|
Karnıyarık |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2005
4,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy patlıcan
tuz
2 kaşık silme margarin
2 orta boy soğan
150 gr. az yağlı kıyma
3 adet ince doğranmış domates
karabiber
su
1 bağ maydanoz
1 pardak sıvıyağ
dörde bölünmüş 1 domates
4 adet sivri biber
Patlıcan çubuklu soyulup sap kısımlarını atın. Ortasını bir bıçakla yarıp bir kapta tuza yatırın, sonra çıkarıp yıkayın. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup kızdırın. Soğanı 4-5 dakika kavurdurdak sonra kıymayı ilave edin. 5 dakika kavurun, ardından 3 domatesi, tuz ve karabiberi katın, 2 dakika sonra suyunu ilave ederek 15 dakika pişridikten sonra maydanozu katıp, süzerek çıkartın. Sıvı yağı bir tencereye koyup kızdırdıktan sonra patlıcanları kızartın. Hazırladığınız harcı içlee-rine doldurup, karnıyarık tenceresine dizin. Üzerine biber dilim domates sivri biber koyarak ağır ateşte pişirin.
ML® Karnıyarık için tıklayın
|
Karnıyarık |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc81
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2005
3,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 baş iri soğan
250 gr. kıyma
4 Adet domates
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 Adet maydanoz
2 Su bardağı su
2 patlıcan
2 domalık biber
2 kabak
2 iri kuru soğan
Bir tencerede yağ ve ince rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kavrulur. Arkasından kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Domatesler rendelenip eklenir. Bütünleşene kadar malzemeler kavrulur. Öte yandan sebzeler ayıklanır ve yukanır. Patlıcanın sapı bırakılarak içi uzunlamasına oyulur. Kabaklar da bu şekilde hazırlanır. Domates ve soğanlarda birer kapak kaldırarak içleri oyulur. Bir tavada çiçek yağı kızdırılır. Domates hariç hazırladığımız sebzeler biraz kızartılır. Hazırladığımız iç, kızarttığımız sebzelerin içine doldurulur, bir tepsiye dizilir. Üzerleri sivri biberlerle süslenir tuzu biberi ekilip sıcak su ilave edilir. Tepsini ağzı kapatılır, yarım saat pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Ciğerli Karnıyarık için tıklayın
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1198
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
3,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 küçük patlıcan
250 gr. dana kıyma
2 soğan
2-3 domates
2-3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
3-4 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse patlıcan oturma olur.
ML® Ciğerli Karnıyarık (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.02.2024
|
Karnıyarık |
|
agali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3506
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kiyma
1/3 bardak çiçek yagi
2 çorba kasigi margarin
1 bardak et suyu
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Patlicanlari alaca soyup ortalarindan ikiye ayirin. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlicanlari tuzlu sudan çikarip bol suda yikayin ve kevgire çikarin.
Bir kenarda domateslerin kabuklarini soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çikartip küçük parçalara dograyin.Soganlari zar seklinde dograyin. Bir tavada çiçek yagini kizdirip bir bezle kuruladiginiz patlıcanlari hafif pembemsi bir renk alana kadar kizartin. Diger bir tavada 2 çorba kasigi margarin eritip, soğanlari 1-2 dakika kavurun. Kiymanin 4 / 5 'ini ilave edip kavurmaya devam edin. Kiymalar suyunu salip da tekrar çekilince, domatesleri ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alinca, atesten alin ve tuz, karabiber ile kiymanin geri kalanini ilave edip karistirin. Bu karisimi yarilmis patlıcanlarin içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates koyun.
Patlicanlari bir tepsi üzerinde yan yana dizin. 1 bardak sicak et suyunu üzerlerine döküp firinda veya ates üzerinde 20 dakika kadar pisirin.
Üzerine kiyilmis maydanozlar serperek servis yapin.
ML® Karnıyarık Kurusu için tıklayın
|
Karnıyarık |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5663
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
3,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan
3 orta boy soğan
5-6 adet sivri biber
250 gr. az yağlı kıyma
2 adet iri domates
maydanoz
karabiber
tuz
100 gr. margarin
Yıkanmış, aralıklı soyulmuş patlıcanlar tuzlu suda bekletildikten sonra kurulanır ve sıvıyağda kızartılır. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir, sonra margarin ve küçük doğranmış soğanla birlikte kavrulur. Kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domates eklenerek 5-10 dakika pişirilir. Üzerine ayıklanmış ince kıyılmış maydanoz ilave edilir, karıştırılır, ocak kapatılır. Kızarmış patlıcanlar ortasından yarılarak hazırlanmış harçla doldurulur. Üzerine dilimlenmiş domates ve bir bardak su konularak uygun bir tencerede 15 dakika pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.02.2024
|
Karnıyarık |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc7170
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2006
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
1/3 bardak ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 bardak etsuyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Patlıcanları çubuklu soyup ortalarından ikiye ayırın, tuzlu suya atarak biraz bekletin, domateslerin kabuklarını soyup küçük küp şeklinde doğrayın, soğanları yemeklik doğrayın. Kızgın yağda sudan çıkartıp kuruladığınız patlıcanları hafif kızartın. Başka bir kapta margarini eritip, soğanları kavurun. Kıymaları ilave edip biraz kavurduktan sonra, domatesleri ekleyin, tuz ve karabiberi de katın, biraz çevirip ocaktan alın. Patlıcanların içine hazırladığımız bu içten doldurun, üzerlerine birer dilim domates ve bir biber koyun. 1 bardak et suyunu üzerine döküp fırına verin 20 dakika pişirin, üzerine kıyılmış maydonoz serperek servis yapın.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8048
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
3,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
1 demet maydanoz
6 adet küçük patlıcan
1 adet irice domates
2 baş soğan
Tuz
4 kaşık sadeyağ
Patlıcanın kabukları soyulur, birkaç yerine bıçak sokularak tuzlanır. Bir kap içinde bir kaşık yağ, iki kıyılmış soğan, kıyma kavrulur, bir domates ilâve edilerek, az su ile pişirilir. Üç kaşık yağda, suda yıkanmış patlıcanlar, fazla kızartılmadan pişirilir. Pişmiş, süzgüye çıkmış maydanozlu kıyma, patlıcanların ortasına konur ve pişecek kaba yerleştirilir. Üzerlerine domates kesilir. Kıymanın salçası ve bir domates suyu ve bir bardak su ile orta ateşte pişirilir.
|
Karnıyarık |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8699
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 orta patlıcan
110 gr. margarin
3 orta soğan
175 gr. kıyma
3 büyük domates
1 bardak su veya et suyu
6 yeşil biber
Tuz
Bir kuşaneye yukardaki ölçülere göre kıyılmış soğanları ve margarini koyarak soğanlar ölünceye kadar kavurun. Bu soğanlara kıymayı ilâve edin. 10 dakika daha kavurun, sonra kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domateslerle tuzu da katarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin ve tencereyi ateşten indirin. Patlıcanların baş kısımlarının bir parmak al-' tından saplarının sonuna bir parmak kalıncaya kadar kabuklarını soyun ve yalnız bir tarafları derin olmamak şartıyla gövdeleri yarın ve ayıklanan patlı-, canları tuzlu suya atın. Yarım saat bekletin. Sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkararak sularını sıkın. Bir tavaya margarin koyarak kızdırın ve patlıcanları yağa atarak pembeleşinceye kadar kızartın ve delikli bir kepçe ile alarak yarık tarafları üste gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirin. Patlıcanların yarık kısımlarını elle biraz açarak soğanlı kıymayı, eşit olarak doldurun ve kıymaların üzerlerine de ince ince doğranmış domates dilimleri ile yeşil biber oturtun. Tepsiye ılık su ya da et suyu ilâve edin ve tepsinin kapağını kapatarak 30 - 40 dakika pişirin. Patlıcanlar yumuşayınca tepsiyi ateşten indirin ve servis yapın.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10113
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patlıcan
200 gr kıyma
3 adet domates
3 adet çarliston biber
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
1 küçük paket margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık dolma baharat
Patlıcanlar üçtür taraftan uzunlamasına şerit çıkararak aralıklı soyulur. Üzerine bir kaşık kadar tuz serpilip bir kenarda bir saat kadar bırakılır. Böylece acı suyunu salıvermiş olan patlıcanlar yıkanıp kurulanır ve tavada münasip miktar margarin yağında çevirerek kızartılır. Küçük bir tencerede, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş olan soğanlar hafif börttürülür ve kıyma da ilâve edilip beş dakika kadar beraberce kavrulur, bundan sonra kekik, fıstık, üzüm dereotu, bahar ve rendelenmiş domates de katılarak hepsi birden 10 dakika kadar pişirilir. Kızaran patlıcanlar, bir tepsiye dizilir. Ortalan bir kaşıkla boylamasına muntazam olarak yarılır, yapılan iç'ten birer kaşık dolusu veya aldığınca doldurulup üzeri kesilmiş biber ve dilim domates ile süslenir. Bir çay bardağı da şu' ilâve edilerek pişirilir. 25 - 30 dakika sonra ateşten alınıp tabağa aktarılır ve sıcak servis yapılır. «Aktarırken patlıcanların şekillerini bozmamaya dikkat etmelidir.»
|
KARNIYARIK |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16467
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Patlıcan
8 Sivri biber
600 gr. Kıyma
3 Kaşık sadeyağ
3 Soğan
2 Bardak su
3 Domates
tuz, biber
1 Demet Maydanoz
İnce doğranmış soğanı yağda kavurun. Kıyma, doğranmış domates ve tuz katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanoz katıp ateşten indirin.
Alaca soyulmuş patlıcanı, ortalarından yarıp kızartın. Hazırladığınız içi doldurun. Tepsiye dizin. Üstüne dilinmiş, biber ve domates, biraz su koyup pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19158
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
3 kaşık yağ
Tuz
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz.
Baş ve son kısımlarında 1,5 cm. lik yeri bırakıp patlıcanları tamamen soyunuz.
Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarınız.
Tuzlayıp yıkayınız.
Kızgın yağda hafif pembe kızartınız.
Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz.
Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz.
Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız.
Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
Patlıcanların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine biber domates dilimi koyunuz.
Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
|
KARNIYARIK |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20469
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Küçük boy patlıcan
8-10 Dal maydanoz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy domates
1/4 Çay kaşığı karabiber
Tavaya kıyma ince kıyılmış soğan, yağ, tuz ve iki kaşık su koyup hafif hararetli ısıda karıştırarak on dakika pişiriniz. Kabuğu soyularak küçük doğranmış domatesi katıp bir kaç taşım kaynatınız. Kıyılmış maydanoz ve karabiber ilâve edip karıştırınız.
Patlıcanı yıkayıp sapını kesiniz. Bıçağın ucu ile ortasını çok ince oyunuz. Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için içinden boydan boya bıçakla çiziniz.
Hazırladığınız içi oyuk kısma bastırarak doldurup kulplu tencere ye veya tepsiye diziniz. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirip tuz serpiniz. İki su bardağı kaynar su ilave edip kapağını örtünüz.
Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
Karnıyarık |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23583
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
3 orta soğan
200 gr kıyma
3 kaşık sıvı yağ
3 domates
1 bardak su ya da et suyu
6 yeşil biber
tuz
Bir tencereye küçük şekilde kesilmiş soğan ile 2 kaşık tereyağını koyarak, soğanları kaurun. Kıymayı ilave edip 10 dakika kadar kaurun. 2 tatlı kaşığı tuz ile do ğranmış domatesleri ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp bir tarafa bırakın.
Kıyma, pişmekte iken, diğer taraftan padıcannı baş kısımlarını alaca soyduktan sonra orta kısamdan aşağı doğru yarın. Sonra Patlıcanları tuzlu suya atın.
Yarım saat sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, sularını sıkarak kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile tavadan çıkartıp bir tepsiye yerleştirin.
Tepsiye yerleştirdiğimiz patlıcanların yarık kısmına soğanlı kıyma içinden doldurun. Üstüne ince doğranmış domates dilimi ve sivri biberle süsleyin. Bir bardak su ilave ettikten sonra ocakta pişirin. İstenirse fırında da pişirilir.
|
Karnıyarık |
|
gülnihal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24282
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan (orta boy)
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı yag
2 baş soğan
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 bardak su
Tuz
Karabiber
Patlıcanların saplarını kestikten sonra sap kısmını koni gibi soyun. Daha sonra yıkayıp kurulayın. İyi cins bir kızartma yağında, bütün olarak yakmadan sararıncaya kadar kızartın.
Bir tencereye bir çorba kaşığı yağ ve ince kıyılmış soğanları koyarak biraz öldürdükten sonra kıymayı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyarak fındık gibi doğrayın. Yarım bardak su, tuz ve biber koyduktan sonra suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alarak ince kıyılmış maydanoz karıştırın.
Kızartılmış patlıcanların bir tarafını boyuna olacak şekilde metal bir kaşıkla çizip, hafifçe bastırarak oval bir çukur yapın.
Patlıcanları dibi düz, yayvan bir kaba düzgünce yerleştirerek, çukur kısımlarına kıymalı harç koyun. Sonra üzerlerine kabukları soyularak enine yuvarlak, ya da yarım daire biçiminde doğranmış domatesleri yerleştirin. Biraz tuz serpin. Yarım bardak sıcak su ilave ederek ağır ateşte yarım saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karnıyarık |
|
parola69
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26428
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2008
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet domates
3 adet çarlistan biber
Patlıcanlar yollu soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir. Daha sonra patlıcanların hepsi bir arada aliminyum folyoyo sarılır ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat pişirilir. Bu arada ince kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma ve tuz eklenir. Kıyma suyunu bırakıp çekince rende domates ve salça eklenir. 5 dakika daha pişirilir. Pişen patlıcanlar fırın kabına dizilir, ortaları boyuna bıçakla yarılır ve genişletilir. Yarılan kısımlara kıymalı iç paylaştırılır. Üzerlerine yarım daire şeklinde doğranmış domates ve tohumları çıkarılmış ikiye kesilmiş biberler konur. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirilir.
|
Patlıcan Karnıyarık |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27316
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
2,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
200 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1-2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Kızarmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanların başı ve sert kısımları kesilir ve alacalı soyulur. Küçükler bütün olarak büyükler ise ikiye bölünerek kullanılır. Patlıcanların orta kısımları birbirinden ayrılmayacak şekilde uzunlamasına bıçakla kesilir. Ardından tuzlanarak 10-15 dk. kadar bekletilir. Ardından yıkanıp kurulanır, ve tavada kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta kıymaya ince kıyılmış soğan ve biber konulup kıyma bıraktığı suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doranmış domates eklenip bir sür kavrulur. Ateşten alınıp tuz ve karabiber serpilir. Patlıcanlar kesilen kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizilir. Kesilen kısımlar bir çatalla açılarak içlerine hazırlanan kıymalı iç doldurulur. Üzerlerine birer domates dilimi kapatılır. Bir su bardağı su koyularak fırında yada ateş üzerinde 10-15 dk. kadar pişirilir. Ateşten alınınca üzerine kıyılmış maydanoz serpilip servis yapılır.
|
PATLICAN KARNIYARIK |
|
ilker24
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc34534
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram patlıcan (6 orta)
110 gram çiçekyağı (1/2 bardak)
250 gram soğan (3 orta)
175 gram kıyma
40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
450 gram domates (3 büyük)
1 bardak su ya da et suyu
6 yeşil biber
Tuz
1 Bir kuşaneye; küçük kesilmiş 3 orta baş soğan ile 2 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin koyarak, soğanlar ölmüş bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bu soğanlara; 175 gram kıyma koyarak 10 dakika daha kavurduktan sonra bunlara; 2 tatlı kaşığı tuz ile soyulmuş ve küçük doğranmış 2 büyük domates katmalı ve domatesler eriyip de suyunu çekinceye kadar bunları pişirmekte devam etmeli ve kuşaneyi ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
2 Kıyma pişmekte iken, diğer taraftan da 1250 gram patlıcanın baş kısımlarının birer parmak aşağısından alt kısmının sonuna bir parmak kalıncaya kadar, alaca soyduktan sonra, patlıcanların soyulmuş olan baş taraflarından aşağı kısımlarına kadar yalnız bir taraflarından ve çok derin olmamak üzere bunların gövde kısımlarını yarmalı, sonra da yarılmış bu patlıcanları, içinde bol tuzu olan suya atarak yarım saat kadar bir tarafa bırakmalıdır.
3 Yarım saat sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkararak, parçalamadan sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı, sonra bunları içinde kızdırılmış yarım bardak çiçekyağı olan tavaya atarak, patlıcanlar hafifçe pembe bir renk alıncaya kadar kızartmalı, sonra da patlıcanları bir delikli kepçe ile tavadan çıkararak, yarık tarafları üste getirilmiş olarak, bunları yanyana olmak üzere bir tepsiye yerleştirmelidir.
4 Bundan sonra, tepsiye yerleştirmiş olduğumuz bu patlıcanların yarık kısımlarına; bütün patlıcanlara yatabilecek ölçüde soğanlı kıyma içinden doldurmalı, içlerin üstlerine de ince doğranmış domates dilimi ile birer adet de yeşil biber oturttuktan sonra bunlara, bir parmak da su ya da et suyu katmalı, sonra da tencerenin kapağını kapatarak, patlıcanlar iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 30 - 40 dakika arasında pişirmeli ve patlıcanları dağıtmadan tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Karnıyarık |
|
personel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc34968
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
3,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
250 gr. kıyma
3 adet domates
5 adet sivribiber
1 bardak su
maydanoz
1 baş sarımsak
tuz
karabiber
Patlıcanlar alaca soyularak tuzlanıp acılarının çıkması için bekletilir. Diğer taraftan soğanlar halka doğranır. Bir tavada yağ eritilir doğranmış soğanlar içine atılır şeffaflaşıncaya kadar sote edilir. Kıyma soğanlara katılarak suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur, ateşten alınır, içine kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kıyılmış sivri biberler, küp doğranmış domatesler ve doğranmış sarımsaklar atılarak hepsi birlikte harmanlanır. Acı suları çıkmış patlıcanlar yıkanıp sıkıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Tepsiye dizilip ortaları açılır. Hazırlanan harç ortalarına doldurulup suyu ilave edilerek ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu azalmaya başlayınca sivri biber ve halka şeklinde doğranmış domatesler ile süslenerek fırında 10 dakika kızartılır.
|
Karnıyarık |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36633
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet küçük patlıcan
2 adet domates
1 adet kuru soğan
300 gr kıyma
1 kaşık yağ
Tuz, karabiber
1 adet yeşil biber
2 kaşık salça ( domates, biber karışık )
Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur. Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır. İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur. Kıyma ilave edilerek berabar kavrulur. İnce doğranmış yeşil biber konur. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulur. İndirilirken içine tuz, karabiber konur. Patlıcanların orta kısımları biraz yarılarık yayvan bir tencereye yerleştirilir. Bu yarık kısma hazırlanan iç doldurulur. Üzerine dilimlenmiş domates konur. Bir başka tencerede 1 kaşık yağla salça kavurulur. 1 tatlı kaşığı un konup kavurmaya devam edilir. Kafi miktarda su konup biraz kaynatılır ve patlıcan tenceresine boşaltılıp beraber pişirilir. Karnıyarık tencerede pişirmek yerine fırında da pişirilebilir. Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.11.2024
|
Karnıyarık |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37008
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy kuru soğan
5 adet patlıcan
300 gr. kıyma
2 adet domates
5 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yemeklik olarak doöranmış soğan az miktarda sıvı yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra kıyması da koyularak pişirmeye devam edilir. Aynı karışıma bir kaşık salça, tuz ve karabiber de eklenerek harcımız hazırlanmış olur. Diğer bir tavada alacalı olarak soyulmuş patlıcanlar kızartılır ve kızaran patlıcanların ortaları yarılarak içerisine diğer tarafta hazırlanmış olan kıyma harcı, patlıcanların şeklini bozmamaya dikkat ederek, özenle doldurulur. Hazırlanan patlıcanlar bir fırın tepsisine yerleştirilir. Halka kesilmiş domates ve sivri biberler de eklenerek süslenir. Safçalı su ve tuz karışımından oluşan sosumuz tepsinin her tarafına eşit olarak dağılacak şekilde dökülür. Sonrasındaysa sosuyla iyice pişmesi için tepsi fırına verilir.
|
|