Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turp Tarifleri > Karnıyarık (51 adet - 3,359,981 defa bakıldı)

Karnıyarık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karnıyarık

topaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Yalova
Kısa URL: https://ml.md/lc123108
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017
1,055 defa indirildi / yazdırıldı




www.vzug.com

Patlıcan
4 patlıcan, her biri yaklaşık 200 g
2 l su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
200 g kıyma, kuzu veya dana
2 soğan, küçük küçük doğranmış
1 uzun yeşil sivri biber, çekirdekleri çıkartılmış, şeritler halinde kesilmiş
2 diş sarımsak, küçük küçük doğranmış
1 domates, küçük küpler halinde doğranmış
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 çay kaşığı biber
1 dl su
2 dilim domates, yarıya kesilmiş
2 uzun yeşil sivri biber, uzunlamasına ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış

Patlıcan kabuklarının yarısını şeritler halinde soyun, saplarını kesin.
Suyu tuzla karıştırın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika dinlendirin, çıkarın, mutfak havlusuyla kurutun. Yağı büyük bir kaplamalı tavada kızdırın, patlıcanları yakl. 10 dakika altın renginde kızartın. Çıkarın ve bir porselen kalıba koyun. Patlıcanları boyuna kesin, biraz dışarı bastırın ve kalan tuzu ekleyin.
Kıymayı kavurun, soğan, biber ve sarımsağı da birlikte kavurun. Domates küpleri ve püresini ekleyin, baharatlayın. Su dökün, suyu buharlaşana kadar biraz kaynatın. Kıymayı patlıcanların üzerine dağıtın, domates dilimlerini ve biberleri üstüne koyun. Kalıbı ısıtılmış fırının içindeki ızgara telinin üzerine yerleştirin. Fırınlayın.



Karnıyarık

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123652
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
941 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Patlıcan – 400 gr (2 ad.)
Kıyma – 250 gr
Domates – 150 gr
Tatlı biber – 120 gr
Soğan – 50 gr
Domates salçası – 20 gr
Bitkisel Yağ – 40 ml
Sarımsak – 2 gr
Tuz
Baharatlar

Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve tohumları çıkartın. Soğan ve sarımsağı bıçakla doğrayın. Domates ve tatlı biberi 0,5 cm’lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye patlıcanları koyun, tuz ekleyin. Kapağı kapatmadan patlıcanları çevirerek çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Hazır patlıcanları kağıt havluya koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine 20 ml ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye kıyma, soğan, domates salçası, domates, biber koyun. Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Kapağı kapatmadan yemeği karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Patlıcanları, elde ettiğiniz karışımla doldurun. Pişiricinin dibine mutfak kağıdını ve üstüne patlıcanları koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Karnıyarık

mutfak kölesi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.01.2017
Mesajlar: 18
Şehir: Bitlis
Kısa URL: https://ml.md/lc124831
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017
1,017 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
300 gr. kıyma
4 adet ortaboy domates
Bir tutam maydanoz,
Tuz
Karabiber
1 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
5 adet sivribiber

Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
Bir tavaya 1 bardak sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin.
1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.



Karnıyarık

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125079
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,082 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

4 tane patlıcan
1 kase kıyma
1 kaşık salça
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Patlıcanları yıkayıp, al al soyup enine ve boyuna bölerek dörder parçaya ayırın, bol yağda kızartın. Kızardıklarınızı tepsiye dizin.
İç harcı: Kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun. Tepsideki patlıcanların için doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun. 1 bardak salçalı suyu tepsiye koyup 15 dk pişirin.

Not: Patlıcanları kabuğu ile yıkayınız. Soyduktan sonra suya sokmayın. Yağ çekmemesi için patlıcanların iyice kızarıp kendini salması bekleyin.



Karnıyarık

uygun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc131711
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
746 defa indirildi / yazdırıldı




7 adet küçük boy patlıcan
1 adet büyük soğan
150-200 gram yağsız kıyma
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz

Tavaya küp küp kesilmiş soğanları ve halka halka kesilmiş biberleri 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra domates ve salçasını ilave edin.Domates piştikten sonra ocağı kapatıp maydanoz,tuz,karabiber ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Patlıcanları alacalı soyun.Üst kısma bıçakla bir uzun bir kesik atın.
Elinize kalan yağı alıp patlıcanlara bulayın. Yağsız tavaya alıp kızartın.
Çevire çevire ortaları ayrılana kadar kızartın. Her tarafı iyice kızarınca fırın tepsisine alın. İçlerine kıymalı harcı koyun.
1 tatlı kaşığı salçayı sıcak suda ezip üstüne dökün. Fırında pişirince 2,5-3 su bardağı sıcak su koyun.
Tencerede yaparsanız patlıcanların yarısı kadar su koyun.Üstüne halka domates ve biber koyun.



Karnıyarık

tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc136454
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
707 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (ya da 2 adet domates)
250 gram Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak sıcak su suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Patlıcanları alaca soyup, üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesip atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak, yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, bir bezle kuruladığınız patlıcanları, hafif pembemsi bir renk alana kadar, her tarafını döndürerek kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyun, küçük parçalara doğrayın. Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, kıymayı ilave edin ve kavurun. Kıymalar suyunu salıp çekilince, 2-3 dakika kadar kavurun. Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurun (salça kullanmak isterseniz, 1 çorba kaşığı ilave edin).
Hafifçe renk alınca, ateşten alın, tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin. Eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada da yayabilirsiniz.
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı (kaya) tuzunu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp, fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın.



Karnıyarık

adda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc140571
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
755 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

50 gram margarin
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
5 dal maydanoz
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2 difl sarmısak
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patlıcanları alacalı soyup ortalarına boydan boya çizik atın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Soğan, domates, çarliston biber ve sarmısağı temizleyip ince kıyın. Margarini bir tavaya alıp kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğan ve sarmısak ekleyin. Soğanın rengi dönünce kıyılmış biber, domates ve salça ekleyip kavurun. Su katıp, 15 dakika pişirdikten sonra suyunu süzün. Kıymalı harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Harcı içlerine paylaştırın. Sivri biberleri temizleyip her patlıcanın üzerine bir adet koyun. Süzdüğünüz suyu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.



Karnıyarık

Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143031
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet orta boy patlıcan
300 gram orta yağlı kıyma
2 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet büyük boy domates
2 adet sivri biber
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı kaynar su

Patlıcanları alaca soyun. Yağ çekmemesi için 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın, sıvı yağda kızartın ve bir tepsiye dizin.
Tepsiye aldığınız patlıcanların ortasına, dibine gelmeyecek şekilde çizik atarak ayırarak içlerine tuz serpin. Kızartma yaptığınız tavaya biraz daha sıvı yağ ekleyin. Soğanları küp küp doğrayarak tavada kızartın. Birkaç dakika sonra kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Daha sonra üzerine sarımsak, küp küp doğranmış domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir müddet kavurduktan sonra ateşten alın. Doğranmış maydanozu ekleyin ve patlıcanların içlerine doldurun. Üzerine birer dilim domates ve sivri biber koyun.
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Salça, tuz, kırmızı biber ve suyu karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerinde gezdirin. Daha sonra tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin. Yarım saat üzeri kapalı, 15 dakika da üzeri açık şekilde pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.



Karnıyarık

Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143032
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı




Patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
200 gram kıyma
300 gram konkase domates
Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
5 tane sivribiber
1 tane domates
1 su bardağı et suyu veya su

Patlıcanların saplarını üstlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1'er cm kesin. Kabuklarını çizgi çizgi soyup, baş tarafından sonuna kadar derince yarın.
Bir cam fırın kabına yarıya kadar su koyun. Tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin ve daha sonra yıkayıp, kurulayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın, patlıcanları bu tavaya koyup, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıp iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp fazla yağlarını süzdürün. Fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın.
Karnıyarığın harcını hazırlamak için, tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak sote edin. Kıymayı ilave edip suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak kavurun. Domatesi ekleyin suyunu çekene kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın.
Kızarmış patlıcanları bir cam fırın tepsisine dizin. Ortalarındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivri biberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Kaynatmış olduğunuz et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.



Karnıyarık

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145173
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019
689 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet patlıcan (küçük ve çekirdeksiz olmasına dikkat edin)
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Patlıcanları alaca soyup acılarının çıkması için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayıp az yağda kızarın.
Patlıcanları tavadan aldıktan sonra tavayı yıkamadan sırasıyla soğanları, sarımsakları, kıymayı, 4 adet biberi, 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek hepsini iyice kavurun. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve 5 dakika kadar kaynatın.
Kızarttığınız patlıcanları tepsiye yerleştirin. Ortalarını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosa yer açın. Oluşan boşluğa sosu doldurun. Diğer domatesinizi ve kalan biberlerinizi irice doğrayarak patlıcanların üzerine yerleştirin.
Ayrı bir yerde bir kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla iyice açın ve tepside patlıcanlardan kalan boşluklara gezdirin. Tepsiyi fırına verin. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
Çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.



Karnıyarık

perver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc146861
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2019
392 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy patlıcan
1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
200 gram kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su

Patlıcanları alacalı soyup, yıkayın ve iyice kurulayın. Daha sonra her taraflarını tuzlayıp, 15-20 dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp iyice kurulayın. Yarım su bardağı sıvı yağı tavaya alıp, ısıtın ve patlıcanları çevirerek her taraflarını kızartın. Patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Boylamasına ortalarından kesip, harcı yerleştirmek için genişletin. Harç için küp doğranmış soğan ve irice kıyılmış sarımsağı 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Küp doğranmış domates, kıyılmış biber, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip bir-iki çevirin. Salça ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Harcı patlıcanların ortalarına pay edip, üzerilerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin. Fırın kabına, tuz eklenmiş su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Karnıyarık

şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc148694
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020
486 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gr kıyma
4 patlıcan
4 yeşilbiber
2 domates
2 diş sarımsak
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Karabiber
Pul biber
Tuz

Patlıcanların dışını şerit şerit soyun. Yağda patlıcanları kızartın. Patlıcanların yağını süzdürün.
Karnıyarık iç harcını hazırlamaya başlayın.
Geniş bir tavada sıvıyağ ve kıymayı kavurun. Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Domates ve yeşilbiberi ince ince doğrayıp harca ekleyin.
Son olarak ezilmiş sarımsağı ve baharatları da ekleyip harcı pişmeye bırakın.
Yağda kızartılmış patlıcanın göbek kısmını bıçak yardımıyla kesin.
Patlıcanların içine kıymalı harçtan koyun ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Patlıcanların üzerini domates ve yeşilbiber dilimleriyle süsleyin.
2 su bardağı sıcak suyla salçaları çırpın ve patlıcanların üzerine dökün.
Patlıcanları önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20-25 dakika pişirin.



Karnıyarık

muhafız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc150387
Gönderme Tarihi: 08.May.2020
387 defa indirildi / yazdırıldı




5 ad orta boy patlıcan
250 gr kıyma
2 ad orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
3 ad rendelenmiş domates, 2 ad ince kıyılmış sivribiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 ad ince kıyılmış sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra bıçak yardımı ile uzunlamasına derince çizin, kızgın ateşte yumuşayıncaya kadar kızartın. Kıyma, kuru soğan, maydanoz, domates, sivribiber, domates salçası, biber salçası, sarımsak ve baharatını bir teflon tavada harmanlayıp iyice kavurun. Patlıcanların ortasını açarak hazırladığınız harcı koyun, karnıyarıkları yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.



Karnıyarık

sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc153206
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
458 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber(iç harcı için)
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
6 adet orta boy yeşil sivri biber
1 avuç maydanoz
1 su bardağı ayçiçek yağı

Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.
3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.
Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.
Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Orta kısımlarından patlıcanları yarın.
Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.
Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin.



Karnıyarık

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154795
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 kemer patlıcan
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 soğan
2 çarliston biber
1 kırmızıbiber
1 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Üzeri için:
Domates
Biber

Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin.
Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin.1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ila tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Karnıyarığı pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Not: Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin. Bu sayede acılıkları gidecektir. Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz. İç harcı çok doldurmamaya özen gösterin. Patlıcanlar piştiğinde harcın dökülmemesi gerekir. Hazırladığınız patlıcanları tencerede veya fırında pişirebilirsiniz.



Karnıyarık

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157353
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
331 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
4-5 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

Patlıcanların baş kısımlarını kesip pijama şeklinde soyun. Tuzlu suda 20-25 dakika beklettikten sonra kurulayın. Kızgın yağda kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağa aldıktan sonra boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesin.
İnce doğranmış soğanı, biberi, kıymayı ve sarımsağı yağ ile kavurun ve son olarak domatesleri de ekleyerek karıştırın. Son olarak tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patlıcanların için bu harç ile doldurun. Üzerlerine domates dilimleri ve biberler yerleştirin. İki su bardağı sıcak suda salçayı eritip tepsiye dökün. 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.



Karnıyarık

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160609
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
275 defa indirildi / yazdırıldı




6 patlıcan
2 bardak su
2 soğan
250-300 gram kıyma
3 domates
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 bardak sıvı yağ

Patlıcanları pijamalı şekilde soyun. Ortasını bıçağı dibine değdirmeden yarın. Tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp kızgın yağda kızartın.
Bu esnada kıymayı az yağda soğanla birlikte kavurun. Rende domates, tuz, biber ve karabiber ilave edip kavurmaya devam edin. Patlıcanları tepsiye dizip yarık yerlerini doldurun 2 su bardağı suya salçayı ekleyip tepsiye dökün. 15-20 dakika pişirin. Söndürdükten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.



Karnıyarık

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163753
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
250 gr kıyma
3 domates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Süsleme için biber

Patlıcanları güzelce yıkayıp karnını yarıyoruz. Kızdırılmış yağda kızartıp tepsiye diziyoruz.
İçi için, soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz. Onu da kavurduktan sonra domatesleri ekleyip bir çimdik tuz ekliyoruz. Ocağı kapatmaya yakında maydanozu ekliyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz patlıcanların içine hazırladığımız harcı koyuyoruz. Biberleri de üstüne sıraladıktan sonra tepsiye 1 bardak su ekleyip fırına veriyoruz.

Not: Fırın yerine ocakta da yapabilirsiniz.



Karnıyarık

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164573
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr. Patlıcan
300 gr. kıyma
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
1-2 sivri biber
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Patlıcanların parlak, çekirdeksiz olanları tercih edilir. Yıkanır, çizgili şekilde kesilir ve tuzlanır.
Yağ çekmemesi için biraz bekletilir. Sonra kızgın yağda her tarafları çevrilerek kızartılır.
Patlıcanlar yayvan bir tencereye alınarak ortaları boyuna yarılır. Ayrı bir yerde soğan ve yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılır, sonrasında da salça veya doğranmış domates ve tuz eklenir. Hepsi birlikte karıştırılır, kısa bir süre pişirilir. Acı biber sevenler ekleyerek lezzetini yükseltebilirler.
Bu hazırladığımız iç harcı patlıcanların ortalarına yerleştirilir.
Üzeri domates ve biberle süslenir. Daha sonra yemeğin üstüne çıkmayacak şekilde su koyup çok kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekip yağıyla kaldığında ocaktan alınır. İnce kıyılmış maydanoz ile servis edilir.



Karnıyarık

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166341
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet küçük boy patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet domates
2 adet orta boy soğan
7-8 adet tatlı sivri biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Bütün patlıcanları alacalı soyduktan sonra en az yarım saat tuzlu suda bekletin. Yıkayıp iyice kuruladığınız patlıcanları bütün olarak az yağda kızartın. Aynı tavada karnıyarıkları süslemede kullanacağınız 2 adet sivri biberi de kızartın. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, küçük küçük doğradığınız sivri biberler ve daha sonra kıymayı da ekleyerek harcı kavurun. Kıymalı harca küp küp doğranmış domates ve baharatları da ilave ettikten sonra 1 çay bardağı su ile birlikte kısa bir süre kaynatın. Sosu bir kenara ayırdıktan sonra kızarttığınız patlıcanları cam bir fırın tepsisine dizin. Patlıcanları keserek ve kesikleri aralayarak harçla doldurun. Karnıyarıklarınızı domates dilimleri ve kızarttığınız sivri biberlerle süsleyin.
1 kase sıcak su ve 1 kaşık domates salçası ile sos hazırlayın ve sosu patlıcanların arasında gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ya da karnıyarık tenceresinde ocakta orta ateşte 25 dakika pişirin.







Karnıyarık Tarifleri Turp Tarifleri



(51 adet Karnıyarık 3,359,981 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort