|
Karnabahar Musakka |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc446
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2005
3,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane orta boy karnabahar
250 gr. kıyma
2 orta boy soğan
3 çorba kaşığı tepeleme margarin
2 çorba kaşığı salça
3 çay fincanı su
Bir tencerede yağı erittikten sonra soğan katılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kıyma konur, 4-5 dakika daha kavrulur, salça, tuz ve suyu katılır, 15 dakika daha pişirilir. Karnabahar dal dal ayrılır, bol tuzlu suda 10 dakik ahşlanır. Hemen soğutup, susuz olarak çiçek kısımları yukarı gelmek üzere bir tepsiye dizilir, kıymalı harç üzerine iyice yayılır yarım saat pişirilir.
|
Karnabahar Musakka |
|
Hakime
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7914
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı yağ
2 orta boy soğan
250 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
3 çay fincanı su (varsa et suyu)
1 orta boy karnabahar
Soğanları ince ince kıyın.Yağı bir tencereye koyup kızdırın, soğanı karıştırarak ilave edin. 3 dakika sonra kıymayı ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Tuzla karıştırdıktan sonra suyunu da ekleyip, hafif ateşte 15 dakika pişirin. Karnabaharların ortasındaki koçanı keskin bir bıçakla kesin; karnabaharı ayırıp bol tuzlu suya atarak 10 dakika haşlayın. Hemen soğutup susuz olarak, çiçek kısmı yukarı gelmek üzere küçük bir tepsiye dizin. Üzerine kıymalı harcın suyunu döküp, kıymasını yayın ve ağzını kapatarak hafif ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
ML® Havuçlu Karnabahar Oturtması için tıklayın
|
KARNABAHAR MUSAKKASI |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8096
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar (büyük)
2 kaşık sadeyağ
200 gram kıyma
Yeteri kadar tuz.
2 baş soğan
Bir kap içinde yağ, kıyma, ince kesilmiş soğan kavrulur. İki bardak su konarak pişirilir. Bir kap içine hol suda bir kez haşlanmış karnabahar süzülür. Tekrar soğuk su koyarak yarım limon, bir dilim ekmek içi ile beraber pişirilir. Süzgüye çıkarılır pişireceğimiz kaba karnabahar göbekleri sıralanır, hazırladığımız kıyma üzerine konur, hafif ateşte iki bardak su ile pişirilir, servis yapılır.
ML® Terbiyeli Karnabahar için tıklayın
|
KARNABAHAR MUSAKKASI |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9983
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kilo kadar karnabahar
4 baş soğan
1 küçük paket yağ
250 gr. koyun kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım fincan salça
1 bardak su (Et veya kemik suyu)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı :
Soğanlar ince doğranıp bir tencereye konmuş olan yağda 5 dakika kadar börttürülür. Sonra bunn kıyma konup, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Bir tabakta biraz su ile ezilen salça, tuz, şeker karabiber ve dal dal ayıklanıp,yıkanıp süzülmüş olan karnabaharlar da ilâve edilip suyu da konarak tencerenin kapağı kapatılır. Hafif ateş üzerinde 40 - 50 dakika kadar tıkırdatarak pişirilir. Bu müddetin sonunda ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
|
Karnabahar Musakka |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc10611
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 orta boy karnabahar (1250 gr kadar),
4 çorba kaşığı margarin,
2 baş orta boy soğan,
250 gr kıyma,
3 su bardağı et suyu
16 su bardağı su,
1 limonun suyu,
yeteri kadar tuz.
Yapılışı: Soğanlar kıyılır ve yağla birlikte tencereye konur. Soğanlar 5 dakika kavrulduktan sonra, kıyma ilave edilir ve etin rengi dönünceye kadar, karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Kıyma kavrulunca üzerine et suyu dökülür, tuz da serpildikten sonra, tencerenin kapağı örtülür ve kıyma çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Büyük bir tencereye 16 bardak su ile bir limonun suyu konur. Su kaynamaya başlayınca, karnabaharın çiçekli kısmı atılır. Karnabahar 5-6 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülerek dökülür. Karnabaharın çiçekleri koparılarak küçük parçalara ayrılır. Bu küçük karnabahar çiçekleri hafif ateşte pişmekte olan kıyma ile soğanın içine katılır. Karnabahar iyice yumuşak bir hale gelinceye kadar, çok hafif ateşte pişirilir. Servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
KARNABAHAR MUSAKKASI |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16391
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Limon
1 Kaşık salça,
tuz.
1 Karnabahar,
200 gr. Kıyma
2 Baş soğan
1,5 Kaşık sadeyağ
Büyük bir tencerede bol tuzlu ve limonlu suda karnıbaharı güzelce 5 dakika haşlayıp süzgece çıkarın, yayvan bir tencereye çiçeklerinin her birini keserek yerleştirin. Küçük bir tencereye yağı koyup eritin soğanı rendeleyip hafifçe sarartın kıymayı ilave edin rengi dönünceye kadar soğanla birlikte karıştırın sulandırılmış salçayı da ekleyin bir iki dakika kaynattıktan sonra hazırladığınız bu harcı karnabaharların üzerini kapayacak şekilde dökün tencereye bir bardak su ve tuzu da ilave ederek orta ateşte pişirin.
|
Karanabahar Musakkası |
|
NeclaK
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2007
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc16772
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
3,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
250 gr. kıyma
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
tuz
Karnabahar çiçekleri ayrılır, kaynar suya atılır, 10 dakika haşlanır, ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Tencereye sıvıyağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir, üzerine kıyma katılır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, salça ve tuz eklenir, ateşten alınır, karnabahar yayvan bir tencereye yerleştirilir, üzerine kıymalı harç ve 1 su bardağı su konur, kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir.
|
KARNABAHAR MUSAKKA |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19204
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. karnabahar,
250 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 baş soğan,
2-3 kaşık yağ,
1 adet limon,
tuz.
Yapılışı:
1- Karnabaharları ayıklayıp yıkayınız.
2- Hafif yağdan geçirip bir tepsiye veya bir tencereye yayınız.
3- Karnıbahar koçanı çiçekleri birbirinden ayrılacak şekilde tepsiye diziniz.
4- Kıymayı hazırlayınız.
5- Karnabaharların üzerini kıymayla tamamen kapatınız.
6- Suyla beraber 1 limonun suyu konup (ekşi tadda olması için) yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
NOT: Bu yemek karnabaharlar kızarmadan da yapılabilir.
|
Karnabahar Musakkası |
|
Başak Eren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23623
Gönderme Tarihi: 04.May.2008
3,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
4 çorba kaşığı kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates, biber salçası
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karnabaharı bol suda iyice yıkayın. Çiçek çiçek ayırıp, haşlayın ve tencereye dizin. Bir tavaya yağla birlikte, yemeklik doğradığınız soğanı koyup, kavurun. Kıymayı ve salçayı da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekince, tuzu ve biberi ekleyip, karıştırın ve ateşten indirin. Hazırladığınız kıymayı tenceredeki karnabaharın üzerine yayıp, bir su bardağı su ile 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serpip, sıcak servis yapın.
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
|
KARNABAHAR MUSAKKASI |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34579
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram karnabahar
120 gram sadeyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 büyük)
200 gram kıyma
4 bardak su, ya da et suyu
Tuz
HAŞLAMAK İÇİN:
16 bardak su
1 limonun suyu
1 Bir tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyükçe soğan koyarak, soğanları 5 dakika kavurmalı, sonra soğanlara 200 gram da kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmeli, sonra bunlara; 4 bardak su, ya da et suyu ile iki tatlı kaşığı da tuz katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşte kıymayı pişmeye bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan orta boy bir tencereye; 16 bardak su, 3 silme çorba kaşığı tuz ile bir tane limonun suyunu katarak kaynamaya bırakmalı, kaynaymca buna, koçan ve yaprakları çıkarılmış 2000 gram karnabahar katarak karnabaharları limonlu su içinde ancak 5 - 6 dakika haşlamalı ve suyunu döktükten sonra, karnabaharın çiçeklerini küçükçe dalları ile ezmeden parçalara ayırmalıdır.
3 Sonra, parçalara ayırmış olduğumuz bu karnabaharları, hafif pişmekte olan soğanlı kıymalara koyarak, karnabahar, iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte 40 - 50 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Karnabahar Musakka |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36653
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 baş kuru soğan
2 kaşık salça (domates, biber karışık)
200 gr. kıyma
Tuz, karabiber
3 kaşık sıvı yağ
1 limon suyu
Karnabaharlar yıkanıp çiçek çiçek ayrılır. Hafifçe haşlanır. Bir tencerede kıyma ve küçük doğranmış soğanlar yağla kavrulur. Salça da yağda biraz kavrulup karnabahar tencereye konur. Tuz ve karabiber ilave edilip, kafi miktarda kaynar su da ilave edilen yemek kısık ateşte pişirilir. Yemek ocaktan alınmadan 5 dakika önce limon suyu ilave edilir.
|
Karnabahar Musakkası |
|
şeref
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc64632
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
2,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. karnabahar
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz
200 gr. kıyma
4 su bardağı sıcak su
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını erittikten sonra doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurup salçaları ekleyin. Bir iki dakika daha kavurup karnabaharı tencereye alın. Karıştırıp suyu ekleyin, tuzunu katın. Yaklaşık 40 dakika pişirin.
|
Karnabahar Musakkası |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65360
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 kg. karnabahar
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 baş soğan
3 çorba kaşığı katıyağ
1 adet limon
Yeterince tuz
Karnabaharı yıkayıp temizleyiniz. Çiçekleri birbirinden ayırarak koçanından koparınız. Bir tepsiye diziniz. Öte yandan kıymayı ince doğranmış soğanla kavurunuz, içine tuzunu, biberini ekiniz. Domates veya domates salçasını ekleyip iyice kavurunuz. Tepsiye dizdiğiniz karnabaharların üstüne arasına hazırladığınız bu kıymayı dökünüz. Karnabaharların yarısına kadar sıcak su ilave ediniz. Üzerine bir limon sıkıp tepsiyi ateş üzerine koyunuz. 15-20 dakika karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz, isterseniz tepsiyi fırına sürüp, fırında da pişirebilirsiniz. Karnabahar musakka biraz ekşi olmalıdır, bunun için limon suyunu ona göre ayarlamalısınız. Ateşten alıp sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Kıymanın içine nane veya kekik koyarak bir başka tad elde edebilirsiniz.
|
Karnabahar Musakka |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc69405
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2011
2,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı silme domates salçası
2 su bardağı su ya da et suyu
Tuz
Karnabaharları çiçeklerini ayırıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Daha sonra çiçek kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip kenara alın. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, 10 dakika kavurduktan sonra salçayı koyun. 1-2 dakika birlikte kavurup et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 15 dakika pişirip karnabaharların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak ağır ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
|
KARNABAHAR MUSAKKA |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73029
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kiloluk karnabahar
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/4 paket margarin
Tuz
KARNABAHARI HAŞLAMAK İÇİN:
1 adet limonun suyu
yeterince tuz ve su
Kök kısmını çıkardığımız karnabaharın, çiçek kısımlarını dal dal ayıralım.
Karnabaharları tuzlu ve limonlu suda hafifçe haşlayıp, süzelim.
Başka bir tencerede, ince ince kıydığımız soğanları, margarinde pembeleştirelim.
Soğanlar pembeleşince, kıymayı ve salçayı ilave edip, kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
Yeterince tuzunu katıp, ocaktan indirelim.
Bir tencerenin veya tepsinin dibine yerleştirdiğimiz karnabaharların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım.
Yeterince su ilave edip, ağzı kapalı olarak 5 dakika kadar kaynattıktan sonra, ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım.
|
KARNIBAHAR MUSAKKASI |
|
gıres
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87690
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnıbahar
1,5 karşık sadeyağ
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
1 kaşık salça
Tuz
Bir karnıbaharı, tuzlu suda haşlayıp süzün. Çiçeklerini yayvan bir tencereye döşeyin. Başka bir kapta 1.5 kaşık sadeyağı eritin. Rendelenmiş 2 baş soğan atarak pembeleştirin, 200 gram kıyma ekleyin. Kıymanın rengi dönünceye kadar birlikte pişirin. 1 kaşık sulandırılmış domates salçası katın. Piştikten sonra kıymayı tenceredeki karnıbahar çiçeklerinin üzerine yayın. Bir bardak suyla birlikte tuz atıp pişirin.
|
KARNIBAHAR MUSAKKASI |
|
kar tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87899
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.250 gram karnabahar (1 orta baş)
80 gram yağ (2 çorba kaşığı)
150 gram soğan (2 orta baş)
200 gram kıyma
3 bardak su veya etsuyu
Bir miktar tuz
Haşlamak için:
16 bardak su
1 limonun suyu
Bir tencereye 4 çorba kaşığı yağ ile çentilircesine küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak beş dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulan soğanlara 200 gram kıyma ilâve ederek, kıymanın rengi dönünceye kadar, aşağı yukarı 15 dakika daha kavurmalı, 3 bardak su veya et suyu ile kâfi miktarda tuz ilâve ederek tencerenin kapağını kapatmalı ve hafif ateşte bu soğanlı kıymayı pişmeğe bırakmalıdır.
Diğer taraftan, büyükçe bir tencereye 16 bardak su ile 1 adet limonun suyunu koyarak bu suyu kaynatmalı. Su kaynayınca içine kesilerek koçan ve yaprakları çıkartılmış bir orta baş karnabaharı atarak 5-6 dakika kadar haşlamak, karnabahar haşlanınca limonlu suyu dökerek çiçekli dallan küçük parçalara ayırmalıdır.
Hazırlanan ve ufalanan bu karnabaharları kaynamakta olan kıymalı ve soğanlı suya atarak, karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirmeli ve 40-50 dakika sürecek olan bu pişmeden sonra tencereyi ateşten alarak servis yapmalıdır.
|
Karnabahar Musakkası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96197
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
2,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. karnabahar
250 g yağlı kıyma
2 çorba kaşığı tereyağ
3 orta boy soğan
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı
Karnabahar sirkeli suda yıkanır dal dal ayrılır.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Sonra kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Ateşten alınır.
Ayrı kapta et suyu, tuz ve baharatlar karıştırılır.
Tencereye bir sıra karnabahar bir sıra harç döşenir.
Bıraktığı suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine et suyu eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
|
Karnabahar Musakka |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101111
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014
1,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karnabahar
3 kaşık margarin
2 adet orta boy soğan
100 gr kıyma
2 bardak su
Margarinle soğanları kavuralım üstüne etimizi ekleyip kavuralım üstüne 2 bardağı su veye et suyunu ekleyip pişirelim diğer tarafta karnabaharı limonsuyu ile suda haşlıyalım parçalara ayıralım pişen karışımın içine ekleyip kısık ateşte 20 dak pişirelim suyunu çekene kadar servise hazır.
Not: Karnabaharın üstüne domates dizip onun üstünede kaşar rendeleyip pişirirsek değişik bir lezzet olur.
|
Karnabahar Musakka |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106674
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı silme domates salçası
2 su bardağı su ya da et suyu
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Daha sonra çiçek kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip kenara alın.
Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, 10 dakika kavurduktan sonra salçayı koyun. 1-2 dakika birlikte kavurup et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 15 dakika pişirip karnabaharların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak ağır ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
|
|