Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurutma Tarifleri > Karnabahar Turşusu (7 adet - 283,883 defa bakıldı)

Karnabahar Turşusu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KARNIBAHAR TURŞUSU

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70303
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011
5,898 defa indirildi / yazdırıldı




2 orta boy karnıbahar (çiçeklerine ayrılmış)
2 litre (10 su bardağı) su
400 gr (2 su bardağı) sirke
100 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
5 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Büyük bir tencereyi 3/4'üne kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtunuz. Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, karnıbaharları ekleyerek, 5 dakika haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız. Karnıbaharlar soğuyunca, bir kevgirden süzüp (haşlanma suyunu atınız) temiz bir cam kavanoza diziniz.
Büyük bir tencereye su, sirke, sarımsak ve kırmızıbiberi koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, rafine yağı ekleyip tencereyi ateşten alarak, bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Karışım ılınınca kavanozdaki karnıbaharların üstüne döküp, ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu 30-40 dakika serin bir yerde beklettikten sonra, buzdolabına kaldırınız. Bir hafta sonra kavanozu buzdolabından alıp, 3 gün daha oda sıcaklığında beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.


KARNABAHAR TURŞUSU

ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc56247
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
3,563 defa indirildi / yazdırıldı




Beyaz ve muntazam top karnabahar tedarik edilip yapraklarından ayırmalı. Güzelce haşlanmalı. Kavanoza istif edilmelidir. Öbür taraftan, kırmızı biberi kaynatıp, suyunu almalı, içine biraz tuz katarak sirke ile karıştırılmalı üzerine dökmeli ve ağırlık konarak saklanmalıdır. Olgun hale gelince sofraya konulmalıdır.


KARNABAHAR TURŞUSU

kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc55847
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010
3,485 defa indirildi / yazdırıldı




Karnabaharın çiçeklerini yaprağından düzgünce ayırarak haşlayınız. Bunları sırlı kavanoz istif ediniz. Üstüne bir ölçü kırmızı biber suyu ve tuz ile karıştırılmış sirkeyi doldurunuz. Daha üstüne baskı tahtası, onun üstüne de hafif taşı koyarak olmasını bekleyiniz.


Karnabahar Turşusu

parantez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc24661
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008
2,951 defa indirildi / yazdırıldı




Dolgunlardan karnabahar
Sarımsak
Sirke

Karnabaharları parçalar halinde bir kavanoza veya bidona yerleştirin. Topraktan küp varsa daha güzel olur. 1 litre suya 200 gram tuz hesabıyla yarım bardak da sirke koyarak suyunu üstüne dökün. 5 gün sonra kontrol edin. Tuzu azsa ilave edin. Çoksa su ilave edin. 20 günde hazırdır.


Karnabahar Turşusu

şen şef
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc134811
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018
1,049 defa indirildi / yazdırıldı




1-2 kilo karnabahar
1-2 tane havuç
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sirke
1 litre kadar su

Karnabaharlarımızı yemeklik doğrayalım. Havucumuzu soyalım halkalar halinde doğrayalım. Bir kavanozun içine karnabahar ve havuçları dolduralım. Üzerine dilimlenmiş birkaç diş sarımsak ekleyelim. Bir tencereye su koyup kaynatalım. İçine tuz, sirke ve şekeri ekleyelim ve iyice karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz bu suyu hiç soğutmadan kavanoza dökelim ve kavanozun ağzını sıkıca kapatalım. 1-2 hafta bekleterek servis yapalım veya kış için saklayalım.



Karnabahar Turşusu

eda tırpan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc144621
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019
504 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 litre kaynamış sıcak içme suyu
1 su bardağından 1 parmak eksik elma sirkesi
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 kilogram karnabahar
5-6 iri diş sarımsak
2 yemek kaşığı kişniş
Yarım demet dereotu

Bu ölçüler 3 litrelik bir cam kavanoz içindir.
Turşu suyu için sıcak su, tuz, limon tuzu, şeker ve sirkeyi bir araya getirip tuz ve şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın.
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve bol suda yıkayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun.
Kavanozunuzu iyice yıkayıp kurulayın.
Karnabaharları ve sarımsakları kavanoza doldurun.
Kişniş tohumlarını da ekleyin.
Soğuyan tuzlu ve şekerli suyu karnabaharların üzerine boşaltın.
Dereotunu yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. O da sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir.



Karnabahar Turşusu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167160
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet büyük boy karnabahar
1 tatlı kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
3/4 su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı deniz veya kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
2 su bardağı su

Karnabaharları kök kısmından çiçek çiçek ayırın ve bol suda iyice yıkayın. Yıkadığınız karnabaharların suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın. Sarımsakları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. Turşuyu hazırlayacağınız kavanozun içine bir miktar karnabahar yerleştirip arasına sarımsak yerleştirin ve bunu üst üste tekrarların. tercihinize göre deniz ya da kaya tuzu ile limon tuzunu ekledikten sonra üzerine sirkeyi ve suyunu ilave edin. Kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatıp, güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Ortalama 20 günün sonra turşunuz afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Turşunuzu kurarken kavanozun dibine 15-20 adet nohut atarak bozulma riskini en aza indirgemiş olursunuz. Ayrıca karnabahar turşusunun için havuç, brokoli, pancar gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.






Karnabahar Turşusu Tarifleri Kurutma Tarifleri



(7 adet Karnabahar Turşusu 283,883 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort