Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Maydanoz Tarifleri > Kapuska (25 adet - 866,892 defa bakıldı)

Kapuska


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAPUSKA

mehtap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16386
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,552 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr. Lahana
2 Domates
250 gr. Kuşbaşı et
2 Kırmızı biber
3 Soğan
2 Bardak su
4 Kaşık sadeyağ
Tuz.

Soğanı doğrayın, kuşbaşı koyun etini, yağda soğanlarla birlikte et, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Ufak doğranmış domates, 2 bardak su, tuz ve kırmızı biber katıp 40 dakika pişirin.
Sonra doğranmış lahana katın; lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan indirin.


KAPUSKA

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc12821
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,471 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
125 Gr margarin
3 Adet orta boy soğan
250 Gr kuşbaşı dana eti
1 Adet ufak lahana
Yarın su bardağı su
Tuz, tane karabiber, salça
Kırmızıbiber (arzuya göre)

Hazırlanışı:
Önce çok ince kıyılmış soğanı, eritilmiş margarin içinde bir güzel kavurunuz.
Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış eti ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediniz.
Tabii, tencerenin içine bir miktar tane karabiber ve yeterince tuz katın.
Yarın su bardağı su ilave edip yavaş yavaş etin pişmesini bekleyin.
Etler pişe dursun, şimdi lahanayı hazırlamaya başlayın.
Önce yaprakları tek tek yıkayıp, ince ince kıyın.
Kıyılmış lahana yapraklarını salçalı etin üzerine koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
Herkes acı sevmez, sevenler için parçalanmamış kuru acı kırmızıbiberi bütün olarak lahanaların üzerine yerleştiriniz.
Salçalı eti yarım saat pişirin, lahanaları ilave ettikten sonra da yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişerken tencerenin kapağını sadece bir kez suyunu bakmak için açın, gerekirse sıcak su ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Düz bir fırın tepsisine alın ve 7-8 dakika fırında bekletin, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.


KAPUSKA (Lahana Bastı)

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9981
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
6,229 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1,5 kilo lahana
4 baş soğan
2 bardak su «Tercihan et veya kemik suyu»
250 gr. kuşbaşı doğranmış koyun eti
1 veya 1,5 küçük paket yağ
Yarım fincan salça
2-4 tane acı kırmızı biber «Arzuya bağlı»
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Yağ bir tencereye konarak küçük doğranmış olan soğan 5 dakika kadar börttürülüp, sonra kuşbaşı etler yıkanarak ilâve edilir. Etler suyunu salıp çekinceye kadar, arada bir de karıştırmak suretiyle orta hararetle yarım saat kadar kavrulur. Sonra buna bir fincan suda ezilerek sulandırılmış salça, su, birkaç parçaya doğranmış kırmızı biberler ve tuz da konup, orta ateşte 10-15 dakika daha pişirilip koçan kısmı ile koçana yakın sert kısımları ve dıştan kaba yaprağı alınıp, iç ve beyaz yaprakları yıkanıp doğranmış olan lahana da ilâve edilir, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp 1,5 saat müddetle hafif ateşte pişirilir ve bu müddet sonunda ateşten alınıp tabaklara konarak sıcak servis yapılır.


Kapuska

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc1342
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
2,477 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo lahana
yeteri kadar margarin
ince doğranmış 2 orta boy soğan
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
kırmızı biber
2 bardak su ya da et suyu

Lahana yapraklarını yıkayıp dilimleyin. Yağı bir tencerede eriterek soğanları 2 dakik kavurun, ardından kıymayı katıp 5 dakika daha birlikte kavurun. Sonra salçayı ve lahanayı ve diğer malzemelerin hepsini katıp pişirin.

Afiyet Olsun


Kapuska

DSL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc1193
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2006
3,338 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. lahana
250 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
2 çorba kaşığı pirinç
tuz

Lahana yaprakları bol suda iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Sıcak suda biraz kaynatılıp hemen kevgire çıkarılır. Uygun bir tencerede yağ, kıyılmış soğan ve kıyma ile birlikte kavrulur. Salça konduktan sonra lahanalar ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. 5 dakika ara ile karıştırıldıktan sonra sebzelerin üzerini aşacak kadar sıcak su konur ve kısık ateşte kaynatılır. Pişmesine yakın ayıklanıp, yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilerek biraz kaynatılır.


ML® Kapuska için tıklayın



Fotoğraf "adım dilek" tarafından gönderildi. 16.03.2020






Kapuska Tarifleri Maydanoz Tarifleri



(25 adet Kapuska 866,892 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası