritler halinde doğrayın.
Tenceredeki etlerin üzerine tuz, sulandırılmış salça, kırmızıbiber ve suyu koyun, orta ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Yemeğin tadının bozulmaması için gereğinden fazla kaynatma-maya özen gösterin.
|
KAPUSKA |
|
ZerrinS
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ege |
Kısa URL: https://ml.md/lc26794
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1,5 kilo lahana
5 soğan
500 gr. yağlı et
3 kaşık yağ
2 adet domates
2 bardak et suyu
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye et, yağ, küçük parçalara ayrılmış soğan konur. Ateşe oturtulur. Etler sularını salıp tekrar çekinceye kadar, ara sıra karıştırmak sartiyle, yarım saat pişirilir. Sonra domatesler, varsa et suyu, yoksa adi su, iki kırmızı biber ve tuz ilave edilerek hafif ateşte. 45 dakika daha pişirilir. Bundan sonra lahananın koçan ve sert tarafları atılır, kalan yaprakları iri parçalar halinde tencereye katılır ve tencerenin kapağı kapanarak, lahanalar pişene kadar, bir buçuk saat pişirilir, sofraya götürülür.
|
Kapuska |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36670
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 küçük boy lahana
1 baş kuru soğan
1 avuç pirinç
1-2 kaşık sıvı yağ
3 kaşık salça ( domates, biber karışık )
Tuz, karabiber
1 limon suyu
Lahanalar ince ince doğranıp, yıkandıktan sonra kaynar sudan geçirilir (gaz yapmasın diye). Soğanlar küçük küçük doğranıp yağda pembeleştirilir. Salçası konularak birkaç kez çevirilir. Sıcak sudan geçirilen lahanalar tencereye konulur, hafif kavurulur. Pirinç, tuz, karabiber konularak üzerine kafi miktarda kaynar su ilave edilir. Pişmeye yakın limon suyu ilave edilir. Kapuska arzuya göre kıymalı veya tavuk kanadıyla da yapılabilir.
|
KAPUSKA |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46460
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010
2,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1,5 kilo lahana
3 adet soğan
250 gr. yağlı et
8 kaşık yağ
2 adet domates
2 bardak etsuyu
2 adet kırmızı biber
tuz
YAPILIŞI
Bir tencereye et, yağ, küçük parçalara ayrılmış soğan koyunuz. Ocağa koyup etler sularını salıp tekrar çekinceye kadar, ara sıra, karıştırmak şar-tiyle, yarım saat pişiriniz. Sonra domatesler, varsa etsuyu yoksa su, iki kırmızı biber ve tuz ilâve edilerek hafif ateşte 45 dakika daha pişiriniz. Sonra lahananın koçan ve sert taraflarını atınız, kalan yaprakları iri parçalar halinde tencereye katınız ve tencerenin kapağını kapayarak -lahanalar pişene kadar- birbuçuk saat pişiriniz, tabaklara koyup servis yapınız.
|
KAPUSKA |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73026
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr yağlı koyun döşü (kuşbaşı)
1,5 kiloluk lahana
2 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kırmızı acı biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
160 gr margarin
Tuz
Pul kırmızıbiber
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
Etleri ilave edip, etler suyunu salıp da çekinceye kadar, kısık ateşte pişirelim.
İnce ince kıydığımız acı biberi ve domates salçasını da ilave edip, biraz kavurduktan sonra, suyunu ve baharatlarını verip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
İyice yıkadığımız lahanayı doğrayıp, pişen etlere ilave edelim.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar, orta ısılı ateşte pişirelim.
|
Kapuska |
|
Romeo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc92941
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım lahana (1 kg)
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet arnavut biberi
Tuz, pulbiber
2 çorba kaşığı pirinç
Yeteri kadar su
Lahanayı temizleyip ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Birkaç dakika sonra lahanayı tencereye alın. Üzerine pirinç, arnavut biberi, tuz ve pulbiber katın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak, lahana diriliğini kaybedene dek ara sıra tencereyi sallayarak pişirin. Daha sonra yarım su bardağı su ilave edin. Lahana tamamen yumuşayınca ocaktan alın.
|
Kapuska |
|
salime
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95178
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014
1,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
3 adet soğan
250 gram kuşbaşı et
1 adet lahana
1 çay bardağı su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 tutam kırmızı toz biber
Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş margarin içinde bir güzel kavurunuz. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz. Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ve yeterince tuz katın. Yarın su bardağı su ilave edip yavaş yavaş etin pişmesini bekleyin. Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayın. Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıyın. Kıyılmış lahana yapraklarını salçalı etin üzerine koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Herkes acı sevmez, sevenler için parçalanmamış kuru acı kırmızıbiberi bütün olarak lahanaların üzerine yerleştiriniz. Salçalı eti yarım saat pişirin, lahanaları ilave ettikten sonra da yaklaşık 1 saat pişirin. Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kez suyunu bakmak için açın, gerekirse sıcak su ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Düz bir fırın tepsisine alın ve 7-8 dakika fırında bekletin, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.
|
Kapuska |
|
Nesli Han
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc103073
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük boy lahana
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Soğanı ve kıymayı yağda kavurup suyunu çekene dek pişirin. Ardından salçayı ve suyu katıp karıştırın. Suyun kaynamasını bekleyin. Üzerine kıyılmış lahanaları ekleyip yumuşayana dek 30 dakika kadar pişirin. Suyu az gelirse bir miktar daha eklenebilir. Üzerine bol limon sıkarak ve sıcak olarak ikram edin.
|
Kapuska |
|
hacı çıkmazı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc131639
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2018
1,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy beyaz lahana
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağı
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı silme pul biber
1 çay kaşığı silme karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
Lahanayı yapraklarına ayırıp yıkayalım ve ince ince doğrayalım.Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Sonra salçayı ilave edip kavuralım. Daha sonra ince ince doğradığımız lahanayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kavuralım.
Su azaldıkça 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapalım.Sebze yemeklerine suyun hepsini birden koyarsanız yemeğiniz lezzetli olmaz.
Orta ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.Son olarak tuzu ve istediğimiz baharatları ilave edip karıştıralım.Kapuskamızı ılık olarak servis yapalım.
|
Kapuska |
|
gül naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc132946
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2018
1,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kadar beyaz lahana
1 kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet havuç
2 çorba kaşığı domates sosu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 bardak su
Bir tencerenin içine sıvı yağımızı alıp kızdıralım. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve domates sosumuzu ekleyerek soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Eğer sosunuz yoksa salça kullanabilirsiniz. Lahanamızı ve havucumuzu yıkayalım ve ince uzun piyazlık bir şekilde doğrayalım ve tenceremize alalım. Soğanla birlikte kavurmaya devam edelim. 1 çay bardağı yıkanmış pirincimizi ekleyelim. 1-2 su bardağı kadar soğuk suyumuzu tencereye dökelim ve karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tenceremizin kapağını kapatalım. Orta ateşte, yemek suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra ateşten alıp servis yapalım.
|
Kapuska |
|
gelişim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148358
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy lahananın yarısı
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates
2 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Lahanayı güzelce yıkadıktan sonra doğrayın.
Soğanları ve biberleri de yemeklik doğrayın.
Tencereyi ocağa alın. Soğan ve biberleri ilave edip kavurun.
Üzerine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğradığınız lahanayı ve pirinci tencereye ekleyin.
Tuz ve karabiberi de attıktan sonra kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Dibinin tutmaması için de ara ara kontrol edip su ilave edebilirsiniz.
Sıcak veya ılık olarak servis edin.
|
Kapuska |
|
adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149246
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy lahana
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı pirinç
2 acı biber
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Geniş bir tencereye sıvı yağı alın, üzerine ince doğranmış soğan ve acı biberi ekleyin.
Soğanlar hafif pembeleşmeye başlayınca salçaları ekleyin.
Bir gün önceden ıslatılmış pirinç ve doğranmış lahanayı tencereye alın.
Son olarak karabiber ve tuzu da ekleyip kapuskayı pişmeye bırakın.
Ara ara üzerine sıcak su ekleyin.
Pişen kapuskayı yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
|
Kapuska |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152015
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram lahana
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı kaynar su
Tereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun. Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Kapuska |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160165
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım lahana
1 çay bardağı pirinç
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
1 soğan
Tuz
Karabiber
İnce ince kıydığınız soğanları sıvıyağda kavurun. Doğradığınız lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanalar suyunu çekince pirinç, sıcak suda ezilmiş salça, tuz, karabiber ve lahanaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
|
|