Karalahana
Barbunya
Tanelenmiş mısır
Salça
Soğan
Kırmızıbiber
Karabiber
Tereyağı
Sıvıyağ
İç yağı
Tuz
Lahana yaprakları ince ince doğranır. Bir süre suda bekletildikten sonra suları süzülür. İnce doğranmış soğan, tereyağında kavrulur. Sıvı yağ ve salça eklenir. Tenceredekiler bir süre kavrulduktan sonra mısır taneleri ve lahana eklenir. Ardından tencereye su eklenir. Bir süre pişirildikten sonra tencereye haşlanmış barbunya eklenir. Biber ve tuz eklenip pişmeye bırakılır.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 29.04.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc145570
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
1,281 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1 bağ karalahana (pancar)
2 adet soğan
1 kâse mısır yarması
1 kâse kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım fincan zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu,
Acı biber
Lahanalar doğranıp kaynamış suyun içine ilave edilir.
İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur.
Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı topaklanmamasına dikkat edilerek yavaş yavaş ilave edilir.
Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan malzemeler ve yeteri kadar tuz kaynayan çorbanın içine ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc139043
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2018
697 defa indirildi / yazdırıldı
Dr. Mustafa Duman
Karalahana çorbası kışın pişirilir. Halk arasında, lahananın üzerine kar yağmadıkça yaprağı acı olur, diye bir söylenti vardır. Kara lahana yaprakları yıkanır ve doğranır. Kazan ya da tencerede uygun miktarlarda karıştırılan mısır yarması ve barbunya fasulyesi ile biraz da kırmızı biber eklenerek pişirilir. Piştikten sonra iç yağı ya da margarin yakılarak çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.