|
Karnabahar Köftesi |
|
obur
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103348
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
1,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo karnabahar
2 adet haşlanmış patates
1 yumurta
Tuz
Karabiber
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Karnabaharları yıkayıp suyun içinde haşlayın. Haşlanmış, yumuşamış karnabaharları haşlanmış patatesle birlikte püre haline getirtin. İçine 1 yumurta, tuz ve biber ekleyip karıştırın. Köftelere şekil verip önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın.
|
Karnabahar Köftesi |
|
Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143027
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
518 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1 adet yumurta
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı köfte baharatı
Karnabaharı iyice yıkayın. Tencereye koyun ve 10 dakika haşlayın. Bir kaba yumurta, baharat, ekmek ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ve haşlanmış karnabaharı ekleyip iyice yoğurun. Kızgın tavaya kaşık yardımıyla koyup kızartın.
|
Karnabahar Köftesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144357
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2019
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 küçük karnabahar
1 yumurta
2-3 dal taze soğan
1 çay bardağı un
1 avuç bayat ekmek
1 diş sarımsak
1/3 demet dereotu
Kimyon
Kekik
Karabiber
Pul biber
Tuz
Karnabaharı temizleyip tuzlu suda haşlayıp süzün ve çatalla ezin. Taze soğanı, dereotu ve ekmeği ince doğrayıp üzerine ekleyin. Yumurta, un ve baharatları da ilave ettikten sonra iyice yoğurun köfte şekli verin.
Yağda kızartıp yoğurtla beraber servis edin.
|
Karnabahar Köftesi |
|
kişizade
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc147946
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2020
672 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Karnabaharın kök kısımlarını ve yeşil yapraklarını kesip yıkayın.
Tencerede 10 dakika haşlayın.
Soğanı rendeleyin.
Rendelenmiş soğan, yumurta, baharatlar, galeta unu ve tuzu bir kasede karıştırın ve haşlanmış karnabaharı da ekleyip iyice yoğurun.
Harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin ve kızartın.
Dilerseniz köftelerinizi sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
|
Karnabahar Köftesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156731
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy karnabahar
1 yumurta
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu ya da ekmek içi
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Köftemize ilk olarak karnabaharı haşlayarak başlıyoruz.
İyice haşladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp, süzgece koyuyoruz iyice süzdürüyoruz.
Ardından karnabaharımız iyice yumuşadığı için hemen el yardımıyla ya da bir çatal yardımıyla eziyoruz.
İyice ezilen karnabahara soğanlarımızı ister rende ister robot isterseniz de elde, ince ince doğruyoruz.
Ardından maydanozlarımızı inçe inçe kıyıyoruz.
Ve artık sıra baharatlarda sırasıyla baharatları da ekleyip ununu ve galeta ununu ve yumurtayı ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.
İster elinizle köfte şeklinde şekil verebilirsiniz eğer ele yapışan akışkan bir hamur olursa, kaşık yardımı da alabilirsiniz.
Hafif tavamıza sıvı yağ koyarak arkalı önlü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Karnabahar çiçekleri haşlanırken, suyuna tuz ilave ederseniz daha lezzetli olur.
|
Karnabahar Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173338
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
6-7 dal maydanoz
½ çay bardağı galeta unu veya robotta çekilmiş ekmek içi
1 çay bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için:
½ su bardağı sıvı yağ
Öncelikle tencerede su kaynatalım.
Karnabaharı yıkayalım ve çiçeklerini tek tek ayıralım. Ayırdığımız karnabahar çiçeklerini kaynattığımız su içerisine atalım. Yumuşayana kadar haşlayalım.
Karnabaharlarını suyunu güzelce süzelim. Yumuşayan karnabaharları çatal yardımı ile iyice ezelim.
5-6 dal maydanozu ince ince kıyalım ve ezdiğimiz karnabaharlara ekleyelim.
1 adet kuru soğanı da rendeleyip ilave edelim.
Diğer kalan tüm malzemeleri karnabahar harcının içine ilave edelim.
Eğer zamanınız var ise harcınızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Hazırlanan köfte harcı güzelce karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve köfte şeklini verelim. İster yuvarlak ister oval şekil verebilirsiniz.
Tavaya yağı koyalım ve kızdıralım. Ardından hazırladığımız köfteleri kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde kızartalım. Bir tarafı iyice kızarmadan arka tarafını çevirmeyelim. Eğer erken çevirme yaparsanız köfteniz dağılabilir.
Kızaran köftelerinizi servis tabağına alabilirsiniz.
Sunum sırasında dilerseniz yoğurt ile dilerseniz de domates, salatalıkla servise hazırlayabilirsiniz.
Not: Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
|
Karnabahar Köftesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176378
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2024
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
1 adet taze soğan
Yarım su bardağı kepekli bayat ekmek içi
Kimyon
Tuz
Karabiber
İçi için:
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Bulamak için:
1 kase galeta unu
Karnabaharı, kaynar tuzlu suya atıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanınca çatalla eziyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir kaseye koyup yoğuruyoruz. Köfte harcından küçük parçaları, avucumuzun içine alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
|